Eggs benedict recept

Eggs benedict

Eggs benedict. Och, wat verrukkelijk is dit toch. Een heerlijk gepocheerde eitje, smaakvolle hollandaisesaus, avocado en gerookte zalm. Zo eet ik mijn eggs benedict het liefst. En vandaag deel ik mijn makkelijke recept graag met je.

Wat is eggs benedict?

Er is niet één manier om eggs benedict te maken. Dus je hebt waarschijnlijk wel verschillende varianten voorbij zien komen. Over de oorsprong van dit gerecht doen verschillende verhalen de ronde. Het verhaal wat hoogstwaarschijnlijk het ‘echte verhaal’ is, is die van Wall Street-beurshandelaar Lemuel Benedict.

Hij vertelde in een interview dat hij met een kater het Waldorf Hotel inliep in 1894 en het volgende bestelde: beboterde toast, gepocheerde eieren, krokante bacon en hollandaisesaus. Dat vond het hotel zo’n goed idee, dat ze het daarna op de kaart zette, met wat kleine aanpassingen. Want traditioneel bestaat eggs benedict uit twee gehalveerde Engelse muffins, ham, gepocheerde eieren en hollandaisesaus.

Eggs benedict

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept