fbpx
Erwtensoep met kip

Erwtensoep met kip

Erwtensoep met kip, een slanke twist op een heerlijke oud-Hollandse klassieker. Bijkomend voordeel is ook dat deze versie een stuk sneller klaar is dan de ouderwetse erwtensoep, maar evengoed bomvol smaak en ontzettend lekker is!

Tijdens koude winterse dagen is een heerlijke kom erwtensoep voor je neus wel echt op en top comfortfood, maar comfortfood hoeft niet te betekenen dat een gerecht rijk is aan calorieën. Neem nu deze heerlijke lichte versie van erwtensoep die simpelweg een stuk slanker is doordat we kipfilet gebruiken in plaats van worst en schouderkarbonade. Daarbij voegen we meer groenten toe zoals pastinaak en meer knolselderij en prei. Een lekker, slanker en goed gevulde erwtensoep met kip dus.

Erwtensoep met kip

De kip combineert waanzinnig goed in deze erwtensoep. Hij is eerst lekker meegekookt met de groenten en bouillon waardoor hij de smaak goed overneemt en lekker mals wordt door het koken. Daarna ‘plukken’ we hem uit elkaar met twee vorken waardoor er dunne reepjes kip ontstaan en dat mengt goed door de soep zelf. Het resultaat? Een heerlijke, goed vullende kom erwtensoep met kip. Probeer hem eens!

Slanke snert, erwtensoep met kip

Ertwensoep met kip

Slanke erwtensoep met kip en lekker veel groenten
4.67 van 3 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 pot kippenbouillon
  • 2 kipfilets
  • 250 gram spliterwten
  • 200 gram pastinaak (geschild en in blokjes gesneden)
  • 150 gram knolselderij (geschild en in blokjes gesneden)
  • 150 gram prei (in dunne ringen gesneden)
  • ½ bosje selderij (fijngesneden)
  • ½ bosje peterselie (fijngesneden)
  • olijfolie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe de pot kippenbouillon in een ruime soeppan en vul aan met water zoals aangegeven op de pot.
  • Spoel de spliterwten om en voeg deze toe aan de bouillon.
  • Breng dit vervolgens aan de kook.
  • Doe de helft van de knolselderij, de helft van de prei en de kipfilet erbij.
  • Laat dit vervolgens circa 1 uur rustig koken. Als er teveel vocht verdampt kun je wat water extra toevoegen.
  • Haal de kip daarna uit de soep en laat afkoelen. Pluis de kip in dunne reepjes met twee vorken.
  • Pureer de soep glad en voeg de overige prei en knolselderij toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de pastinaak met een beetje olijfolie in een paar minuten beetgaar en licht goud bruin.
  • Doe tot slot de pastinaak samen met de peterselie en de selderij in de soep, roer door en serveer in 4 kommen. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 376kcal | Koolhydraten: 45g | Eiwitten: 29g | Vetten: 6g | Verzadigd vet: 2g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Erwtensoep met kip

Erwtensoep met kip Pinterest Collage

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top