Volg mij:
IJs, Toetjes

Kokosijs met chocolade (Bounty IJs)

Kokosijs met chocolade (Bounty IJs)

Kokosijs met chocolade oftewel: Bounty ijs. Al een tijdje liep ik rond met het idee om dit eens te maken. Waarom niet? Kokos en chocolade is een heerlijke, klassieke combinatie. Deze smaken gaan perfect samen in dit heerlijke verfrissende ijs. Als je dol bent op kokos dan is dit recept voor kokosijs met chocolade perfect voor jou!

Zelf ijs maken is een leuk klusje om te doen. Je weet precies wat er in het ijs zit en je kunt het naar eigen smaak zelfs nog aanpassen. Zo kun je een scheutje likeur, Malibu bijvoorbeeld, toevoegen voor een extra kokos “kick“.

Dit recept voor kokosijs met chocolade is makkelijk om te maken maar maak je wel het liefst met een ijsmachine. Zonder ijsmachine kan uiteraard ook maar dat betekent wel wat extra werk. Als je met de hand het ijs wilt maken ga je als volgt te werk. Doe het kokosmengsel in een lage bak en zet deze in de vriezer. Schep het ijs elk half uur of elke drie kwartier even om tot je een mooi, romig ijs hebt. Schep dan de stukjes chocolades erdoor en klaar is het ijs. Houd er wel rekening mee dat je dit ongeveer 4 tot 6 uur moet volhouden. Hierdoor is het maken van kokosijs met een ijsmachine een stuk makkelijker.

Zomers maak ik graag zelf ijs. ‘s Winters heel soms bij speciale gelegenheden maar zomers een lekker ijsje, daar mag je mij wel voor storen. Heerlijk als het warm is een verfrissend ijsje. Op mijn blog vind je dan ook inmiddels al enkele ijs recepten zoals yoghurtijs framboos met munt en het recept voor het allerlekkerste citroenijs. Vandaag deel ik het recept voor kokosijs met chocolade met je. Een makkelijk recept met waanzinnig lekker kokosijs als resultaat. Kortom, maken! Hop, aan de slag 😉 .

Kokosijs met chocolade (Bounty IJs)


Het recept voor kokosijs met chocolade (Bounty ijs)

Voorbereidingstijd: 5 | Bereidingstijd: 15 – 20 | Total bereidingstijd: 20 – 25
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig voor kokosijs met chocolade (ingrediënten):

  • 400 ml kokosmelk
  • 200 ml slagroom
  • 150 gram (pure) chocolade
  • 100 gram geraspte kokos
  • 100 gram suiker

Hoe je kokosijs met chocolade maakt:

  1. Doe de kokosmelk, slagroom, geraspte kokos en de suiker in een ruime kom en meng dit met een garde goed door. Zet het mengsel vervolgens 2 tot 3 uur in de koelkast of de hele nacht zodat de kokos iets zachter wordt en de smaken goed vrij kunnen komen.
  2. Doe het mengsel in de ijs machine en draai er een mooi ijs van. Snijd ondertussen de chocolade in kleine stukjes.
  3. Als het ijs klaar is meng je de stukjes chocolade erdoorheen. Afhankelijk van de ijsmachine kan het nodig zijn om het ijs nog even in de vriezer te doen. Zodra het ijs mooi stevig is kun je er bolletjes van scheppen. Smelt eventueel een beetje extra chocolade om eroverheen te doen en garneer met wat kokosrasp of schaafsel. Eet smakelijk!

Kokosijs met chocolade (Bounty IJs)

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

10 Reacties

  • Beantwoorden Sandra

    Ohhh die foto, ziet er echt goed uit zeg. Sowieso een klassieke smaakcombi dus dit moet wel lekker zijn!

    10 augustus 2016 at 07:34
  • Beantwoorden Marijke

    Wauw ik ben echt jaloersss! Heb jij een ijsmachine! Lijkt mij echt fantastisch. Dit recept ziet er ook weer erg lekker uit.

    10 augustus 2016 at 08:55
    • Beantwoorden Eef

      Ja, al heel wat jaartjes, gebruik ‘m niet heel vaak. Het is een oud beestje maar hij doet wat hij moet doen en daar ben ik heel blij mee 😉

      14 augustus 2016 at 22:42
  • Beantwoorden Anne-Marie

    Lijkt me heerlijk. Moet toch ook maar eens een ijsmachine aanschaffen.

    10 augustus 2016 at 09:58
  • Beantwoorden Demi | DE KOOKFABRIEK

    Top receptje zonder ijsmachine! Nu al trek in!

    10 augustus 2016 at 20:16
  • Beantwoorden Demi | DE KOOKFABRIEK

    Oeps.. Toch een ijsmachine (overheen gelezen). Heb je ook een recept zonder ijsmachine?

    10 augustus 2016 at 20:20
    • Beantwoorden Eef

      Nog een keer lezen 😉 Er staat in het artikel ook een uitleg hoe je dit ijs zonder ijsmachine kunt maken 🙂

      14 augustus 2016 at 22:41
  • Beantwoorden Rowan

    Oh wauw, wat een goddelijke combinatie!!

    13 augustus 2016 at 10:59
  • Beantwoorden Kim

    Wat een onwijs lekker recept! Ik ga eens een lactose vrije variant met deze combi proberen 😉

    15 augustus 2016 at 15:39
  • Beantwoorden Carolien - On a Healthy Adventure

    Nu heb ik zin in ijs 🙂 dit ziet er te lekker uit!

    19 augustus 2016 at 13:51
  • Laat een reactie achter