Churros recept

Churros recept

Churros, een heerlijke zoete snack uit de Spaanse keuken. Het wordt ook weleens de Spaanse donut genoemd en deels lijkt het er qua smaak en structuur ook wel op.

Zelf churros maken

Het deeg bestaat oorspronkelijk uit gelijke delen water en bloem, heerlijk simpel! Maar het is best een uitdaging om thuis te maken daarom hebben wij het recept wat makkelijker gemaakt. Je hebt er overigens wel wat armkracht voor nodig om het deeg te maken, maar het resultaat…. verrukkelijk!

Na het bakken wentel je ze in een laagje suiker met kaneel en je serveert ze met een chocoladesausje. Super lekker en met ons recept eigenlijk helemaal niet moeilijk om te maken.

Churros met chocoladesaus

Spaanse lekkernij

Churros zijn een heerlijke zoete traktatie die oorspronkelijk uit Spanje komt, maar ze zijn ook populair in een groot deel van Europa, Latijns-Amerika, de Verenigde Staten, Australië, en Spaans-sprekende Caribische eilanden. We hebben ondertussen al een mooie selectie van Spaanse recepten op de blog staan maar deze zoete lekkernij ontbrak nog!

De krokante churros dip je in warme chocolademelk, chocoladesaus of nutella, zó verslavend lekker!

Churros
Churros recept

Churros

Churros, een heerlijke zoete snack uit de Spaanse keuken. Gefrituurde deegslierten met een laagje kaneelsuiker eromheen, heerlijk!
4.75 van 12 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 ml water
  • 25 gram roomboter (ongezouten)
  • 2 eetlepels suiker (voor het beslag)
  • snuf zout
  • 175 gram bloem
  • 2 eieren (middel)
Kaneelsuiker:
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel kaneel
Zonnebloemolie of arachideolie om in te frituren
    Chocoladesaus, gesmolten chocolade of nutella om erbij te serveren

      ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

      • Doe het water, de roomboter, snuf zout en de 2 eetlepels suiker in een steelpan met dikke bodem. Verwarm tot de suiker is opgelost en de boter is gesmolten.
      • Zet het vuur uit, haal de pan niet van de warme pit en voeg de bloem toe. Meng dit met een houten pollepel tot een mooi dik deeg tot er geen klontjes inzitten.
      • Laat dit nu 5 minuten afkoelen zodat het niet té heet is en voeg dan 1 voor 1 de eieren eraan toe en meng die met de houten pollepel door het deeg. Hier is wat armkracht voor nodig 😉 .
      • Verwarm ondertussen de frituurpan of een pan met olie naar 185 graden.
      • Doe de suiker en kaneel in een diepbord en meng door elkaar.
      • Doe het deeg in een spuitzak met spuitmondje.
      • Spuit mooie slierten in het vet en snij eventueel met een scherp mesje het deeg van het spuitmondje als het blijft plakken. Bak de churros in delen in het vet gaar en rondom goudbruin.
      • Direct nadat je ze uit het vet hebt gehaald rol je ze door de kaneelsuiker heen en daarna leg je ze op een mooi bordje.
      • Serveer met chocoladesaus, gesmolten chocolade of nutella. Eet smakelijk!

      voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

      Calorieën: 334kcal | Koolhydraten: 59g | Eiwitten: 7g | Vetten: 8g | Verzadigd vet: 4g

      *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

      RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
      Churros recept

      8 thoughts on “Churros recept

      Leave a Reply

      Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

      Beoordeel dit recept