fbpx
Broodje sticky spicy chicken met mango

Broodje sticky spicy chicken met mango

Broodje sticky spicy chicken met mango, klinkt dat niet lekker? Nou ik kan je vertellen: het is lekker! Een lekker knapperig stokbroodje met frisse veldsla en sticky spicy chicken met mango, yum!

Tijdens de verbouwing (die nog steeds bezig is) probeer ik elke keer een lekkere lunch te maken. Natuurlijk wordt er wel eens een keer snack gemaakt maar ik maak ook met regelmaat lekkere broodjes, salade of wraps. Het broodje hete kip bijvoorbeeld en deze snelle spin-off daarvan: het broodje sticky spicy chicken met mango.

Dwaling

In dit recept gebruik ik, schrik niet, een potje (ja, ik hoor je nu gewoon denken) kant-en-klare (het wordt nog erger) mango chutney. Tja, noem het dwaling, noem het een misstap, een zonde of maak dit recept gewoon lekker want dit recept is namelijk heerlijk. Natuurlijk kun je de mango chutney prima zelf maken en ik zal gerust een keer het recept delen op mijn blog maar dit recept is simpelweg té lekker om niet met je te delen ook al hebben we een “potje” gebruikt.

Wil je perse geen potje gebruiken (dat kan ik begrijpen) dan kun je naast zelf de mango chutney te maken er ook voor kiezen om wat blokjes mango met ongeveer 3 eetlepels pittige chilisaus te mengen. Deze bak je mee met de kip en je hebt een redelijk vergelijkbare smaak zonder een potje te hoeven gebruiken. Natuurlijk wel het rode pepertje, het uitje en de knoflook toevoegen want dat maakt het extra lekker.

Broodje sticky spicy chicken met mango


Het recept voor een broodje sticky spicy chicken met mango:

Voorbereidingstijd: 10 minuten | Bereidingstijd: 20 minuten | Totale bereidingstijd: 30 minuten
Hoeveelheid: ca. 8 broodjes

Wat heb je nodig voor een broodje sticky spicy chicken met mango (ingrediënten):

 • 600 gram kipfilet
 • 340 gram mango chutney
 • 75 gram veldsla
 • 2 uien
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 grote stokbroden
 • 1 (flinke) rode peper
 • peper, zout en naar smaak sambal

Hoe je een broodje sticky spicy chicken met mango maakt:

 1. Snijd de kipfilet in blokjes. Doe vervolgens de kipfilet in een kom met de mango chutney en marineer dit bij voorkeur één uur in de koelkast.
 2. Snipper het uitje, snijd de knoflook fijn en snijd de rode peper in dunne ringetjes (verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode pepers om ze iets minder pittig te maken).
 3. Verhit een beetje olie in de koekenpan en fruit het uitje en de knoflook samen met de ringetjes rode peper even aan tot de ui glazig begint te worden. Voeg dan de kip met de mango chutney toe en bak de kip tot deze gaar is. Proef en breng verder op smaak met peper, zout en naar wens beetje sambal. Kook de chutney in tot deze was dikker en plakkerig is.
 4. Snijd de stokbroden in stukken, verdeel hierover de veldsla en de sticky spicy kip. Eet smakelijk!

Broodje sticky spicy chicken met mango

Bekijk ook mijn andere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

7 reacties op “Broodje sticky spicy chicken met mango”

 1. Bart en Andrea

  Wij hebben genoten van het broodje sticky spicey chicken. Bedankt voor recept wat smakelijk, makkelijk en snel klaar is mmmmm

 2. Geen chutney kunnen vinden in de supermarkt dus zelf maar aan de slag.
  Kom ik thuis heb ik niet genoeg chilisaus meer in huis 🙁
  Met het beetje wat ik nog had toch een soort chutney gemaakt maar daardoor niet helemaal geworden wat ik voor ogen had.
  Ga het van het weekend nog eens proberen. Denk wel dat het lekkerder is om de mango een beetje op het eind toe te voegen

 3. Geen chutney kunnen vinden in de supermarkt dus zelf maar aan de slag.
  Kom ik thuis heb ik niet genoeg chilisaus meer in huis 🙁
  Met het beetje wat ik nog had toch een soort chutney gemaakt maar daardoor niet helemaal geworden wat ik voor ogen had.
  Ga het van het weekend nog eens proberen. Denk wel dat het lekkerder is om de mango een beetje op het eind toe te voegen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top