Champignon spiesjes

Champignon spiesjes BBQ

Champignon spiesjes BBQ. Dat ik fan ben van champignons, dat wisten jullie vast al. Regelmatig zie je ze namelijk voorbij komen hier op de blog als ik er weer eens wat lekkers mee heb gemaakt. Dit keer een lekker recept voor spiesjes van de BBQ. Champignons én barbecuen, dat is toch wel een ideale combi wat mij betreft!

Weet je wat deze champignon spiesjes van de barbecue zo lekker maken? Ten eerste, champignons an sich natuurlijk, dat begint al goed 😉 . Maar daarnaast is het ook nog eens super makkelijk om te maken, de marinade is erg lekker met onder andere verse groene kruiden én de barbecue geeft er nog eens een extra lekker smaakje aan. Heerlijk!

Champignons van de BBQ

Alhoewel je deze champignon spiesjes natuurlijk ook op de grill zou kunnen bereiden, heeft de barbecue wel echt mijn voorkeur. Ideaal dus als onderdeel van de barbecue tijdens een zomerse dag. Ik ben overigens allang niet meer van alleen maar vlees van de BBQ. Eerder schreef ik ook dit artikel met allerlei lekkere vegetarische BBQ recepten waar deze zo tussen zou kunnen staan. Aanrader om dat artikel ook even te lezen trouwens, want in dat lijstje vind je ook een heerlijk recept voor champignons spiesjes, maar dan met een Aziatische marinade. Ik vind het zelf juist ook lekker om te experimenteren met verschillende groenten. Want die smaken vaak heerlijk van de barbecue! Het liefst maak ik van alles wat zodat we lekker gevarieerd eten.

Ingredienten champignon spiesjes

Champignons BBQ

Zelf vind ik het makkelijk om de champignons op een stokje te rijgen en ze zo als spiesjes te garen op de BBQ. Dan kun je ze makkelijk draaien, van de barbecue afhalen en uitdelen. Maar het moet natuurlijk niet, je zou ze ook kunnen garen in een aluminium bakje voor op de barbecue. Als je ze op spiesjes gaat rijgen, is het wel goed om de champignons even voor te prikken met een (metalen) spiesje omdat de champignons anders snel kunnen breken. Pro-tipje!

Spiesjes met champignon BBQ

Champignon spiesjes

Champignon spiesjes BBQ

Heerlijke champignon spiesjes voor op de barbecue. Superlekker gemarineerd en makkelijk te maken.
4.16 van 13 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Marineren: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Hoeveelheid: 8 spiesjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 gram kastanjechampignons (kleine)
Marinade:
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels peterselie (vers - fijn gesneden)
  • 2 eetlepels bieslook (vers - fijn gesneden)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel chilivlokken
  • peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Pers de knoflook uit en doe in een kom. Meng hierbij alle ingrediënten voor de marinade door elkaar.
  • Doe dit in een kom met de champignons en marineer minimaal 1 uur.
  • Doe de champignons voorzichtig* op een spiesjes en grill rondom gaar. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Let op met het rijgen van de champignons op de spiesjes. Doe dit voorzichtig want de champignons kunnen snel breken. Het makkelijkste is ze eerst voorzichtig door te prikken met een (metalen) spiesje en ze daarna heel voorzichtig pas te rijgen.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 83kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwitten: 1g | Vetten: 9g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Champignon spiesjes

Champignon spiesjes Pinterest Collage

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept