Italiaanse plaattaart recept

Italiaanse plaattaart

Italiaanse plaattaart, een bodem van knapperig bladerdeeg, rijkelijk belegd met pesto, Italiaanse ham, rucola, mozzarella en tomaatjes. Zo simpel en toch zo lekker.

Plaattaart Italiaanse stijl

Het zal geen geheim zijn dat ik dol ben op plaattaart, het is een eenvoudige maaltijd die het ook goed doet bij een lekkere kom soep, salade of gewoon ‘zo’. En als borrelhapje kan het natuurlijk ook prima!

Deze Italiaanse plaattaart is heerlijk en ik weet zeker als je hem eenmaal maakt dat je allerlei eetgelegenheden gaat gebruiken als excuus om hem nogmaals te maken, net zoals ik doe ūüėČ .

Recept voor een Italiaanse plaattaart

Snelle en makkelijke maaltijd

Deze Italiaanse plaattaart ziet er misschien heerlijk decadent uit, maar hij is absoluut heel makkelijk √©n snel te maken. Hij is rijkelijk belegd en super smaakvol met als basis cr√®me fra√ģche en pesto. De pesto kun je natuurlijk kant en klaar kopen maar als je de plaattaart wat specialer wilt maken kun je ook zelf pesto maken!

Verder beleg je hem met een heerlijke combinatie van verse cherrytomaatjes, knapperige rucola, serranoham, mozzarella en natuurlijk wat Parmezaanse kaas.

Italiaanse plaattaart

Italiaanse plaattaart maken

Had ik al gezegd dat deze Italiaanse plaattaart snel gemaakt is? Hij staat binnen 25 minuten op tafel, ideaal toch? Je bakt het bladerdeeg eerst kort voor in de oven en vervolgens beleg je hem en bak je hem nog eens 10-15 minuutjes. Zo simpel is het ūüėÄ !

Mocht je er nog wat bij willen serveren dan heb je mooi de tijd om tussendoor een lekkere salade te maken of een soepje op te warmen. Buon appetito!

Plaattaart met pesto, rucola en rauwe ham
Italiaanse plaattaart recept

Italiaanse plaattaart

Italiaanse plaattaart, knapperig bladerdeeg en rijkelijk belegd met pesto, Italiaanse ham, rucola, mozzarella en tomaatjes. Zo simpel en zo lekker!
5 van 3 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingredi√ęnten):

  • 1 rol bladerdeeg (uit de koeling)
  • 1 eidooier ( + scheutje melk)
  • sesamzaadjes (optioneel)
  • 100 gram cr√®me fra√ģche
  • 1-2 eetlepels pesto
  • 100 gram mozzarella (in kleine bolletjes)
  • 50 gram cherrytomaten (gehalveerd)
  • 5 plakjes serranoham (of prosciutto)
  • 2 handjes rucola
  • 1-2 eetlepels Parmezaanse kaas (vlokken)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
  • Rol het bladerdeeg op het bakpapier uit. Vouw de zijkanten eventueel omhoog voor een decoratief randje.
  • Smeer de randen in met een geklutste eidooier + scheutje melk en prik over het midden gaatjes met een vork. Bestrooi de rand optioneel met sesamzaadjes.
  • Bak de plaattaart nu 8 minuten voor in de oven.
  • Besmeer de bodem vervolgens met cr√®me fra√ģche en een heel dun laagje groene pesto.
  • Verdeel daarover de bolletjes mozzarella en cherrytomaten en bak de plaattaart nu 10-15 minuten in de oven tot hij gaar en goudbruin is.
  • Verdeel er vlak voor het serveren de serranoham, rucola en Parmezaanse kaas vlokken overheen. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorie√ęn: 490kcal | Koolhydraten: 23g | Eiwitten: 18g | Vetten: 36g | Verzadigd vet: 19g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.
Italiaanse plaattaart recept

2 reacties op “Italiaanse plaattaart

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept