Eef - Eef Kookt Zo

Dag 2019, hallo 2020

Traditiegetrouw blik ik aan het begin van het nieuwe jaar terug op het afgelopen jaar en vertel ik je welke plannen ik heb voor het nieuwe jaar. Traditiegetrouw neem ik ook altijd de eerste week van januari vrij dus hij is dit keer wat later 😉 Maar ik ga je mijn highlights vertellen van het afgelopen jaar en wat je allemaal kunt verwachten komend jaar!

Allereerst wil ik jullie bedanken. Het afgelopen jaar heeft mijn blog een record aantal bezoekers gehad, de afgelopen maand waren er zelfs maar liefst bijna 350.000 unieke bezoekers. Waanzinnig veel! Ook op social media wisten jullie me te vinden en de hoeveelheden lieve, leuke en mooie reacties die ik van jullie heb gehad zijn al lang niet meer op twee handen te tellen. Hoewel dat misschien iets ‘kleins’ lijkt, ik blijf het keer op keer zó bijzonder vinden. Het maakt mij zo ontzettend blij om te horen dat ik jullie inspireer met mijn recepten en dat het zelfs (zoals jullie zeggen) de meest onzekere thuiskok houvast geeft. Dat, dat is nou precies waarom ik doe wat ik doe! Dankjulliewel 😀

Ik had een heel verhaal getikt, maar ik dat werd een beetje te lang dus ik heb het lekker puntsgewijs opgeschreven. Wat je kunt verwachten in het komende jaar van mij en we blikken natuurlijk nog even terug op het afgelopen jaar.

Welkom op de nieuwe website

Dag 2019!

Mijn highlights van het afgelopen jaar:

 • Mijn baan opzeggen was toch wel echt het hoogtepunt van dit jaar. Spannend, geweldig en zo ontzettend blij dat ik die stap heb kunnen maken én ook daadwerkelijk heb gemaakt. Sinds juli 2019 werkt deze dame helemaal voor zichzelf mijn focus ik mij op mijn foodblog en foodfotografie & receptontwikkeling voor diverse foodmerken en ik vind het fantastisch!
 • De nieuwe website kwam live eind 2019 met een nieuw logo. Dat was even heel, heel veel werk, maar jullie enthousiaste reacties maken het helemaal waard. Een van de dingen die ik van mijn lijstje van vorig jaar zeker kan afvinken. Met laatste puntjes op de ‘i’ ben ik achter de schermen nog bezig, maar daar merken jullie zeer waarschijnlijk niet zoveel van (meer de ’technische dingetjes’ zullen we maar zeggen) .
 • De eerste grote foodfotografie klussen kwamen op mijn pad. De afgelopen jaren heb ik her en der wat kleine(re) klussen gedaan en sinds dit afgelopen jaar ligt mijn focus erop, ik word hier oprecht zo blij van om mijn foto’s en kennis in te zetten om andere foodmerken zichtbaar te maken bij hun doelgroep.
 • Ook voor mijn blog had ik de afgelopen jaar weer zulke leuke en passende samenwerkingen zoals met Santa Maria, Inventum, Rueda, Le Camargue, Fuze Tea, Bugles en meer. Ik ben ontzettend selectief als het aankomt op samenwerkingen en zeg heel vaak ‘nee’ omdat het niet bij mij past of omdat ik vind dat het niet waardevol genoeg is voor jullie. Dat stukje zien jullie natuurlijk niet en dat is oké. Als je maar weet dat als ik samenwerk, ik ook oprecht achter die bedrijven en hun producten sta en ze zelf dus ook regelmatig gebruik.
 • Lotte groeide dit jaar op van baby tot echte dreumes. Leerde lopen, praten (ze kletst inmiddels de oren van je kop af haha 😉 en kan steeds duidelijker en beter kenbaar maken wat ze wel en niet wil. Ze is zo’n slimme, mooie en blije dame die heerlijk kan schaterlachen als je lekker gek met haar doet. Je lees het, nog steeds een verliefde mama hier.
 • Cursussen. Een van de doelen van vorig jaar en die is meer dan goed gelukt! Ik volgde een wijncursus (SDEN 3), meerdere (food) fotografie cursussen en opleidingen, een Lightroom training en ik ben begonnen met het Peperprogramma van Stefanie, zij helpt mij als coach meer richting te krijgen binnen mijn bedrijf en alle facetten die daarbij komen kijken. Ik kan je vertellen als beginnende ondernemer is dat heel erg fijn!

Eef

Hallo 2020!

Dit zijn mijn doelen voor komend jaar:

 • Een eigen studio/ kantoor! Yes, ik zet hem bovenaan (voor de rest is de hele lijst volledig willekeurig, daar niet van), maar ik ben al een tijdje op zoek naar een eigen kantoor/ studio waar ik kan koken, fotograferen en werken. Inmiddels heb ik al wat locaties bekeken en er zit er nu eentje tussen waar ik toch wel erg blij van wordt… Zodra er meer bekend is hou ik jullie op de hoogte.
 • Meer recepten. Nu ik iets meer tijd hebben komen er natuurlijk ook meer recepten online! Vorig jaar ging ik al voorzichtig van 3 naar 4 artikelen per week en in december werd dit zelfs dagelijks. Vanaf deze week komen er 5 tot 6 nieuwe artikelen/ recepten online en natuurlijk blijven de weekmenu’s elke vrijdag online komen.
 • Meer vega(n) & koolhydraatarm, ik vroeg laatst wat jullie wensen zijn voor de nieuwe recepten voor komend jaar en daar kwam duidelijk uit dat jullie meer vega(n) recepten wilde en ook koolhydraatarm dus hiermee ga ik aan de slag 🙂 (ook in de weekmenu’s).
 • Portretfoto’s. Hij stond vorig jaar al op mijn wensenlijstje en toch is het er niet van gekomen. Goede (portret)foto’s van mezelf laten maken dus ik neem hem dit jaar weer mee en ga er snel mee aan de slag.
 • Zelfontwikkeling zet ik voor dit jaar ook op het lijstje want daarmee blijf ik doorgaan. Vanaf maart ga ik weer de schoolbanken in voor een foodfotografie opleiding, ontzettend veel zin in!

Verder wil ik eigenlijk doorgaan met de weg die ik ben ingeslagen. Focus op mijn foodblog, foodfotografie & receptonwikkeling voor mooie foodmerken en jullie inspireren met lekkere en écht makkelijke recepten. Bedankt voor 2019 en op naar een fantastisch 2020!

Enne, mocht je nog leuke ideeën of wensen hebben voor recepten. Laat ze dan gerust weten in de reacties, vind ik altijd leuk!

4 reacties op “Dag 2019, hallo 2020

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *