Kip loempia

Kip loempia

Kip loempia. Als je mij ergens blij mee kunt maken bij de borrel of tijdens een avondje snacken, dan is het wel een lekkere loempia. En zeker deze waanzinnig lekkere kip loempia’s!

Ik hou van goedgevulde en lekker gekruide loempia’s. In deze loempia’s met kip is de vulling (natuurlijk) kleine stukjes kip, wortel, prei, dunne glasnoedels, taugé en dat alles brengen we lekker op smaak met onder andere zoete ketjap, sojasaus, gember, knoflook, oestersaus en meer. Heerlijk!

De lekkerste kip loempia

Dit recept voor kip loempia is absoluut niet ingewikkeld te noemen. Zoals je leest heb je er niet veel voor nodig en dan kun je al genieten van deze heerlijke snack. De bereiding is verder ook heel simpel. Je maakt de vulling, vouwt de loempia’s (wat ook een kwestie van vullen en rollen is), even bakken en klaar!

Kip loempia's

Extra krokante loempia met kip

Wil je de kip loempia’s extra krokant maken heb ik trouwens nog wel een tip: gebruik dan twee velletjes filodeeg in plaats van één. Zo krijgt de loempia met kip een extra krokant jasje. Een sausje om de loempia vervolgens in te dippen is uiteraard ook erg lekker, chilisaus vind ik zelf het lekkerste erbij! Die kun je zelf kopen of zelf maken. Allebei goed.

Goedgevulde loempia's met kip

Loempia feestje

Wil je er helemaal een loempia feestje van maken, dan kun je ook verschillende loempia’s maken en serveren. Leuk voor op een verjaardag bijvoorbeeld of als je visite krijgt voor de borrel! Deze Vietnamese loempia’s blijven ook altijd favoriet.

Mocht je trouwens meer loempia’s maken dan je op kunt, grote kans dat ze allemaal op gaan hoor maar je weet het niet, dan kun je ze ook heel goed (voor het afbakken) invriezen. Ideaal een voorraadje van deze heerlijke snack!

Loempia met kip
Kip loempia

Kip loempia

Recept voor de lekkerste kip loempia. Goedgevuld met kip en groenten, makkelijk om te maken en zo klaar! De ideale snack voor bij de borrel.
4.75 van 4 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 30 stuks*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 100 gram glasnoedels
  • 1 theelepel gember (vers – geraspt)
  • 2 tenen knoflook (fijn gesneden)
  • 200 gram wortel (geraspt)
  • 750 gram kipfilet (in kleine stukjes gesneden)
  • 1 blokje kippenbouillon of groentebouillon
  • 2 preien (in dunne ringen)
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 theelepel 5-spice
  • 150 gram taugé
  • 30 vellen filodeeg (ontdooid of vers uit de koeling)
  • olie, peper en zout
Extra: meng een eetlepeltje bloem met een beetje water tot een dik papje waarmee je straks de loempia's dicht kunt plakken.

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • De glasnoedels week je enkele minuten in warm water, laat ze daarna uitlekken en snij ze in grove stukken.
  • Verhit ruim olie in een ruime wok of hapjespan en fruit de gember en knoflook even aan.
  • Voeg dan de wortel toe, bak even mee en dan mag de kip erbij. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verkruimel daarover het bouillonblokje, doe de prei erbij en breng op smaak met ketjap manis, sojasaus, oestersaus en 5-spice. Naar smaak eventueel nog wat extra peper en zout.
  • Tot slot bak je kort de taugé mee en meng je de glasnoedels erdoor. Dan is je vulling klaar. Laat deze nu afkoelen.
  • Daarna gaan we de loempia's vouwen. Neem een vel en leg de punt naar je toe. Verdeel een beetje van de vulling in het midden en vouw de punt naar binnen, rol tot halverwege op en vouw dan de zijkanten naar binnen. Rol verder en smeer op het puntje een beetje van het bloem/ water mengsel. Herhaal dit tot alle loempiavellen op zijn.
  • De kip loempia's bak je op 175 graden in de frituur voor ongeveer 4 tot 5 minuten (halverwege even keren). Laat ze daarna uitlekken op een keukenpapiertje. Serveer met chilisaus en eet smakelijk!

handig om te weten:

* De exacte hoeveelheid is afhankelijk van hoe groot je de kip loempia’s maakt en hoeveel vulling je erin doet. Deze zijn middelgroot en ik haalde er ruim 30-35 stuks uit. Maak je ze kleiner dan kun je er zeker 40 uithalen. Tip: je kunt het recept ook halveren of verdubbelen wil je er meer of minder maken.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 77kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwitten: 5g | Vetten: 4g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Kip loempia

10 reacties op “Kip loempia

    • Dominique - Team Eefkooktzo.nl zegt:

      Bij stap 5, helemaal aan het einde voeg je die toe, bak je niet echt meer mee alleen door de vulling mengen. Goed gezien dat dit ontbrak, bedankt! Ik heb het gelijk even toegevoegd aan de bereidingswijze 🙂

  • Geldt het invriezen van de loempia’s alleen als je verse bellen gebruikt? Ik heb ze namelijk altijd uit de vriezer en dan staat er bij, na gebruik niet opnieuw invriezen. Dus vind het zo apart, dat ik het invriezen van de ongebakken loempia’s overal lees maar nergens of het over verse of bevroren vellen gaat.

    Liefs

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna zegt:

      Hi Megan, ik snap dat het wat onduidelijk kan zijn! Zover ik weet kun je zelfgemaakte loempia’s altijd ongebakken invriezen (met aluminiumfolie of bakpapier ertussen tegen het plakken) ongeacht of de vellen vers of ontdooid zijn. Met vulling kun je na het ontdooien niet opnieuw invriezen.

4.75 from 4 votes (4 ratings without comment)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *