Honeycomb ijs

Honeycomb ijs

Honeycomb ijs. Romig, bomvol smaak, knapperig door de stukjes honeycomb die erdoorheen zitten en met een heerlijke smaak van karamel. Dit ijs wil je, nee MOET je, echt een keer proberen. Zo ontzettend lekker en ook nog eens makkelijk om te maken!

Een tijdje geleden bracht het bekende ijsmerk Ben & Jerry’s hem op de markt en was hij verkrijgbaar in de meeste supermarkten. Ik vrees dat de smaak “Home Sweet Honeycomb” van Ben & Jerry’s niet zo populair was, want ik zie hem tegenwoordig nergens meer. Jammer, want ik vond hem persoonlijk heerlijk! Maar ja, dan zit er niets anders op dan het zelf maar te maken!

Zelf honeycomb ijs maken

Nu is zelf ijs maken eigenlijk helemaal niet moeilijk. Ik heb een hele fijne ijsmachine in huis en weet na alle ijsrecepten die ik heb gemaakt goed hoe ik een idee omtover tot een lekker ijsje. Nu had ik honeycomb alleen nog niet eerder verwerkt in ijs, dus ik wist niet hoe het spul zich zou gedragen…

Honeycomb ijs zelf maken

Knapperig en vol van smaak

Een deel van de honeycomb die ik had gemaakt, gebruikte ik om door het ijs te mengen en een ander deel hield ik achter de hand ter decoratie. Oke, en een beetje om van te snoepen want mijn recept is ruim voldoende 😉 . Ik ben erachter gekomen dat als je honeycomb door ijs mengt, het volledig oplost in het ijsmengsel en dat zorgt voor ontzettend veel smaak. De stukjes die je dan nog over hebt, meng je er later nog door en strooi je erover voor je het ijs nog even in de vriezer schuift. Dan krijg je honeycomb ijs bomvol smaak mét knapperige stukjes, zo lekker!

Honeycomb recept

Wat is honeycomb precies?

Honeycomb is een zoete lekkernij die lekker knapperig is, naar karamel smaakt en verslavend lekker is (wees dus gewaarschuwd ???? ). Het heeft zijn naam te danken aan de honingraatstructuur en wordt ook wel “Hokey Pokey” genoemd. Je kunt het recept voor honeycomb op mijn blog vinden en die hoeveelheid is ruim voldoende om dit ijs mee te maken. Dan heb je zelfs nog wat stukjes over om lekker van te snoepen.

Het makkelijkste om het te omschrijven is een soort van knapperige karamelschotsen die je gewoon echt eens moet proberen! Net als dit recept voor ijs, dus dan heb je direct twee vliegen in één klap 😉 .

Zelfgemaakt honeycomb ijs

Honeycomb ijs

Honeycomb ijs

Makkelijk recept voor heerlijk honeycomb roomijs (karamel).
4.80 van 5 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoeveelheid: 8 porties

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 ml slagroom
  • 250 gram roomkaas ((naturel (bijvoorbeeld: Philadelphia)))
  • 250 ml volle melk
  • 200 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 x recept honeycomb (in stukjes gehakt)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Meng alle ingrediënten, behalve de honeycomb, door elkaar. Het makkelijkste is om dat in een blender te doen zodat je direct de slagroom iets luchtig klopt voor een lekkere structuur.
  • Doe het ijsmengsel vervolgens in de ijsmachine met iets meer dan de helft van de honeycomb (de hoeveelheid neemt niet heel nauw, een stukje meer of minder geeft niets).
  • Draai er in 45-60 minuten een mooi ijs van (tijd kan verschillen per ijsmachine).
  • Haal het ijs uit de ijsmachine en doe het in een bak die in de vriezer kan. Schep hier nog wat stukjes honeycomb door en verdeel er wat stukjes honeycomb overheen.
  • Zet het nu nog minimaal 1-2 uur in de vriezer om mooi hard te worden.
  • Tip: haal het ijs ongeveer 10-15 minuten (op kamertemperatuur) voor je het gaat serveren uit de vriezer en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 646kcal | Koolhydraten: 82g | Eiwitten: 4g | Vetten: 35g | Verzadigd vet: 21g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Honeycomb ijs

Honeycomb ijs Pinterest collage

11 thoughts on “Honeycomb ijs

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept