Zalmpannetje

Gebakken zalm in romige saus

Gebakken zalm in romige saus. Comfort food ten top! Gebakken zalmfilet in een heerlijk romige saus met Noorse mosterd dille. Ik heb het recept supermakkelijk voor je gehouden, waardoor het de ideale snelle maaltijd is voor doordeweeks én voor een avondje uitgebreid tafelen, zoals tijdens  gourmetten.

Ik ben dol op zalm en heb al meerdere zalmrecepten op mijn blog staan. Zalm is echt een allemansvriend, want je kunt het op zo ontzettend veel verschillende manieren bereiden. De smaak is van zichzelf mild en het combineert goed met andere smaken zoals in dit geval dille en mosterd.

Gebakken zalm in romige saus

Doordeweeks serveer je deze zalm bijvoorbeeld bij gebakken aardappeltjes en groenten uit de oven. Maar ga je een avondje gourmetten, dan is dit ook een te gek recept om eens te maken. Snij dan de zalm in mooie dikke repen, bak het in het gourmetpannetje of op de grill rondom gaar en maak de saus in hetzelfde gourmetpannetje. Ook tijdens het bakken geldt hierbij trouwens dat je niet, ik herhaal NIET, het pannetje moet gaan wassen. Juist niet, dat geeft nog meer smaak aan de saus en daar wordt ‘ie alleen maar lekkerder van!

Zalm

Noorse mosterd dille saus

Mosterd dille is echt een favoriet voor zalm. Ik gebruik voor dit recept de Noorse mosterd dille saus van Yildriz. Yildriz heeft een breed aanbod van verschillende wereldsauzen en ik heb eigenlijk meestal wel een fles in huis. De Turkse knoflooksaus is bijvoorbeeld ook echt zo’n all-time lievelingssaus, die ik laatst nog gebruikte voor deze leuke mini hamburgers. Deze Noorse mosterd dille saus ken ik nog niet zo lang, maar nadat ik hem voor het eerst had geproefd is er geen moment meer geweest dat ik geen fles in huis had.

Zalm gourmetten

Lekker bij zalm

De mosterd dille saus smaakt heerlijk bij zalm, maar ook bij een blokje kaas of op je broodje beenham is het een heerlijke aanvulling! Echt zo’n saus waarvan je net even wat extra erbij doet omdat hij zo lekker is. Daarom gebruikte ik hem ook als basis voor dit recept en maakte ik er een saus van door eigenlijk alleen nog wat kookroom toe te voegen. Meer heb je ook niet nodig, de saus is zo al smaakvol genoeg van zichzelf.

Yildriz

Zet ‘m op z’n kop

Wist je trouwens dat als je nu een fles Yildriz koopt je er een gratis stadop bij krijgt? Bij aankoop van een fles Yildriz krijg je een handige losse stapdop, waarmee je de fles in een handomdraai op z’n kop op tafel kunt zetten. Om extra lang te genieten van je Turkse Knoflooksaus.

Zalm in mosterd dille saus

Zalmpannetje

Gebakken zalm in romige saus

Gebakken zalm in romige saus van mosterd en dille. Een makkelijk recept voor een snelle maaltijd of een avondje tafelen.
4.31 van 33 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 personen*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram zalmfilet
  • 200 ml kookroom
  • 6 eetlepels Yildriz Noorse mosterd dille
  • olijfolie, peper en zout
Ter garnering: citroen, bosui en wat verse dille naar smaak

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Snij de zalm in 2 grote stukken of in mooie repen van ca. 2 centimeter dik.
    • Bestrooi de zalm met peper en zout naar smaak.
    • Verhit een beetje olijfolie in de pan en bak de zalm rondom gaar.
    • Schep de zalm uit de pan. Giet de kookroom en de Noorse mosterd dille saus in dezelfde pan (niet schoonmaken: smaak!) erbij.
    • Roer dit door elkaar en laat het iets inkoken of voeg eventueel een maïzenapapje (= 1 eetlepel water en 1 eetlepel maïzena) toe om de saus iets in te dikken.
    • Doe de zalm bij de saus en garneer naar wens met wat verse citroen, bosui ringetjes en/of dille. Eet smakelijk!

    handig om te weten:

    * Voldoende voor 2 personen als maaltijd en snij de zalm dan gerust gewoon in 2 stukken i.p.v. reepjes. Reken 4 personen als je het als onderdeel van een avondje gourmetten serveert. Snij voor het laatste de zalm in repen.

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 444kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwitten: 42g | Vetten: 28g | Verzadigd vet: 7g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

    Zalmpannetje

    Dit artikel is gemaakt in samenwerking met het Yildriz. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk. Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

    10 thoughts on “Gebakken zalm in romige saus

    • Carmen van Willigen says:

      Hoi Eef wat een leuke pannetjes……
      Maken dit heerlijke recept helemaal af
      Groetjes Carmen, vanuit Calpe, Spanje

    • Diederik says:

      4 sterren
      Hoi, hier ben ik weer… ik heb genoten van dit recept maar daar ik niet onmiddellijk de Yildriz mosterdsaus heb gevonden (arm België?) heb ik zelf een dille-mosterdsaus gemaakt met 2 deciliter slagroom, 1 eetlepel grove mosterd, 1 teentje look (uitgeperst) wat citroensap en zeste van citroen en een handvol dille (fijngesneden). Look gewoon even fruiten in een druppel olijfolie, slagroom, mosterd en citroen toevoegen, dan de dille en op smaak afwerken met peper en zout. Dan zalm gebakken, uit de pan gehaald en in dezelfde pan de saus gegoten en wat aangedikt. Dan de zalm terug in de saus voor een minuutje. Geserveerd met aardappelpuree. Heerlijk!

    • MPM Wijnands says:

      5 sterren
      In de supermarkt naarstig zoekend naar een saus voor bij de zalm, kijkend naar een leeg schap, toch maar even snel naar Google kijken naar een oplossing. Dit recept kwam in beeld en links in het schap zag ik de Yildiz Mosterd Dille. Keuze was toen snel gemaakt en toen ik thuis de saus ook nog in minder dan 5 minuten klaar had was ik verkocht. Mijn zoons en ik hebben lang niet meer zo lekker zalm gegeten. Dankjewel, je hebt er zeker een fan bij.

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept