Egg sando oftewel een Japanse egg sandwich. Zacht, luchtig melkbrood gevuld met een Japanse eiersalade en het liefst nog zo’n zacht gekookt eitje in het midden. Heerlijk en super makkelijk om te maken.
Tamago sando
Tamago sando betekent hetzelfde als Japanse egg sandwich of egg sando. Het is een razend populair broodje en wordt steeds bekender buiten Azië. De combinatie van het lichtzoete melkbrood met de Japanse eiersalade is echt een heerlijk smaakbommetje. Romig, smeuïg, lichtzoet en toch fris!
Nu ben ik sowieso al dol op eiersalade, maar deze manier van eiersalade maken op de Japanse manier is ook erg lekker kan ik je vertellen. Zeker een aanrader om deze heerlijke sandwich te maken.
Ontbijt met eieren
Want zeg nou zelf, wie houdt er nu niet van een eitje bij het ontbijt? Gekookt, gebakken of roerei.. mij kun je er altijd voor wakker maken! Deze egg sando is een heerlijke nieuwe variatie op jouw favoriete ei-ontbijtje. Maar je kunt dit lekkere broodje ook heel goed meenemen als lunch of bij een picknick.
Mocht je nog een ander leuk ei-recept zoeken om eens mee af te wisselen, probeer dan eens Turkse eieren, oftewel Cilbir. Gepocheerde eitjes met een frisse yoghurt en kruidige paprikaboter om lekker in te dippen met een vers gebakken broodje, klinkt ook goddelijk toch?
Egg sando maken
Maar hoe maak je dan eigenlijk dit heerlijke broodje? Dat is gelukkig heel erg simpel! Het begint uiteraard met het koken van de eieren en vervolgens maak je een simpele maar enorm smaakvolle Japanse eiersalade.
Deze eiersalade maak je onder andere met kewpie, Japanse mayonaise. Japanse mayonaise is zeker anders dan Nederlandse mayonaise. Het is romig, pittig en lichtzuur dankzij de rijstazijn en combineert fantastisch met de smaak van eieren. Vervolgens bouw je de broodjes op en dan kun je er al van gaan genieten.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 4 sneetjes wit brood of melkbrood
- 4 eieren
- 3 eetlepels kewpie (Japanse mayonaise)
- 1 theelepel (rijst)azijn
- ½ theelepel mosterd
- ½ eetlepel bieslook (vers – fijngesneden)
- peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Kook de eieren in een pannetje water met ruim zout.
- Verwijder 1 ei na 6 minuten. Laat iets afkoelen, pel het ei en hou apart.
- De rest van de eieren laat je in totaal 10 minuten koken en pel ook deze eieren.
- Snij deze eieren vervolgens in kleine stukjes en doe in een kom. Doe daar de kewpie, azijn, mosterd en bieslook bij en breng op smaak met peper en zout.
- Snij de korstjes van het brood en beleg met een royale laag eiersalade.
- Halveer het 6-minuten eitje en leg deze in het midden van twee met eiersalade belegde plakjes.
- Leg de andere belegde plakjes er bovenop en snijd de broodjes doormidden, diagonaal of verticaal. Geniet ervan!