Broodje sticky spicy chicken met mango. Klinkt dat niet lekker? Nou ik kan je vertellen: het is lekker! Een lekker knapperig stokbroodje met frisse veldsla en sticky spicy chicken met mango, yum!
Tijdens de verbouwing (die nog steeds bezig is) probeer ik elke keer een lekkere lunch te maken. Natuurlijk wordt er weleens een keer een snack gemaakt, maar ik maak ook met regelmaat lekkere broodjes, salade of wraps. Het broodje hete kip bijvoorbeeld en deze snelle spin-off daarvan: het broodje sticky spicy chicken met mango.
Dwaling
In dit recept gebruik ik, schrik niet, een potje (ja, ik hoor je nu gewoon denken) kant-en-klare (het wordt nog erger) mango chutney. Tja, noem het dwaling, noem het een misstap, een zonde of maak dit recept gewoon lekker, want het is namelijk heerlijk. Natuurlijk kun je de mango chutney prima zelf maken. Ik zal gerust een keer het recept delen op mijn blog, maar dit recept is simpelweg té lekker om niet met je te delen ook al hebben we een ‘potje’ gebruikt.
Wil je perse geen potje gebruiken (dat kan ik begrijpen), dan je er ook voor kiezen om wat blokjes mango met ongeveer 3 eetlepels pittige chilisaus te mengen. Deze bak je mee met de kip en je hebt een redelijk vergelijkbare smaak zonder een potje te hoeven gebruiken. Natuurlijk wel het rode pepertje, het uitje en de knoflook toevoegen, want dat maakt het extra lekker.


Ingrediënten
- 600 gram kipfilet
- 340 gram mango chutney
- 75 gram veldsla
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 stokbroden
- 1 rode peper
- peper, zout en naar smaak sambal
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Doe vervolgens de kipfilet in een kom met de mango chutney en marineer dit bij voorkeur één uur in de koelkast.
- Snipper het uitje, snijd de knoflook fijn en snijd de rode peper in dunne ringetjes (verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode pepers om ze iets minder pittig te maken).
- Verhit een beetje olie in de koekenpan en fruit het uitje en de knoflook samen met de ringetjes rode peper even aan tot de ui glazig begint te worden.
- Voeg dan de kip met de mango chutney toe en bak de kip tot deze gaar is. Breng verder op smaak met peper en zout en kook de chutney in tot deze wat dikker en plakkerig is.
- Snijd de stokbroden in stukken, verdeel hierover de veldsla en de sticky spicy kip. Eet smakelijk!
Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.



Gisteren gemaakt…. het is alleen meer gekookte dan gebakken kip geworden, door de hoeveelheid vocht in de chutney. De smaak is prima, maar het was geen sticky kip daardoor. Heb ik iets niet goed gedaan?
Van een afstandje lastig te zeggen, maar misschien had het net wat langer moeten inkoken nog?
Geen chutney kunnen vinden in de supermarkt dus zelf maar aan de slag.
Kom ik thuis heb ik niet genoeg chilisaus meer in huis 🙁
Met het beetje wat ik nog had toch een soort chutney gemaakt maar daardoor niet helemaal geworden wat ik voor ogen had.
Ga het van het weekend nog eens proberen. Denk wel dat het lekkerder is om de mango een beetje op het eind toe te voegen
Geen chutney kunnen vinden in de supermarkt dus zelf maar aan de slag.
Kom ik thuis heb ik niet genoeg chilisaus meer in huis 🙁
Met het beetje wat ik nog had toch een soort chutney gemaakt maar daardoor niet helemaal geworden wat ik voor ogen had.
Ga het van het weekend nog eens proberen. Denk wel dat het lekkerder is om de mango een beetje op het eind toe te voegen
Ah zal je net zien he! Succes met de volgende poging en ben benieuwd naar je bevindingen 🙂
Wij hebben genoten van het broodje sticky spicey chicken. Bedankt voor recept wat smakelijk, makkelijk en snel klaar is mmmmm
Hee wat leuk! Dank voor jullie lieve reactie 🙂
Hmmmm….smullen dit!!!!