fbpx
Bruschetta Geitenkaas, Aardbei & Balsamico

Bruschetta Geitenkaas, Aardbei & Balsamico

Bruschetta geitenkaas, aardbei & balsamico. Als deze heerlijke tapas geen zomer gevoel bij je oproept dan weet ik het ook niet meer 😉 De combinatie van de zoute, hartige geitenkaas gaat perfect samen met het zoete van de aardbeien en de balsamico siroop. Verras je vrienden of familie met dit heerlijke hapje voor bij de borrel!

Geitenkaas

Geitenkaas eet ik eigenlijk maar zelden. Ik durf je niet te zeggen waarom want ik houd best wel van geitenkaas. De laatste tijd vind ik het bijvoorbeeld heerlijk om met een tosti flinterdunne Italiaanse ham en wat zachte geitenkaas te lunchen.

Een week of twee geleden inmiddels mocht ik de foodybox ontvangen. De foodybox komt elk seizoen uit en wordt verstuurd naar (food)bloggers. De box zit bomvol lekkere ingrediënten zoals aubergine voor op de grill, deeg voor een flammkuchen maar ook oude geitenkaas. Geitenkaas van één van mijn favorieten merken als het om kaas gaat: Old Amsterdam. Hier was ik direct benieuwd naar en na een stukje geproefd te hebben was ik verkocht. Een heerlijke oude geitenkaas die lichtjes brokkelt en stukjes zout in zich heeft, heerlijk!

Het leek mij erg leuk om eens wat met geitenkaas te maken voor mijn blog maar dan wel een lekker zomers hapje. Deze bruschetta geitenkaas, aardbei & balsamico is het resultaat. Misschien denk je, joh dat is toch best een gekke combinatie: zoet fruit met hartige, zoutige kaas en dan balsamico erover? Ik kan je vertellen, het is waanzinnig lekker!

De combinatie zoet en hartig is een smakelijk duo. Het zoutige van de kaas, het frisse zoete van de aardbei en dat samen met een paar druppeltjes balsamico siroop…. yum! Probeer ‘m eens en je zult versteld staan hoe goed deze combinatie is van de bruschetta geitenkaas, aardbei & balsamico.

Maak de balsamico siroop trouwens gewoon lekker zelf. Het is zo gepiept en je hebt een heerlijke zoete siroop voor over de bruschetta. Je kunt de siroop prima bewaren zodat je ‘m de volgende dag voor over de salade kunt gebruiken bijvoorbeeld. Het recept: balsamico siroop.

Bruschetta Geitenkaas, Aardbei & Balsamico


Het recept voor Bruschetta Geitenkaas, Aardbei & Balsamico:

Bereidingstijd: 5 minuten | Totale bereidingstijd: 5 minuten
Hoeveelheid: 6 x Bruschetta Geitenkaas, Aardbei & Balsamico

Wat heb je nodig voor Bruschetta Geitenkaas, Aardbei & Balsamico (ingrediënten):

  • 1 ciabatta of stokbrood
  • 6 plakjes oude geitenkaas (Old Amsterdam)
  • 3 aardbeien
  • 1 eetlepel balsamico siroop 
  • paar blaadjes basilicum ter decoratie

Hoe je Bruschetta Geitenkaas, Aardbei & Balsamico maakt:

  1. Snijd 6 plakken van de ciabatta of het stokbrood. Rooster het brood in een broodrooster of in de oven tot de plakken aan beide kanten knapperig zijn.
  2. Verdeel de plakjes oude geitenkaas over de bruschetta. Was de aardbeien en snijd ze in plakjes. Verdeel de plakjes aardbei vervolgens over de broodjes met geitenkaas. Druppel er wat balsamico siroop overheen en garneer met wat fijngesneden blaadjes basilicum. Eet smakelijk!

Bruschetta Geitenkaas, Aardbei & Balsamico

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

7 reacties op “Bruschetta Geitenkaas, Aardbei & Balsamico”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top