Enchilada-lasagne naar recept van Brenda. Een ontzettend lekker en makkelijk recept waar het hele gezin van smult! In plaats van de wraps te vullen maak je er namelijk laagjes van in een ovenschotel. Net een Mexicaanse lasagne of een wraptaart dus.
Tijdens mijn zwangerschapsverlof kreeg ik het nieuwste kookboek van Brenda toegestuurd: Makkelijk & Snel. De opvolger van haar eerste kookboek, Snelle klassiekers. Met Jurre op mijn schoot bladerde ik door het prachtige kookboek en bij elke bladzijde die ik omsloeg kreeg ik meer en meer zin om de keuken in te duiken, dat belooft veel goeds!
Makkelijk & Snel van Brenda
Brenda ken je vast wel van haar foodblog Brendakookt.nl. Een foodblog met lekkere, toegankelijke recepten. Van de bekende Hollandse pot tot gerechten uit alle windstreken zoals deze Mexicaanse lasagne. Dat is precies wat je ook in haar nieuwste kookboek vindt: makkelijke en snelle recepten die je allemaal in slechts 30 minuten op tafel zet. Van snelle eenpansgerechten, maaltijdsalades tot complete maaltijden uit de oven. Maar ook simpele spektakelstukken zoals een carpacciorollade van bavette (dat klinkt alleen al fantastisch toch), hele zalm met citroen-kruidenkorst of wat dacht je van cordonblue gehaktbrood?!
Wraptaart – Enchilada lasagne
Het kookboek is opgedeeld in duidelijke hoofdstukken per thema. Bij elk recept vind je aanvullende tips, tips voor variatie, maar ook hoe je recepten vega kunt maken of wat je erbij zou kunnen serveren. Het leuke is dat je daardoor nóg meer kunt koken uit dit kookboek en lekker kunt variëren met de tips en ideeën.
Het is een kookboek dat je erbij pakt als je met de vraag zit ‘wat eten we vandaag?’ of wanneer je je weekmenu aan het samenstellen bent. Makkelijke, snelle maaltijden zonder poespas. Precies zoals je van Brenda gewend bent.
Maar ook als je wilt uitpakken met een lekker etentje thuis, tijdens de feestdagen of zin hebt in een uitgebreide maaltijd met een lekker toetje toe, kun je met dit kookboek uit de voeten. Het is ideaal voor de snelle doordeweekse maaltijd, maar door de simpele spektakelstukken en het snelle toet hoofdstuk, wat je niet kunt doorbladeren zonder trek te krijgen (hallo karameltiramisu met chocolade), is het een compleet kookboek voor elk moment geworden. Wat mij betreft dan ook echt een aanrader!
Makkelijk & Snel van Brenda Hoff is verkrijgbaar bij o.a. Bol.com of je lokale boekhandel.
Wraptaart – Enchilada lasagne
Mijn oog viel al snel op de enchilada lasagne of wraptaart zoals Lotte hem noemde. Want ja, het is net een taart, maar dan van wraps 😉 . Echt een maaltijd om lekker van te genieten met het hele gezin, maar ook eentje om samen te maken. Zo kun jij de warme saus in de ovenschaal scheppen en de kindjes kunnen helpen met de wraps of het strooien van de kaas. Zo bouw je samen een heerlijke taart van wraps met gehakt, groenten en lekker veel kaas. Daarna in de oven, tafel dekken en samen genieten van een heerlijke maaltijd!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 350 gram gehakt
- 2 rode paprika's
- 2 groene paprika's
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 500 gram passata
- 1 theelepel cayennepeper (*)
- 1 theelepel chilipoeder (*)
- 1½ theelepel komijnpoeder
- 100 gram maïs
- 4 tortilla's (grote )
- 150 gram geraspte kaas
- 7 gram peterselie (vers - fijngesneden)
- olijfolie, peper en zout (optioneel, voor erbij: crème fraîche en/of zure room)
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Snipper het uitje en snij de knoflook fijn.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook even aan. Als deze glazig zijn geworden, voeg je het gehakt toe en bak dit rul.
- Snij ondertussen de paprika in blokjes.
- Doe de tomatenpuree bij het gehakt, bak even mee en doe dan de paprikablokjes samen met de passata bij het gehakt in de pan.
- Voeg de cayennepeper, chilipoeder en komijnpoeder toe en breng de groente-gehaktmix op smaak met zout en peper.
- Roer de maïs vervolgens door de saus en laat de saus ongeveer 10 minuten op zacht vuur pruttelen.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
- Verdeel een wrap over de bodem van de ovenschaal en zorg dat de ovenschaal helemaal bedekt is.
- Verdeel de gehaktsaus over de wrap en bestrooi deze laag met ¼ van de kaas. Bedek weer met een wrap en herhaal de stappen nog 3 keer.
- Verwarm de enchilada-lasagne 30 minuten in het midden van de oven tot de binnenkant lekker warm is en je een goudbruin korstje van de kaas bovenop hebt.
- Haal hem uit de oven en laat hem even iets afkoelen. Strooi er fijngesneden lente-ui en peterselie over en serveer direct.
- Lekker met crème fraîche of zure room erbij. Eet smakelijk!
Judith says:
Deze enchilada lasagne vandaag gemaakt en gegeten. Met 3 mannen in huis die wel wat lusten, heb ik de hoeveelheden wat aangepast (500 gr gehakt, 6 tortilla’s) en een pot bonenmix extra toegevoegd! Heerlijk, dit recept mag volgende week weer op het menu!
Eef says:
Wat leuk dat je dat even laat weten, dankjewel voor je reactie 🙂
Hanna says:
Vandaag gemaakt. I.p.v. de ‘gewone’ tortilla’s de groente paprika & chili tortilla’s van No Fairytales gebruikt.
Heerlijk, hoorde net dat dit recept mag blijven.
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Anneke Den Heijer says:
Dit hou ik erin!! Ik heb het met groente tortilla’s gemaakt en een extra pepertje erin. Wat guacamole erbij en smullen maar ????????
Eef says:
Wat lekker! Blij te horen 😀