10 min.
Nog geen stemmen

Bruschetta Geitenkaas, Aardbei & Balsamico

Bruschetta geitenkaas, aardbei & balsamico. Als deze heerlijke tapas geen zomergevoel bij je oproept, dan weet ik het ook niet meer 😉 . De combinatie van de zoute, hartige geitenkaas gaat perfect samen met het zoete van de aardbeien en de balsamico siroop. Verras je vrienden of familie met dit heerlijke hapje voor bij de borrel!

Geitenkaas eet ik eigenlijk maar zelden. Ik durf je niet te zeggen waarom want ik hou best wel van geitenkaas. De laatste tijd vind ik het bijvoorbeeld heerlijk om met een tosti flinterdunne Italiaanse ham en wat zachte geitenkaas te lunchen.

Geitenkaas uit de foodybox

Een week of twee geleden inmiddels mocht ik de foodybox ontvangen. De foodybox komt elk seizoen uit en wordt verstuurd naar (food)bloggers. De box zit bomvol lekkere ingrediënten zoals aubergine voor op de grill, deeg voor een flammkuchen maar ook oude geitenkaas. Geitenkaas van één van mijn favorieten merken als het om kaas gaat: Old Amsterdam. Hier was ik direct benieuwd naar en na een stukje geproefd te hebben was ik verkocht. Een heerlijke oude geitenkaas die lichtjes brokkelt en stukjes zout in zich heeft, heerlijk!

Zomers hapje

Het leek mij erg leuk om eens wat met geitenkaas te maken voor mijn blog maar dan wel een lekker zomers hapje. Deze bruschetta geitenkaas, aardbei & balsamico is het resultaat. Misschien denk je, joh dat is toch best een gekke combinatie: zoet fruit met hartige, zoutige kaas en dan balsamico erover? Ik kan je vertellen, het is waanzinnig lekker!

De combinatie zoet en hartig is een smakelijk duo. Het zoutige van de kaas, het frisse zoete van de aardbei en dat samen met een paar druppeltjes balsamico siroop… yum! Probeer ‘m eens en je zult versteld staan hoe goed deze combinatie is van de bruschetta geitenkaas, aardbei & balsamico.

Maak de balsamico siroop trouwens gewoon lekker zelf. Het is zo gepiept en je hebt een heerlijke zoete siroop voor over de bruschetta. Je kunt de siroop prima bewaren zodat je ‘m de volgende dag voor over de salade kunt gebruiken bijvoorbeeld. Het recept: balsamico siroop.

Bruschetta Geitenkaas, Aardbei & Balsamico

Bruschetta Geitenkaas, Aardbei & Balsamico

Bruschetta Geitenkaas, Aardbei & Balsamico

Een heerlijke zomerse tapas: Bruschetta geitenkaas, aardbei & balsamico siroop. Makkelijk om te maken en een waanzinnig lekkere combinatie.
Nog geen stemmen
Voorbereiding5 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd10 minuten

Ingrediënten

6 stuks
  • 1 ciabatta of stokbrood
  • 6 plakjes oude geitenkaas (Old Amsterdam)
  • 3 aardbeien
  • 1 eetlepel balsamico siroop
  • paar blaadjes basilicum ter decoratie

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Snijd 6 plakken van de ciabatta of het stokbrood. Rooster het brood in een broodrooster of in de oven tot de plakken aan beide kanten knapperig zijn.
  • Verdeel de plakjes oude geitenkaas over de bruschetta. Was de aardbeien en snijd ze in plakjes. Verdeel de plakjes aardbei vervolgens over de broodjes met geitenkaas. Druppel er wat balsamico siroop overheen en garneer met wat fijngesneden blaadjes basilicum. Eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 118kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwitten: 4g | Vetten: 2g | Verzadigd vet: 1g

Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bruschetta Geitenkaas, Aardbei & Balsamico

8 gedachten over “Bruschetta Geitenkaas, Aardbei & Balsamico”

  1. Gisteren gemaakt, heel lekker! Ik mis nog een smeuïg accentje. Ik dacht zelf om de bruschetta de volgende te voorzien van een beetje truffelmayonaise, heksenkaas of gewone mayonaise. Wat zou je adviseren wat er qua smaak het beste bij past?

    Beantwoorden

Plaats een reactie