Daslook pesto

Daslook pesto

Daslook pesto. Dit is echt een heerlijk smaakvolle pesto met een lichte knoflookachtige smaak door de daslook. Het smaakt zowel romig als zoutig door de cashewnoten en de oude kaas. Maar toch ook fris door het citroensap. Dit wil je proeven!

Pesto van daslook

Deze pesto van daslook is niet overheersend in smaak, maar wel sterk genoeg om lekker te gebruiken in pasta’s, salades of een laagje op je boterham op wraps. Sowieso ben ik dol op pesto maken, en ik vind het heerlijk om telkens weer nieuwe varianten uit te proberen. En wat ben ik blij verrast met deze fantastische variant van daslook pesto. Echt een aanrader, mits je daslook kunt vinden natuurlijk ­čśë .

daslook

Zelf daslook pesto maken

Daslook vind je namelijk niet in de supermarkt. Voor mijn daslook pesto heb ik dan ook de daslook zelf geplukt. Het was lange tijd een beschermde plant, maar sinds 2017 mag je het weer plukken. Pluk uiteraard alleen als er genoeg staat, zoals voor al het wildplukken geldt.

Je vindt daslook op heel veel plekken in Nederland en herken je aan de lange blaadjes, witte bloemen en de typische knoflook- of uiachtige geur. De plant bloeit van april tot juni, soms juli. Let wel goed op! Want er zijn plantjes die er erg op lijken en giftig zijn. Doe dus vooral zelf even goed je onderzoek voor je gaat plukken.

Geplukte daslook bewaren

Zelf geplukte kruiden zoals daslook kun je het beste even afspoelen onder de koude kraan, vervolgens wikkelen in een vochtig keukenpapiertje en zo kun je de daslook 1-2 dagen in de koelkast bewaren na het plukken. Geniet van deze heerlijke daslookpesto!

Daslook pesto
pesto van daslook

Daslook pesto

Makkelijke daslook pesto met cashewnoten en oude kaas. Heerlijk voor door de pasta, salades of op je brood/wrap. Een heel fijn recept!
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 1 potje

Wat heb je nodig (ingredi├źnten):

  • 50 gram cashewnoten
  • 30 gram daslook
  • 50 gram oude kaas
  • 75 ml olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • zwarte peper

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Rooster de cashewnoten even kort in een koekenpan tot ze licht verkleurd zijn. Laat daarna afkoelen.
  • Doe de daslook in de keukenmachine en maal fijn.
  • Voeg vervolgens de oude kaas, cashewnoten en de olijfolie toe. Mix in de keukenmachine tot een pesto zo grof of fijn als je zelf lekker vindt.
  • Voeg naar smaak nog wat citroensap en versgemalen zwarte peper toe. Even mengen, proeven en klaar!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorie├źn: 1151kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwitten: 22g | Vetten: 114g | Verzadigd vet: 24g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel ├ęn gratis een eigen account aan.
pesto van daslook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept