Sticky tofu, broccoli en rijst bowl

Gebakken tofu met sticky sausje, rijst en broccoli

Wat hou ik toch van de Aziatische keuken! Neem nou dit recept voor gebakken tofu met sticky sausje, rijst en broccoli. Zo simpel, zo makkelijk om te maken en binnen een half uur zet je een gezonde en volledig plantaardige maaltijd op tafel, ideaal!

Tofu is doorgaans vrij zacht en neutraal van smaak. Je zou het bijna saai kunnen noemen, maar als je de juiste smaakmakers gebruikt, wordt het een heerlijke vleesvervanger. In dit geval wokken we de blokjes tofu even kort in een jasje van maizena zodat ze een beetje een bite krijgen. Het zoete, plakkerige ‘sticky’ sausje doet de rest en zorgt voor een heerlijke maaltijd.

Gebakken tofu met sticky sausje, rijst en broccoli

Wat ik vaak hoor van mensen is dat ze denken dat vegan eten saai is of juist lastig is om te bereiden. Ik denk dat deze maaltijd het tegenovergestelde laat zien: totaal niet moeilijk en ontzettend smaakvol! Het is natuurlijk net zo moeilijk als je het jezelf maakt, want ook voor een vegan driegangenmaaltijd kun je een hele dag in de keuken staan, dat spreekt voor zich. Maar het hoeft niet moeilijk te zijn. Het kan zelfs snel en makkelijk. Probeer daarom eens deze kom met gebakken tofu, een sticky sausje, rijst en broccoli, aanrader!

Sticky tofu, broccoli en rijst

Sticky tofu, broccoli en rijst bowl

Gebakken tofu met sticky sausje, rijst en broccoli

Makkelijke vegan maaltijd met zoete en plakkerige gebakken tofu, rijst en groenten.
4.75 van 12 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram rijst
  • 300 gram broccoli
  • 175 gram tofu
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 tenen knoflook (fijn gesneden)
  • 1 ui (fijn gesneden)
  • olie, zout
Voor de saus:
  • 2 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • ½ eetlepel sesamolie
  • ½ eetlepel maizena
Ter garnering: sesamzaadjes, bosui in ringetjes

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
    • Snij de broccoli en kook de roosjes in enkele minuten beetgaar in een pan met kokend water.
    • Snij de tofu in blokjes, verdeel er naar smaak wat zout over.
    • Strooi de maizena erover en schud de blokjes om, zodat de maizena goed verdeeld is.
    • Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan, fruit de knoflook en de ui heel kort en bak de tofublokjes goudbruin.
    • Meng de ingrediënten voor de saus samen in een kommetje.
    • Voeg de saus toe aan de tofu en bak deze even kort mee.
    • Verdeel de rijst over 2 kommen of borden en schep de gebakken tofu en de broccoli erbij. Strooi er naar wens wat sesamzaadjes en ringetjes bosui over. Serveer direct.

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 458kcal | Koolhydraten: 86g | Eiwitten: 19g | Vetten: 5g | Verzadigd vet: 1g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

    Sticky tofu, broccoli en rijst bowl

    Sticky tofu, broccoli en rijst Pinterest Collage

    8 thoughts on “Gebakken tofu met sticky sausje, rijst en broccoli

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept