Havermoutpap met banaan

Havermoutpap met banaan

Havermoutpap met banaan. Een lekker, snel ontbijt waarmee je zeker een paar uur vooruit kunt. Door de zoete banaan en een snufje kaneel maak je van je havermoutpap een waar feestje ’s morgens. Veel tijd ben je er niet aan kwijt waardoor dit recept ook prima te maken is tijdens een drukke ochtend.

Ik heb het jullie vast wel eens verteld, ik ben niet zo’n ster in ontbijten. Ja, in het weekend maak ik er graag tijd voor vrij en maak ik met liefde lekkere pancakes met havermout en baan of een broodje met ei, maar doordeweeks… Dan heb ik vaak iets minder tijd of beter gezegd, MAAK ik er vaak iets minder tijd voor vrij. Iets langer in bed liggen, zeker als het zo koud is buiten heeft dan toch de voorkeur 😉

Havermoutpap met banaan

Daarnaast ben ik niet zo van brood. Ik vind brood heerlijk, maar dan voor de lunch. Ontbijten met brood doe ik eigenlijk niet zo vaak. Liever een lekkere bak yoghurt met (zelfgemaakte) granola of een cracker of havermoutpap. Dit recept voor havermoutpap met banaan is zo simpel en tegelijkertijd zó lekker. Een lekkere rijpe banaan door de havermout en een beetje kaneel. Zo simpel kan het zijn en omdat ik regelmatig dit lekkere, simpele ontbijtje maak dacht ik, ik deel het recept met je. Inspiratie voor lekkere en snelle ontbijtjes is namelijk nooit weg, toch 😉 ?!

Tip! Vervang melk eens voor water of (ongezoete) amandelmelk.

Pap met banaan en havermout

Havermoutpap met banaan

Havermoutpap met banaan

Havermoutpap met banaan. Een lekker, snel ontbijt waarmee je zeker een paar uur vooruit kunt. De zoete banaan en een snufje kaneel maakt het af.
4.50 van 16 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 1 persoon

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 ml melk
  • 30 gram havermout (of plantaardige melk)
  • 1 banaan (rijp)
  • kaneel

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Breng de melk aan de kook met een snufje kaneel naar smaak
  • Voeg de havermout toe en laat het nu een paar (2 of 3) minuten koken.
  •  Doe het vuur uit en laat de havermout even 5 minuten staan.
  • Prak ondertussen de banaan fijn in een kom en giet hier vervolgens de havermoutpap bij.
  • Roer door elkaar, voeg naar smaak nog een beetje kaneel toe en eventueel wat (extra) plakjes banaan. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 347kcal | Koolhydraten: 59g | Eiwitten: 14g | Vetten: 5g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Havermoutpap met banaan

10 thoughts on “Havermoutpap met banaan

  • Hoi Eef, ik maakte zonet je havermoutpap, maar hij wou echt niet dikken. Ik heb er uiteindelijk dubbel zoveel havermout ingedaan en was nog redelijk slap. Mss eens herbekijken? Of doe ik iets verkeerd?
    Groetjes, Elke

    • Het ligt een beetje aan de havermout welke je gebruikt. Sommige hebben wat langer nodig om het vocht te absorberen. De volgende keer iets langer de tijd nemen en iets langer laten koken, succes 🙂

      • Ik maak regelmatig havermout pap met banaan. Ik doe 4 eetlepels of naar eigen smaak in een soepkom dan de banaan in stukjes erbij met bijvoorbeeld aardbeienjam 2 eetlepels roeren daarna yoghurt erbij alles door elkaar roeren. Een nacht in de koelkast en je hebt een lekker stevige ontbijt.

  • Hoi Eef, ik maakte zonet je havermoutpap, maar hij wou echt niet dikken. Ik heb er uiteindelijk dubbel zoveel havermout ingedaan en was nog redelijk slap. Mss eens herbekijken? Of doe ik iets verkeerd?
    Groetjes, Elke

    • Zoë Heldens says:

      5 sterren
      Voor de mensen waarvan de pap niet dik wordt. 10 minuten koken Ipv 3, dan is die wel goed! Bedankt voor het recept 🙂

  • Hee bedankt voor je recept! Ik zou graag havermoutpap maken voor mijn baby (6 mnd). Ik heb havermoutmeel in huis (heel fijn gemalen). Maar ik kan nergens vinden of je dan de fles-/of borstvoeding moet koken.. en of dat eigenlijk wel mag, aangezien er dan misschien voedingsstoffen verloren kunnen gaan? Heb je hier advies voor? en een recept?
    Groetjes, Lisette

    • Oeh lastig om te zeggen. Mijn dochter was helemaal niet van de pap, maar wij gebruikte van die milde brintapap achtige pap voor kleintjes. Ik weet niet zeker of ze met 6 maanden al havermoutpap mogen eigenlijk? Ik verwarmde zelf de melk zachtjes, niet aan de kook maar even dat het warm was en dan klein beetje pap erbij. Maar goed, ze was er niet van gecharmeerd dus dat hield snel op 😉 Ik zou het anders even opzoeken of ze al havermout mogen op die leeftijd.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept