Gyoza, Japanse dumplings. Zacht met een krokant korstje aan de onderkant. Met een vulling van kipgehakt welke op smaak is gebracht met de lekkerste Aziatische smaakmakers. Zelf gyoza maken is niet moeilijk, integendeel. Het is een ontzettend leuk klusje om te doen!
Ik heb de smaak weer te pakken hoor! Ook deze maand deed ik weer mee aan de foodblogswap. De foodblogswap wordt georganiseerd in een Foodbloggers Facebookgroep. Je kunt je hiervoor opgeven en dan krijg je willekeurig een blog toegewezen waarvan je een recept gaat maken met uiteraard een eigen twist. Bekijk ook het overzicht van al mijn ‘foodblogswap-recepten‘ voor meer inspiratie.
Marian says:
Kun je de overgebleven gyoza’s na bereiding weer invriezen? Omdat de vellen voor bereiding reeds ontdooid zijn?
Eef says:
Eenmaal ontdooid zou ik de vellen zelf niet opnieuw invriezen. Je kunt ook een deel ontdooien als je een deel wilt gebruiken of je vult ze en vriest ze daarna in, dat kan wel.
Marian says:
Kun je de overgebleven gyoza’s na bereiding weer invriezen? Omdat de vellen voor bereiding reeds ontdooid zijn?
Marian says:
Dat was mijn vraag. Als ik de gyoza’s heb gemaakt en gevuld kan ik ze dan weer in de diepvries invriezen? Maar dan heb ik de gyozavellen toch ook al eerst ontdooid voor bereiding (worden toch bevroren verkocht)? Of bedoel je zelfgemaakte gyozavellen?
Eef says:
Ja dat kan. Dat heb ik ook gedaan 🙂 Dus ontdooid, toen gevuld en daarna ingevroren.
Marian says:
Fijn! Dit is het enige wat me na, het enthousiast kopen van gyoza’s -(en dumplings) vellen bij de toko, heeft tegengehouden. Ga het dan voor de eerste keer proberen!
Narin says:
Ziet er heerlijk en bijna te makkelijk uit! Daarom op zoek naar addertjes onder het gras: Moet je het kipgehakt eerst bakken voor je het in de gyoza stopt, of is het gezamenlijk stomen voldoende?
Eef says:
Nee, gewoon rauw erin. Het vouwen is het ‘lastigste’, maar dat heb je na een paar keer vast ook in de vingers
Anniek says:
Misschien een domme vraag….., maar heb je ze dan al gebakken en gestoomd voordat je ze weer invriest? En kan je ze dan weer opwarmen?
Eef says:
Nee ik heb ze ongebakken ingevroren en dan bak je ze op 🙂
frieda says:
Zijn ze op kamertemperatuur ook lekker? Ik wil ze graag thuis maken en dan meebrengen naar een feestje.
Eef says:
Mwah, warm zijn ze lekkerst eigenlijk. Ik zou voor een ander hapje gaan als je het koud gaat serveren en deze voor een andere keer bewaren zodat je ze lekker warm kunt eten. Dan zijn ze fantastisch lekker 🙂
Eef says:
Mwah, warm zijn ze lekkerst eigenlijk. Ik zou voor een ander hapje gaan als je het koud gaat serveren en deze voor een andere keer bewaren zodat je ze lekker warm kunt eten. Dan zijn ze fantastisch lekker 🙂
Doris says:
Oh ik heb dit recept net geprobeerd, heerlijk! Het is basic, maar daarom heel lekker. Ik heb een beetje chilipoeder erbij gedaan voor wat kik.
Vanuit dit recept kan je prima experimenteren, misschien dat ik volgende keer shii-take erbij doe.
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel 🙂 Shii take lijkt me een heerlijke aanvulling. Mais is trouwens ook erg lekker, klinkt gek, maar werkt wel.
Eva says:
Hi Eef,
Ik heb ze laatst gemaakt: heerlijk!! Nu wil ik zo graag maken en meenemen naar een borrelavond met vrienden. Denk je dat ik ze thuis zou kunnen maken, bakken en stomen en ze dan later in de magnetron kan opwarmen?
Groeten,
Eva
Eef says:
Hi Eva, dat zou ik niet doen. Dan zou ik ze na het vouwen, rauw dus, invriezen en dan even opbakken in de pan. Van de magnetron worden ze niet lekkerder namelijk 🙂
Corina says:
Hoi Eef,
Moet je de (Overgebleven) ingevroren gyoza’s eerst laten ontdooien als je ze wilt gaan eten of bevroren bereiden?
Eef says:
Nee, je kunt ze gewoon bevroren bereiden 🙂 Door het stomen garen ze en zijn ze zo ontdooid.
joep says:
was lekker, misschien toevoeging van cze chuan peper een idee.
Ik heb zelf de bladen gemaakt, was erg goed gelukt! – 200 gram bloem, 50gr zelfrijzend bakmeel. en 150-175ml water.
Ik zag namelijk een comment over het opnieuw invriezen, op deze manier zou dat goed moeten kunnen.
(het maken van de bladen is wel werk, neem hier – een half uur kneden voor en 30min in de koelkast.)
Eef says:
Zo lekker! Dat is inderdaad een heerlijke toevoeging Joep 🙂
Amber says:
Hoelang kun je ze ongebakken bewaren in de koelkast?
Eef says:
Nee maar wel in de vriezer 🙂
Linda Chan-Lee says:
Leuk recept! Even ter aanvulling zou ik het volgende willen opmerken. Gyoza’s zijn eigenlijk van origine Chinees. Gyoza (Japans) is een letterlijke vertaling van dumpling. De dumplings die hiermee bedoelt worden komen overeen met de Chinese Guo Tie, wat letterlijk pan-plakkers betekend. Het is een beetje hetzelfde als je zou zeggen dat saté Nederlands zou zijn. Omdat het in Nederland veel gegeten wordt en ze er een eigen twist aan hebben gegeven. Na het bakken zal je zien dat de Gyoza’s iets blijven plakken (hence pan-plakkers). Met een houten spatel schuif je de Gyoza’s lichtjes los en dan zijn ze perfect. Het is tevens zo dat je ze het best kan bakken op de zijde die niet gevouwen is, anders wordt het deegje aan de gevouwen zijde droog en hard.
Jasja says:
Haha.. Zo kan ik prima beargumenteren dat sushi niet van origine Japans is, maar zijn oorsprong ook in China vindt… 🙂
Brenda says:
Super lekker, ook het filmpje was erg handig, zodat je kunt zien hoe je ze kan bouwen. Het enige wat ik de volgende keer anders doe is de kip-gehakt kruiden met peper en zout. Verder echt perfect!
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel ????
Wendy says:
Heerlijk!! Wij hebben ook de Gyoza vellen zelf gemaakt. Het lukte alleen niet om een knapperig kantje eraan te maken. Door het stomen werd dat weer zacht Wij dachten dat dat beter zou lukken om ze eerst te stomen en daarna nog even kort te bakken?
Eef says:
Ja dat is ook precies wat je moet doen inderdaad. Even na het stomen in de pan laten zodat er een krokant laagje op komt of het vuur ietsje hoger zetten. Dan bakken ze ook wat meer aan tijdens het stomen 🙂
Francine says:
Afgelopen zaterdag Gyoza’s gemaakt, voor het eerst, en wat was dit super makkelijk. Gelijk maar een flink aantal gemaakt en in porties van 6 ingevroren. Dit is mijn nieuwe favoriete snack hahahhaa bedankt voor het recept.
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel ????
Marlies says:
Ik heb het idee dat mijn recept toch iets anders is geworden. Als ik zo de foto’s zie is de vulling niet zwart maar die van mij met gebruik van 2.5 eetlepel soja heb ik echt een zeer donker bruin gehaktmengsel.
Eef says:
Dan heb je donkere sojasaus gebruikt (of misschien wel ketjap?) en niet ‘gewone’ licht sojasaus.
Mirjam says:
Hallo,
Ik heb dit laatst in een restaurant gegeten en het was heerlijk. Ga dan ook gelijk aan de slag om ze “na” te maken. Vraagje. Stoom je ze in een aparte pan met water, of gaat het water bij de warme olie (gaat wel spatten, toch)
Eef says:
Warm water bij de olie. Dat gaat niet spatten als je eerst de gyoza bakt waardoor het grootste gedeelte van de olie daarop zit en dan het water erbij
Jasja says:
Ik mis alleen nog verse gember in de vulling.. klein beetje, heerlijke toevoeging….
Nikki says:
Zou je de gyoza ook de dag van te voren kunnen voorbereiden, in de koelkast zetten en dan de dag erop bakken en stomen?
Eef says:
Ik zou ze dan persoonlijk ongebakken invriezen. Ik ben bang dat ze mogelijk in de koelkast teveel uitdrogen.
Jennifer says:
Begrijp ik het goed dat je dus 1 kant van de gyoza bakt?
Ik heb ze net zelf gemaakt en waren heerlijk! Ik gebruikte wel heel lui nasi-bami groenten als vulling 😊
Eef says:
Ja dat klopt 😉
Eef says:
Kun je de gyoza smiddags maken en dan savonds stomen en bakken?
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Ja hoor dat kan. Dan kun je ze het beste invriezen om uitdrogen te voorkomen en later afbakken.