Aziatische Kookworkshop & Singapore Food Fair

Vorige week zaterdag bracht ik een bezoek aan de Singapore Food Fair in de Kookfabriek te Amsterdam. Tijdens de Singapore Food Fair presenteerden allerlei Aziatische merken zich. Zo waren er kookworkshops, allerlei lekkere hapjes om te proeven en kon je een bezoek brengen aan de tot nu toe grootste vestiging van Amazing Oriental. Een lekker druk programma en hoe het allemaal was lees je vandaag!

Al vroeg mocht ik uit de veren want om 10.00 uur werden we er verwacht. Trein en metro brachten me en als zo’n malloot met een iPhone & Google Maps loop ik dan mij bestemming te zoeken. Richtingsgevoel ontbreekt bij mij volkomen. Gelukkig vond ik het op ruim tijd. Samen met Anne-Marie van My Happy Kitchen en haar prijswinnaars van de kookworkshop dronken we eerst een lekker kopje koffie en kletsen we bij. Altijd gezellig om mijn foodie-friend weer eens te zien!

Aziatische Kookworkshop & Singapore Food Fair

Daarna mochten plaats nemen aan ons ‘keuken’ in de Kookfabriek. Voor ons lagen allerlei ingrediënten en 2 recepten die we gingen maken. Rendang Curry Chicken & Rice Vermicelli With Crispy Prawn Chili. Kijk! Dat begon al goed. Aan het einde van de zaal stond de chef-kok en zij vertelde ons alles over Aziatisch eten, koken, de ingrediënten en natuurlijk wat we allemaal moesten doen. Binnen no-time stonden er 2 borden klaar met onze eigen gemaakte Rendang Curry Chicken & Rice Vermicelli. Vooral door de Rendang Curry Chicken was ik aangenaam verrast. Jullie weten dat ik een Rendang liefhebber ben maar Rendang maken duurt over het algemeen behoorlijk lang. Rendang Chicken zet je dus binnen laten we zeggen een ruim half uurtje op tafel én lekker dat ‘ie is. Perfect voor de snelle doordeweekse maaltijd.

Aziatische Kookworkshop & Singapore Food Fair

Uiteraard mochten we de gerechten die we hadden gemaakt proeven en daarbij werden nog allerlei lekkere hapjes en drankjes geserveerd. Groene thee, lychee drankje, dimsum met garnalen; heerlijk! Het leuke was dat ook de fabrikanten/ eigenaren van de verschillende merken aanwezig waren. Ze vertelde vol trots over hun merk en hoe het werd allemaal werd gemaakt. Echt super leuk!

Aziatische Kookworkshop & Singapore Food Fair

Nadat we heerlijk hadden gegeten en meer te weten waren gekomen over alle gerechten en hapjes gingen we naar Amazing Oriental. Dat is een Aziatische supermarkt bomvol Aziatische producten. Zelf kom ik er graag en sla ik meestal het een en ander in. Zoals voorgesneden knoflook voor in de vriezer (altijd handig) en Char Sui saus van Lee Kum Kee voor de Kip Char Sui. Op aanraden van Anne-Marie direct ook wat Djeroek Poeroet (citroenblad) meegenomen in een handig zakje voor in de vriezer, fijn! Amazing Oriental heeft trouwens ook een handige app genaamd Thuiskok Azië welke je gratis kunt downloaden en waarin je allerlei lekkere Aziatische gerechten kunt terugvinden. Wat mij betreft een zeer geslaagde dag en voor herhaling vatbaar. Op naar Singapore Food Fair 2016!

3 reacties op “Aziatische Kookworkshop & Singapore Food Fair

    • Dank! Ik stem voor 😀 Iets minder vroeg zou fijn zijn haha. Aan de andere kant voor dit soort dingen vind ik het niet heel erg om vroeg op te staan 😉

  • Hoera! 1 jaar Eef Kookt Zo | Eef Kookt Zo says:

    […] ik aanwezig zijn bij super leuke events als een dagje 24-kitchen, een ware rijstsafari, een Aziatische kookworkshop en vorige week nog een kerst event voor bloggers genaamd ‘All You Need is Food’. Zo […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *