Gyoza

Gyoza (Japanse dumplings)

Gyoza, Japanse dumplings. Zacht met een krokant korstje aan de onderkant. Met een vulling van kipgehakt welke op smaak is gebracht met de lekkerste Aziatische smaakmakers. Zelf gyoza maken is niet moeilijk, integendeel. Het is een ontzettend leuk klusje om te doen!

Ik heb de smaak weer te pakken hoor! Ook deze maand deed ik weer mee aan de foodblogswap. De foodblogswap wordt georganiseerd in een Foodbloggers Facebookgroep. Je kunt je hiervoor opgeven en dan krijg je willekeurig een blog toegewezen waarvan je een recept gaat maken met uiteraard een eigen twist. Bekijk ook het overzicht van al mijn ‘foodblogswap-recepten‘ voor meer inspiratie.

Gyoza

43 reacties op “Gyoza (Japanse dumplings)

    • Eenmaal ontdooid zou ik de vellen zelf niet opnieuw invriezen. Je kunt ook een deel ontdooien als je een deel wilt gebruiken of je vult ze en vriest ze daarna in, dat kan wel.

  • Dat was mijn vraag. Als ik de gyoza’s heb gemaakt en gevuld kan ik ze dan weer in de diepvries invriezen? Maar dan heb ik de gyozavellen toch ook al eerst ontdooid voor bereiding (worden toch bevroren verkocht)? Of bedoel je zelfgemaakte gyozavellen?

    • Mwah, warm zijn ze lekkerst eigenlijk. Ik zou voor een ander hapje gaan als je het koud gaat serveren en deze voor een andere keer bewaren zodat je ze lekker warm kunt eten. Dan zijn ze fantastisch lekker 🙂

  • Mwah, warm zijn ze lekkerst eigenlijk. Ik zou voor een ander hapje gaan als je het koud gaat serveren en deze voor een andere keer bewaren zodat je ze lekker warm kunt eten. Dan zijn ze fantastisch lekker 🙂

  • Oh ik heb dit recept net geprobeerd, heerlijk! Het is basic, maar daarom heel lekker. Ik heb een beetje chilipoeder erbij gedaan voor wat kik.
    Vanuit dit recept kan je prima experimenteren, misschien dat ik volgende keer shii-take erbij doe.

    • Eef

      Wat leuk om te lezen, dankjewel 🙂 Shii take lijkt me een heerlijke aanvulling. Mais is trouwens ook erg lekker, klinkt gek, maar werkt wel.

    • Hi Eef,

      Ik heb ze laatst gemaakt: heerlijk!! Nu wil ik zo graag maken en meenemen naar een borrelavond met vrienden. Denk je dat ik ze thuis zou kunnen maken, bakken en stomen en ze dan later in de magnetron kan opwarmen?

      Groeten,
      Eva

      • Eef

        Hi Eva, dat zou ik niet doen. Dan zou ik ze na het vouwen, rauw dus, invriezen en dan even opbakken in de pan. Van de magnetron worden ze niet lekkerder namelijk 🙂

  • was lekker, misschien toevoeging van cze chuan peper een idee.
    Ik heb zelf de bladen gemaakt, was erg goed gelukt! – 200 gram bloem, 50gr zelfrijzend bakmeel. en 150-175ml water.

    Ik zag namelijk een comment over het opnieuw invriezen, op deze manier zou dat goed moeten kunnen.

    (het maken van de bladen is wel werk, neem hier – een half uur kneden voor en 30min in de koelkast.)

  • Linda Chan-Lee says:

    Leuk recept! Even ter aanvulling zou ik het volgende willen opmerken. Gyoza’s zijn eigenlijk van origine Chinees. Gyoza (Japans) is een letterlijke vertaling van dumpling. De dumplings die hiermee bedoelt worden komen overeen met de Chinese Guo Tie, wat letterlijk pan-plakkers betekend. Het is een beetje hetzelfde als je zou zeggen dat saté Nederlands zou zijn. Omdat het in Nederland veel gegeten wordt en ze er een eigen twist aan hebben gegeven. Na het bakken zal je zien dat de Gyoza’s iets blijven plakken (hence pan-plakkers). Met een houten spatel schuif je de Gyoza’s lichtjes los en dan zijn ze perfect. Het is tevens zo dat je ze het best kan bakken op de zijde die niet gevouwen is, anders wordt het deegje aan de gevouwen zijde droog en hard.

  • Super lekker, ook het filmpje was erg handig, zodat je kunt zien hoe je ze kan bouwen. Het enige wat ik de volgende keer anders doe is de kip-gehakt kruiden met peper en zout. Verder echt perfect!

  • Heerlijk!! Wij hebben ook de Gyoza vellen zelf gemaakt. Het lukte alleen niet om een knapperig kantje eraan te maken. Door het stomen werd dat weer zacht Wij dachten dat dat beter zou lukken om ze eerst te stomen en daarna nog even kort te bakken?

    • Eef

      Ja dat is ook precies wat je moet doen inderdaad. Even na het stomen in de pan laten zodat er een krokant laagje op komt of het vuur ietsje hoger zetten. Dan bakken ze ook wat meer aan tijdens het stomen 🙂

  • Afgelopen zaterdag Gyoza’s gemaakt, voor het eerst, en wat was dit super makkelijk. Gelijk maar een flink aantal gemaakt en in porties van 6 ingevroren. Dit is mijn nieuwe favoriete snack hahahhaa bedankt voor het recept.

  • Ik heb het idee dat mijn recept toch iets anders is geworden. Als ik zo de foto’s zie is de vulling niet zwart maar die van mij met gebruik van 2.5 eetlepel soja heb ik echt een zeer donker bruin gehaktmengsel.

  • Hallo,
    Ik heb dit laatst in een restaurant gegeten en het was heerlijk. Ga dan ook gelijk aan de slag om ze “na” te maken. Vraagje. Stoom je ze in een aparte pan met water, of gaat het water bij de warme olie (gaat wel spatten, toch)

    • Eef

      Warm water bij de olie. Dat gaat niet spatten als je eerst de gyoza bakt waardoor het grootste gedeelte van de olie daarop zit en dan het water erbij

  • Begrijp ik het goed dat je dus 1 kant van de gyoza bakt?
    Ik heb ze net zelf gemaakt en waren heerlijk! Ik gebruikte wel heel lui nasi-bami groenten als vulling 😊

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept