Knuffelen lotte

Dag 2018, hallo 2019

Wat een jaar, 2018. Het is cliché en iedereen zegt het, maar het voelt toch echt zo: het is voorbijgevlogen! Tijd om even terug te blikken op een bewogen jaar, maar ook om nieuwe plannen en doelen te maken voor het komende jaar. Wat kun je verwachten op Eef Kookt Zo? Ik ga het je vandaag vertellen!

Voor ik begin wil ik jullie bedanken. Voor elke keer dat jullie weer op mijn blog komt. De recepten die jullie maken, de reacties die jullie achterlaten, de foto’s die ik toegestuurd krijg via persoonlijke berichtjes, Facebook en Instagram. De mailtjes die ik ontvang en de vaak lovende worden, daar word ik zo oprecht blij van! Dit is precies waarvoor ik het doe. Het kost mij veel, wat zeg ik, heel veel tijd. Ik vind het super leuk om te doen natuurlijk, maar om zoveel leuke, lieve en inspirerende feedback te krijgen… Dat is voor mij écht de kers op de taart en daar ben ik echt dankbaar voor dus: dankjewel!

Dag 2018!

Bolle buiken update

Dag 2018! Het klinkt natuurlijk vreselijk zoetsappig, maar dit was echt het mooiste jaar van mijn leven. De geboorte van onze dochter Lotte in februari heeft mijn leven, in goede zin, op z’n kop gezet. Alle cliches zijn waar. Hoeveel liefde je kunt voelen voor zo’n klein, mooi baby-tje, het is zo fantastisch mooi. Ik kan oprecht zeggen dat ik het niet als “zwaar” ervaar. Logischerwijs is het soms pittig en moet je je planning aanpassen, maar het is het allemaal meer dan waard en soms is het ook goed. Weer even de balans zoeken (en nu ik dit schrijf zoek ik hem nog hoor dus maak je geen zorgen haha 😉 dat zal denk ik altijd wel zo blijven). Ik ben zo dol op onze kleine dame en ontzettend dankbaar dat dit ons is gegund. Natuurlijk mis ik mijn vader bij dit soort belangrijke en intens mooie gebeurtenissen in mijn leven. Ik weet dat hij een briljante opa zou zijn geweest voor onze kleine dame. Dat gemis blijft, er gaat geen dag voorbij dat ik er niet aan denk en dat maakt je bewust, misschien wel bewuster om er zo goed mogelijk van te genieten.

Ontslag

Dit jaar nam ik na bijna 8 jaar bij mijn werkgever ontslag. Naast het werk wat ik met veel plezier voor Eef Kookt Zo doe werk ik namelijk nog 3 dagen in loondienst als SEO specialist binnen de afdeling (online/ digital) marketing. Overigens werk ik daarnaast ook nog als freelance SEO specialist dus dat balans houden is zeker wel belangrijk, ondanks dat ik alles wat ik doe super leuk vind. Tijdens mijn verlof werd ik benaderd voor de functie als SEO specialist bij Action en omdat mij dat een fantastische uitdaging leek, ben ik die aangegaan. Door veranderingen bij mijn vorige werkgever en omdat het simpelweg na 8 jaar best eens goed is om verder te kijken kwam het aanbod voor mij precies op het juiste moment.

Spannende stappen en daarom heb ik ook het “schema” wat ik normaal hanteer qua het plaatsen van nieuwe artikelen en recepten afgelopen jaar aangehouden. Maandag en woensdag een nieuw recept/ artikel en op vrijdag het weekmenu. Zo weten jullie precies wat je kunt verwachten en dat gaf mij ook rust wat betreft planning.

Naanbrood kneden

Bizar veel

Nu alles wat meer in balans is en er qua planning, structuur is gaf het ruimte om in december tussen sinterklaas en kerst elke dag een nieuw recept/ artikel online te zetten. Wat een fantastisch leuke reacties heb ik daarop gekregen. Foto’s en berichtjes van jullie creaties, ik word er blij van! Jullie ook want afgelopen jaar heb ik maar liefst meer dan 60%(!) bezoekers  mogen ontvangen, bizar veel. Jullie hebben maar liefst 2,3 miljoen keer de website bezocht in 2017. Als ik eraan denk hoeveel mensen dat zijn… Jullie passen lang niet (meer) allemaal in mijn keuken haha 🙂 .

Dankbaar

Naast bovengenoemde ben ik dankbaar en blij met de toffe samenwerkingen die ik in 2018 heb mogen doen. De (vaste) samenwerking met fantastische merken en bedrijven zoals Vecozuivel, Eru, Rutte, Lee Kum Kee, Vomar, Stegeman, Dindesse, Weber, Coolblue en meer. Organisaties die precies bij mij en mijn blog passen. Producten of diensten waar ik zelf graag gebruik van maak en waar ik dan ook volledig achter kan staan. Dankbaar voor de fijne en oprechte samenwerking met mijn mediabureau Semilo. De freelance opdrachten op het gebied van SEO, maar ook voor het opzetten en bouwen van websites voor anderen (yes, ook dat heb ik gedaan dit jaar).

Lee Kum Kee Chinese BBQ workshop

Hallo 2019!

Een nieuw jaar, nieuwe doelen. Aan goede voornemens doe ik niet, maar aan doelen stellen wel en zo aan het begin van het nieuwe jaar vind ik dat een mooi moment om die even op een rij te zetten. Ik probeer ze (voor mezelf) altijd zo concreet mogelijk te maken en ik kan niet wachten om je dit jaar weer te verrassen met heerlijke recepten, mooie foto’s en handige kooktips tot complete weekmenu’s. Dit is wat je verder nog kunt verwachten voor 2019…

Kijkje in mijn keuken 2

Doelen & wat kun je verwachten in 2019

 • Nog meer lekkere recepten! Laat ik daarmee beginnen want dat is wat je zeker kunt verwachten. Op dit moment kun je elke maandag en woensdag een nieuw recept of artikel online vinden en op vrijdag een weekmenu. Dit blijft zo alleen ga ik tussendoor nog wat extra recepten of artikelen delen. Uiteindelijk wil ik weer 4 of wie weet zelfs 5 keer per week een nieuw artikel maken.
 • Video’s Oei, pijnlijk puntje… dit doel had ik namelijk vorig jaar ook al. Helaas niets van terecht gekomen dus ik neem hem mee naar dit jaar én ik maak hem concreet: elke maand minimaal 1 video! De eerste staat al in de planning voor 16 januari. Geen fancy video en lang niet zo perfect als ik hem had willen hebben, maar soms moet je gewoon beginnen. Het is een leuke, simpele video geworden en ik heb er alweer veel van geleerd dus hopelijk worden de video’s zo elke keer een stapje beter :-).
 • Cursussen Ook dit jaar wil ik weer een aantal cursussen gaan doen. Zelfontplooiing vind ik belangrijk en daarom mag dit doel zeker niet ontbreken. Concreet: ik wil sowieso dit jaar een cursus foodstyling gaan doen en als het even een kan een cursus fotografie met daglichtlampen. Vandaag begin ik al met de eerste cursus dit jaar, een wijncursus. SDEN 3, het diploma wat je nodig hebt voor de opleiding tot Vinoloog. Niet dat ik vinoloog wil worden, maar meer kennis over wijn vind ik wel fijn (hé, dat rijmt 😉 ). Toegankelijkheid staat op mijn blog centraal en het lijkt mij een mooie uitdaging dit te vertalen naar wijn. Wijn wordt door veel mensen totaal niet als toegankelijk beschouwd terwijl het voor een diner een heerlijke toevoeging kan zijn. Verwacht overigens geen wijnadvies bij elk recept, maar ik ga er zeker wel over schrijven en je (hopelijk) wat toegankelijke, hands-on tips geven voor wijn. Vragen? Let me know!
 • Freelance Dit jaar wil ik meer freelance opdrachten aannemen. Op het gebied van SEO om er samen voor te zorgen dat er meer (kwalitatief) verkeer naar jouw website komt en dat je beter wordt gevonden. Daarnaast wil ik ook opdrachten gaan doen op het gebied van foodfotografie. Helemaal leuk: de eerste aanvragen hiervoor heb ik al ontvangen. Beide vind ik fantastisch leuk om te doen en ik haal er zoveel energie uit dat ik hiervoor komend jaar meer tijd willen vrij maken.
 • Samenwerkingen Als ik kijk naar de samenwerkingen die ik afgelopen jaar heb gedaan en de resultaten die er geboekt zijn mag ik alleen maar in mijn handen knijpen. Bedrijven die helemaal bij mij en mijn blog passen met leuke extra’s voor jou als lezer zoals winacties, lekkere nieuwe recepten en meer. Daar wil ik dit jaar natuurlijk mee doorgaan en waar mogelijk het uitbreiden zonder dat er teveel reclame op mijn blog komt. Het is echter wel zo dat samenwerkingen ervoor zorgen dat ik meer tijd kan maken voor mijn blog, meer recepten kan maken dus het gaat hand in hand met elkaar.
 • Fotoshoot Dit jaar wil ik graag een keer een echte fotoshoot doen om mooie foto’s te maken van mezelf in de keuken of aan het werk. Totaal uit mijn comfortzone, maar het lijkt mij wel heel leuk (en heel spannend 😉 )
 • Gezonder en iets beetje vega Na de december maand vind ik het in januari altijd weer heel fijn “normaal” te eten. Schreef de dame die net gisteravond een diner met vrienden heeft georganiseerd en een tafel vol lekkers heeft gemaakt, maar dat dus even terzijde 😉 . Want ook dat is prima en fijn, maar achter de schermen ben ik ook steeds bewuster bezig met voeding en meer bewegen. Dit vertaald zich in lekkere, gezonde recepten en wees maar niet ongerust ook lekkere zoete baksels blijven voorbijkomen. Ik heb een gewillig testpanel dat mij maar al te graag helpt om deze lekkernijen op te snoepen haha 😉 .

Verder staat op mijn “verlanglijstje” mijn logo verbeteren/ af maken en een nieuwe website (waaronder een andere layout en een recepten index die makkelijker te gebruiken is voor jullie).

Na (bijna) twee heerlijke weken vrij rondom kerst en oud & nieuw heb ik weer helemaal zin om overal mee aan de slag te gaan en de eerste recepten staan dan ook al op de foto en in de planning. Sterker nog ik duik zo weer de keuken in met een nieuw recept voor een Britse ovenschotel. Maar meer ga ik nog niet verklappen haha.

Heb jij trouwens nog recepten of andere dingen die je graag zou willen terugzien? Laat het me weten! Vind ik alleen maar leuk 🙂 Ik wens je het beste toe voor komend jaar en hoop je ook dit jaar weer terug te mogen zien 🙂 . Liefs Eef

18 thoughts on “Dag 2018, hallo 2019

 • Hartstikke leuk! Heb erg van je recepten genoten afgelopen jaar, ben benieuwd naar wat je in 2019 voor lekkers gaat maken allemaal!
  Groetjes Dorien

 • Hartstikke leuk! Heb erg van je recepten genoten afgelopen jaar, ben benieuwd naar wat je in 2019 voor lekkers gaat maken allemaal!
  Groetjes Dorien

 • Per ongeluk kwam ik op jouw site. wat een leuke kooksite ik ben gelijk recepten gaan proberen en moest lachen om je fastfood. Onwijs leuk. Ik woon in het verre Oosten (de Achterhoek) en kook heel graag alles het liefst zelf. Dus kijk ik nu al een paar maanden uit naar je recepten. Ga zo door je doet het fantastisch. Lieve groeten

 • Per ongeluk kwam ik op jouw site. wat een leuke kooksite ik ben gelijk recepten gaan proberen en moest lachen om je fastfood. Onwijs leuk. Ik woon in het verre Oosten (de Achterhoek) en kook heel graag alles het liefst zelf. Dus kijk ik nu al een paar maanden uit naar je recepten. Ga zo door je doet het fantastisch. Lieve groeten

 • Een heel fijne nieuw jaar ik hoop dat alle doelstellingen worden gehaald..alhoewel iets te wensen over blijven,mag natuurlijk altijd
  Ik heb enorm genoten van je recepten en er staat regelmatig iets lekkers ontsproten uit jouw brein bij ons op tafel.
  Keep up the good work..

 • Een heel fijne nieuw jaar ik hoop dat alle doelstellingen worden gehaald..alhoewel iets te wensen over blijven,mag natuurlijk altijd
  Ik heb enorm genoten van je recepten en er staat regelmatig iets lekkers ontsproten uit jouw brein bij ons op tafel.
  Keep up the good work..

 • Lotte, wordt al bijna een jaar !!! Wat gaat dat snel.
  Eef, ik heb je nodig. Nog niet zo lang kook ik op bescheiden schaal ,maar wat is een raita?

  Hoe krijg ik winterwortel in kleine dobbelsteentjes ?

  • Ja, super snel. Niet normaal meer. Wat leuk dat je lekker aan het koken bent. Winterpeen in dobbelsteentjes is wat lastig (en je moet veel wegsnijden), maar dat doe je door de zijkanten van de wortel weg te snijden zodat je een rechthoek overhoudt en die kun je in dikke plakken snijden welke je vervolgens in dobbelsteentjes kunt snijden.

   Een raita is een soort yoghurtsaus (afkomstig uit de Indiase keuken) vaak met yoghurt en groene kruiden. lekker voor naast een pittige curry.

 • Lotte, wordt al bijna een jaar !!! Wat gaat dat snel.
  Eef, ik heb je nodig. Nog niet zo lang kook ik op bescheiden schaal ,maar wat is een raita?

  Hoe krijg ik winterwortel in kleine dobbelsteentjes ?

 • Ja, super snel. Niet normaal meer. Wat leuk dat je lekker aan het koken bent. Winterpeen in dobbelsteentjes is wat lastig (en je moet veel wegsnijden), maar dat doe je door de zijkanten van de wortel weg te snijden zodat je een rechthoek overhoudt en die kun je in dikke plakken snijden welke je vervolgens in dobbelsteentjes kunt snijden.

  Een raita is een soort yoghurtsaus (afkomstig uit de Indiase keuken) vaak met yoghurt en groene kruiden. lekker voor naast een pittige curry.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *