Kokosijs met chocolade oftewel: Bounty ijs. Al een tijdje liep ik rond met het idee om dit eens te maken. Want waarom niet? Kokos en chocolade is een heerlijke, klassieke combinatie. Deze smaken gaan perfect samen in dit heerlijke verfrissende ijs. Als je dol bent op kokos dan is dit recept voor kokosijs met chocolade perfect voor jou!
Zelf ijs maken is een leuk klusje om te doen. Je weet precies wat er in het ijs zit en je kunt het naar eigen smaak zelfs nog aanpassen. Zo kun je een scheutje likeur, Malibu bijvoorbeeld, toevoegen voor een extra kokos “kick“.
Kokosijs met chocolade
Dit recept voor kokosijs met chocolade is makkelijk om te maken, maar maak je wel het liefst met een ijsmachine. Zonder ijsmachine kan uiteraard ook maar dat betekent wel wat extra werk. Als je met de hand het ijs wilt maken, ga je als volgt te werk. Doe het kokosmengsel in een lage bak en zet deze in de vriezer. Schep het ijs elk half uur of elke drie kwartier even om tot je een mooi, romig ijs hebt. Schep dan de stukjes chocolade erdoor en klaar is het ijs. Houd er wel rekening mee dat je dit ongeveer 4 tot 6 uur moet volhouden. Hierdoor is het maken van kokosijs met een ijsmachine een stuk makkelijker.
Zelf ijs maken
Zomers maak ik graag zelf ijs. ‘s Winters heel soms bij speciale gelegenheden maar zomers een lekker ijsje, daar mag je mij wel voor storen. Heerlijk als het warm is een verfrissend ijsje. Op mijn blog vind je dan ook inmiddels al enkele ijs recepten zoals yoghurtijs framboos met munt en het recept voor het allerlekkerste citroenijs. Vandaag deel ik het recept voor kokosijs met chocolade met je. Een makkelijk recept met waanzinnig lekker kokosijs als resultaat. Kortom, maken! Hop, aan de slag 😉 .

Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 400 ml kokosmelk
- 200 ml slagroom
- 100 gram geraspte kokos
- 100 gram suiker
- 150 gram pure chocolade
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Doe de kokosmelk, slagroom, geraspte kokos en de suiker in een ruime kom en meng dit met een garde goed door. Zet het mengsel vervolgens 2 tot 3 uur in de koelkast of de hele nacht zodat de kokos iets zachter wordt en de smaken goed vrij kunnen komen.
- Doe het mengsel in de ijsmachine en draai er een mooi ijs van. Snijd ondertussen de chocolade in kleine stukjes.
- Als het ijs klaar is meng je de stukjes chocolade erdoorheen. Afhankelijk van de ijsmachine kan het nodig zijn om het ijs nog even in de vriezer te doen.
- Zodra het ijs mooi stevig is kun je er bolletjes van scheppen. Smelt eventueel een beetje extra chocolade om eroverheen te doen en garneer met wat kokosrasp of schaafsel. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Sandra says:
Ohhh die foto, ziet er echt goed uit zeg. Sowieso een klassieke smaakcombi dus dit moet wel lekker zijn!
Marijke says:
Wauw ik ben echt jaloersss! Heb jij een ijsmachine! Lijkt mij echt fantastisch. Dit recept ziet er ook weer erg lekker uit.
Eef says:
Ja, al heel wat jaartjes, gebruik ‘m niet heel vaak. Het is een oud beestje maar hij doet wat hij moet doen en daar ben ik heel blij mee 😉
Anne-Marie says:
Lijkt me heerlijk. Moet toch ook maar eens een ijsmachine aanschaffen.
Demi | DE KOOKFABRIEK says:
Top receptje zonder ijsmachine! Nu al trek in!
Demi | DE KOOKFABRIEK says:
Oeps.. Toch een ijsmachine (overheen gelezen). Heb je ook een recept zonder ijsmachine?
Eef says:
Nog een keer lezen 😉 Er staat in het artikel ook een uitleg hoe je dit ijs zonder ijsmachine kunt maken 🙂
Rowan says:
Oh wauw, wat een goddelijke combinatie!!
Kim says:
Wat een onwijs lekker recept! Ik ga eens een lactose vrije variant met deze combi proberen 😉
Carolien - On a Healthy Adventure says:
Nu heb ik zin in ijs 🙂 dit ziet er te lekker uit!
Mathala says:
Wij maken in de fam al ruim 50 jaar kokos ijs met geschaafde chocolade . Maar dan wel met een hand ijs machine ( zonder stroom )
Op zijn oud huiskeuken middelen uit Indonesië,s .
Je maak binnen twee uur zeker vijf liter ijs naar elke smaak ,de laatste vijf min doe je er viool blaadjes bij
Wil says:
Goed recept en erg lekker. Ik heb dit ijs al verschillende keren gemaakt als er vrienden of familie komen eten en het is altijd een succes!
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat leuk om te horen dat het recept zo in de smaak valt, dank je wel! 🙂
Ron says:
Heb het gemaakt en vond het eerlijk gezegd nauwelijks te eten,
ijs was totaal niet romig maar keihard. Dus zeker 30-45 uit de vriezer gezet voordat ik er doorheen kwam.
De geraspte kokos was veel te veel voor dit recept en erg overheersend.
Ik ga helaas toch een ander recept hiervoor proberen dat hoop ik dan wel naar mijn smaak gemaakt wordt.
Verder wens ik je veel succes verder, je hebt er ook zeker lekkere recepten tussen staan.
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Wat vervelend Ron, we hebben nog niet eerder dit soort klachten gehad over dit recept dus ik weet niet zo 1-2-3 waar het misschien mis is gegaan! Dankjewel in ieder geval, hopelijk geniet je wel van een ander recept. 😉