Eef - Eef Kookt Zo

Dag 2020, Hallo 2021

Traditiegetrouw blik ik aan het begin van het nieuwe jaar terug op het afgelopen jaar en vertel ik je welke plannen ik heb voor het nieuwe jaar. Tradities zijn er om in ere te houden dus ook dit jaar blik ik met je terug op 2020 (wees gerust, het wordt geen Corona spreekbeurt, alsjeblieft zeg) en kijk ik met je vooruit naar 2021. Want ik heb er zin in, het nieuwe jaar.

Traditiegetrouw neem ik ook graag een paar dagen vrij rond de jaarwisseling dus ik ben ietsje later met mijn vooruitblik dit jaar 😉  Heerlijk even een paar dagen echt vrij en dit waren tegelijkertijd ook de laatste dagen van mijn verlof want ook mijn zwangerschapsverlof zit er officieel op. Nu was ik al een beetje rustig aan een dagje hier en een ochtendje daar begonnen, want als zelfstandig ondernemer is helemaal vrij zijn best een uitdaging. Maar ik heb er wel bewust voor gekozen zo min mogelijk te doen tijdens mijn verlof en dat is goed gelukt, nu weer lekker aan de bak. Ik heb er zin in en loop over van de inspiratie, kom maar op 2021!

Het mooiste nieuws van 2020

Je zou bijna willen zeggen: het kon niet slechter dan 2020, en ik weet dat het voor heel veel mensen een ontzettend zwaar, heftig, *piep* jaar is geweest en dat was het ook. Maar het was voor mij ook een heel mooi jaar. Het mooiste nieuws was natuurlijk dat we er begin 2020 achter kwamen dat ik zwanger was van onze zoon Jurre.

Er kwamen meer bezoekers dan ooit op Eefkooktzo.nl (zelfs meer dan 1 miljoen unieke bezoekers in december!), ik tekende in maart een huurcontract voor mijn eigen studio/kantoor en draaide het eerste volledige kalenderjaar als zelfstandig ondernemer. Waanzinnig toffe mijlpalen die ik mede dankzij jullie heb kunnen behalen. Dankjewel voor elk bezoek, reactie, like, berichtje en elke keer dat je de keuken in duikt met één van mijn recepten. Zo ontzettend tof met mijn enthousiasme voor koken en bakken dagelijks zoveel mensen te mogen inspireren ????

Hij is er

Dag 2020!

Mijn highlights van het afgelopen jaar:

 • De geboorte van onze zoon Jurre staat natuurlijk met stip op nummer 1. Hier kun je er meer over lezen, een tweede grote droom die is uitgekomen. Wat een heerlijk mannetje en wat zijn we verliefd! Na een paar weken met hele korte nachtjes begint er rustig aan weer ritme te komen en zit zelfs mijn verlof er alweer op. We zijn helemaal gewend aan elkaar en Lotte is echt de liefste grote zus die ik kon wensen. Wat een rijkdom. Ik ben ontzettend dankbaar dat het ons gegund is twee prachtige, gezonde kindjes op de wereld te zetten. 
 • Ik huurde een eigen studio/kantoor voor Eef Kookt Zo. Middenin de eerste lockdown kreeg ik de sleutels in handen van mijn eigen studio, gingen we om en om klussen (want een van ons moest natuurlijk thuis blijven bij Lotte). Mijn vriend plaatste de mooiste keuken die ik kon wensen en ik schilderde met een van mijn beste vriendinnen en mijn moeder de muren lekker fris wit (uiteraard op 1,5 meter afstand). Nog steeds superblij met mijn eigen studio en kantoorruimte. Het is overigens een eigen ruimte dus ik kan hier helemaal alleen werken, maar ook samen zoals ik afgelopen zomer deed met Dominique.
 • Dominique hielp mij namelijk met een flink aantal gezellige kookdagen voor mijn verlof dit jaar. Het was echt even doorwerken om alles én op tijd af te krijgen én hoogzwanger in een hittegolf aan het koken en fotograferen te zijn haha 😉 We maakte samen veel recepten voor mijn blog, voor verschillende campagnes die op mijn blog en/of social media kanalen zijn verschenen, maar ook in opdracht voor onder andere Bonne Maman, V’gan magazine bedachten we recepten en schoot ik plaatjes waarvan je trek krijgt.
 • Ik heb nog even het artikel van vorige jaar er bij gepakt (dag 2019, hallo 2020) en de meeste wensen zijn uitgekomen voor 2020:
  ✓ Meer recepten: er kwamen meer recepten dan ooit online (maar liefst 145 nieuwe recepten + daarbij nog eens weekmenu’s en alle andere artikelen). 
  ✓ Een eigen studio/kantoor: dit werd in maart werkelijkheid (hieronder zie je trouwens een foto van de keuken en studio).
  ✓ Meer vega(n) & koolhydraatarm: dat eerste, is meer dan goed gelukt, maar dat laatste kan nog wat meer aandacht krijgen… – laat dat nou toevallig hoog op mijn lijstje staan 😉 .
  ✓ Zelfontwikkeling: dit kan ik ook aftikken, althans voor de eerste helft van het jaar want daarna kreeg ik het iets te druk met mijn verlof in het zicht ???? en had ik er geen tijd meer voor. Ik deed meerdere cursussen waaronder voor (food)fotografie, maar leerde ook meer over ondernemen door cursussen van o.a. Charlotte van ’t Wout (C.Academy) en Stefanie van der Maas. 

Zwangerschapsupdate

Hallo 2021!

Mijn doelen voor 2021:

 • Volle focus op www.eefkooktzo.nl. Afgelopen jaar was druk: mijn allereerste jaar als ondernemer. Met een lockdown (lees: thuiswerken met een rondrennende peuter). Ontzettend veel hele leuke aanvragen voor o.a. (food)fotografie klussen waar ik geen ‘nee’ tegen wilde zeggen en een grote opdracht als SEO-specialist. Daardoor voelde het soms (weer) alsof ik weinig tijd had voor mijn blog. Desondanks dat ik andere (ook hele toffe) projecten aan het doen was. Dat wil ik dit jaar anders gaan aanpakken. Ik blijf zeker nog leuke fotografie klussen aannemen (dat gezegd hebbende heb ik deze eerste maanden na mijn verlof direct al 2 mooie fotografie opdrachten op de planning). Maar SEO opdrachten neem ik voorlopig dus even niet meer aan. Uiteraard blijf ik me wel verdiepen in het vakgebied en zet ik die kennis in voor www.eefkooktzo.nl. Maar die klussen niet meer op pakken, geeft alvast meer rust en ruime om mij vol te storten op fotografie en receptontwikkeling voor mezelf en mooie foodmerken. Daarbij ook iets meer balans privé en werk, niet geheel onbelangrijk 😉 .
 • Portretfoto’s. Dit doel stond al even op mijn lijstje… maar dat is het afgelopen jaar niet gelukt. Dus ik neem hem (weer) mee voor dit jaar. Want het kan bijna niet dat ik weer dezelfde foto bovenaan dit artikel van mezelf gebruik haha 😉 . Ik sta nu eenmaal liever achter de camera dan ervoor, maar daar laat ik dit jaar verandering in komen en ga ik een stapel portretfoto’s laten maken van mezelf.
 • Altijd blijven leren. Ik vind leren en jezelf elke keer weer een stapje verbeteren zo belangrijk dus dat neem ik ook dit jaar weer mee. Ik wil mijn kennis en vaardigheden verbeteren als het gaat om fotograferen met kunstlicht en flits dus daar ga ik als eerste mee aan de slag en daarvoor heb ik al een leuke cursus voor op het oog. 
 • Kookvideo’s. Op Instagram deel ik regelmatig eenvoudige kookfilmpjes met jullie, maar ook op het blog wordt het tijd voor… VIDEO! Ik wil simpele, toegankelijke kookvideo’s maken voor bij de recepten. Kort en bondig waarin je stap voor stap kunt zien hoe je een recept maakt. 

Verder wil ik eigenlijk doorgaan met de weg die ik ben ingeslagen. Focus op mijn foodblog, foodfotografie & receptonwikkeling voor mooie foodmerken en jullie inspireren met lekkere en écht makkelijke recepten. Bedankt voor 2020 en op naar een fantastisch (en hopelijk ook gewoon ‘normaal’…) 2021!

Enne, mocht je nog leuke ideeën of wensen hebben voor recepten. Laat ze dan gerust weten in de reacties, vind ik altijd leuk!

6 reacties op “Dag 2020, Hallo 2021

 • Thea Reinders zegt:

  Eef, de beste wensen voor 2021! En ik wil je bedanken voor alle super lekkere en ideale recepten om te bereiden na een dag werken! Super bedankt, wat mij betreft mag je zo doorgaan!
  Lieve groetjes Thea.

 • Wow! Fijn deze positieve post te lezen. Een mooi begin! Ook ik wens je het allerbeste en heel veel succes.
  Gisteren nog maar eens jouw heerlijke kip-madras gemaakt.

  En uiteraard kijk ik uit naar wat gaat komen!

 • Stannie Koç Kramer zegt:

  Een heel gelukkig en vooral gezond 2021 voor jou en je gezin en laten we hopen dat 2021 voor iedereen weer een GOED jaar wordt om later met fijne herinneringen aan terug te denken. Veel succes dit jaar en ik hoop weer veel van je heerlijke recepten uit te mogen proberen. ????

 • Hallo Eef,
  Eeen gezond en gelukkig nieuwjaar gewenst. Veel succes weer met de opstart! Het begin is veelbelovend. Ik zie weer heerlijke recepten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *