fbpx
Chiapudding met mango en kokos

Chiapudding met mango en kokos

Chiapudding met mango en kokos, een heerlijk ontbijt welke je met een klein beetje voorbereiding de volgende ochtend zo uit de koelkast tovert. Even wat tropische invloeden tijdens deze koude maanden van het jaar.

Als je mij al een tijdje volgt weet je dat ik geen “superfood-meisje” ben. Nu ben ik geen voedingsdeskundige maar ik ben er wel van overtuigd dat gewone, verse seizoensgroenten gezond is en dat je om gezond te eten niet aan het vogelzaad of onuitspreekbare besjes hoeft. Wel ben ik nieuwsgierig van aard…

Nieuwsgierig

Laat het nou juist die nieuwsgierigheid zijn die mij toe gedreven heeft chiazaad te proberen. Wist je dat dit ook verkocht wordt als vogelzaad? Vogelzaad van goede kwaliteit dat dan weer wel 😉 . Chiazaad kun je rauw eten maar je kunt er ook ontbijtjes meemaken. Chiapudding noemen we dat dan en dat dames en heren, dat leek mij dus wel lekker.

Kokos

De consistentie is een beetje vreemd om heel eerlijk te zijn maar als je net als ik wel houdt van pudding zal het je zeker niet tegenstaan. Wat je eigenlijk doet is de chiazaad een nachtje wellen in een vloeistof zoals bijvoorbeeld melk, water of zoals ik deed in melk op basis van kokos en rijst. Ik gebruikte namelijk dit keer de kokosdrank van het merk Rice Dream welke gemaakt is van kokosnoot en rijst. Een tijdje terug kreeg ik deze opgestuurd om eens te proberen en het leek mij juist lekker om hiermee de smaken mango en kokos te combineren in een chiapudding.

Tropisch

Het kokosdrankje van Dream, een merk wat veelal gebruikt wordt als vervanger voor melk, is vrij zoet maar heeft wel die lekkere kokos smaak wat samen met mango voor een heerlijke chiapudding zorgt. Lekker tropisch en dat is een welkome afwisseling tijdens deze koude maanden van het jaar. Ik moest meteen denken aan mijn vakantie in Indonesië door de smaakcombinatie van kokos en mango. Je kunt natuurlijk ook gewoon kokoswater gebruiken voor deze chiapudding. Gewone kokosmelk heb ik ook eens geprobeerd maar daarvan wordt de chiapudding net even te dik voor het mooie. Gewone kokosmelk is daarnaast ook behoorlijk calorierijk (voor het geval dat je daarop mocht letten). Geen kokosmelk van Dream in huis of kokoswater? Dan kun je ook gewoon melk of water gebruiken om deze chiapudding te maken. Voeg dan wel een beetje geraspte kokos toe tijdens het maken van de chiapudding voor die lekkere kokos smaak.

Serveer de chiapudding in leuke glaasjes en strooi er decoratie nog wat geraspte kokos over.

Chiapudding met mango en kokos


Het recept voor chiapudding met mango en kokos:

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 5 minuten | Totale bereidingstijd: 10 minuten (+ nachtje in de koelkast)
Hoeveelheid: 1 persoon

Wat heb je nodig voor een chiapudding met mango en kokos (ingrediënten):

 • 150 ml kokosmelk van het merk Dream of kokoswater
 • 70 gram mango in blokjes (diepvries)
 • 2 eetlepels chiazaad
 • gemalen kokos ter decoratie

Hoe maak je chiapudding met mango en kokos :

 1. Doe de chiazaad samen met de kokosmelk of het kokoswater in een afsluitbaar potje. Meng dit goed door elkaar en zet het vervolgens een nachtje in de koelkast. Roer het eventueel nog een keer door om klontjes te voorkomen.
 2. De volgende ochtend laat je de blokjes mango even een paar minuten ontdooien en maak je er een puree van met de staafmixer of de keukenmachine. Voeg eventueel een paar eetlepels water toe als de puree nog te dik is.
 3. Neem een glaasje en doe hier een ruime eetlepel mangopuree in, daarop doe je de chiapudding en top af met de rest van de mango puree. Garneer met een beetje gemalen kokos. Eet smakelijk!

Chiapudding met mango en kokos

Bekijk ook de andere recepten die op mijn blog zijn verschenen voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

6 reacties op “Chiapudding met mango en kokos”

 1. Ziet er prachtig uit en ik denk dat de smaak combinatie heerlijk is. Persoonlijk vind ik de structuur van de chiazaadjes echt niet te eten. Ik heb het 1x geprobeerd maar niet helemaal mijn ding haha. Die cocos dream heb ik ook nog in de koelkast staan, ga ik zeker even proberen!

  1. Haha ik kan het begrijpen hoor. Hier moet je wat dat betreft echt van houden. Zelf vind ik de structuur prima maar ik vind sommige jelly-actige puddingen ook lekker 😉

  1. Helemaal mee eens hoor Saskia alleen vind ik de term superfoods niet helemaal juist maar dat is misschien meer een persoonlijke mening 😉 Chiazaad en helemaal als ontbijt in de vorm van chiapudding vind ik heerlijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top