fbpx
Asperges met hollandaisesaus, ham en ei

Asperges met snelle hollandaisesaus, ham en ei

Asperges met snelle hollandaisesaus, ham en ei. Een simpel maar waanzinnig lekker gerecht met de seizoensgroente van dit moment: witte asperges. Zodra het aspergeseizoen begint ren ik naar de winkel om dit witte goud te halen, heerlijk! Dit recept is een klassieker maar wel met een lekkere en snelle twist zodat je de asperges binnen no time op tafel zet.

Als je mij ergens blij mee kunt maken is dat wel een mooi servies. Natuurlijk omdat foto’s van gerechten simpelweg mooier zijn op een lekker kleurrijk servies maar ook omdat eten van een mooi servies gewoon net even lekkerder smaakt.

Verliefd

Onlangs kreeg ik dit prachtige servies van Cosy & Trendy opgestuurd en ik kan niet anders zeggen dan dat ik een beetje verliefd ben. Ik ben duidelijk niet de enige want toen ik een foto plaatste op Instagram van dit mooie servies waren de reacties niets dan enthousiast. Hoe kan het ook anders met die vrolijke, mooie kleuren en goed gevormde (diepe) borden. Ik ben er zo ontzettend blij mee en de bordjes zul je vanaf nu dan ook vaker voorbij zien komen.

Cosy & Trendy Streetfood

Het oog wil ook wat

Een mooi bord laat immers een gerecht beter uitkomen en als we het hebben over eten gaat de stelling “het oog wil ook wat” zeker op. Neem nu dit gerecht voor asperges wat van zichzelf niet een ontzettend kleurrijk geheel is. Op een simpel wit bordje zou het gerecht niet echt tot zijn recht komen, toch?! Op dit mooie diep groene bord uit de Streetfood lijn van Cosy & Trendy ziet het er toch allemaal net even smakelijker uit.

Vrolijk gedekte tafel

Ook als je mensen te eten krijgt dek je de tafel een heel stuk mooier en vrolijker met deze bordjes. Zo had ik tijdens Pasen salades, eieren en kleine broodjes geserveerd in de diepe borden. Samen met de platte borden stond dit super leuk en gezellig aan tafel. Wat overigens erg fijn is dat je deze borden per sets van 10 kunt bestellen. Elke set bestaat uit 10 verschillende kleuren, je kunt dus eindeloos combineren.

Enthousiast

Je begrijpt: ik ben enthousiast en kan nog wel uren doorgaan over hoe tof deze borden zijn maar even terug naar de asperges. Ook wel het witte goud genoemd vanwege de prijs en ondanks die toch echt wel een de hoge kant is heb ik het ervoor over want, man, man wat zijn die dingen lekker!

Dit gerecht is voor twee personen en hierbij kun je nog brood of gekookte krieltjes serveren. Ik heb zelf liever extra veel asperges op mijn bord dus ik laat dit meestal achterwege. Even over die hollandaisesaus hé?! Ik weet dat veel mensen denken dat hollandaisesaus moeilijk is om te maken maar ik beloof je: deze snelle hollandaisesaus kan simpelweg niet mislukken.

Asperges met hollandaisesaus, ham en ei

Asperges met snelle hollandaisesaus, ham en ei

Lekker en écht makkelijk recept voor asperges met snelle hollandaisesaus, ham en ei
0 van 0 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 kilo witte asperges
  • 200 gram (flinterdunne) beenham (gesneden)
  • 4 eieren (middel)
  • 1 eetlepel peterselie (vers - fijngesneden)

Voor de Hollandaisesaus

  • 125 gram roomboter
  • 2 eidooiers
  • citroensap

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Staafmixer

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 802kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwitten: 38g | Vetten: 66g | Verzadigd vet: 38g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Asperges met hollandaisesaus, ham en ei

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Cosy & Trendy. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

26 reacties op “Asperges met snelle hollandaisesaus, ham en ei”

  1. Wij willen t vanavond maken!! Serveer je de Hollandse saus zonder opnieuw op te warmen? Dank…!!

    1. Ja die serveer je er gewoon bij nadat je hem hebt gemaakt (terwijl de asperges koken). Hij is dan lauw maar door de warmte van de asperges wordt hij weer lekker warm.

  2. Wij willen t vanavond maken!! Serveer je de Hollandse saus zonder opnieuw op te warmen? Dank…!!

    1. 072design

      Ja die serveer je er gewoon bij nadat je hem hebt gemaakt (terwijl de asperges koken). Hij is dan lauw maar door de warmte van de asperges wordt hij weer lekker warm.

  3. René van Beek

    Heerlijk van gegeten,wist niet dat een hollandaisesaus zo simpel is om te maken.bedank voor het recept.

  4. René van Beek

    Heerlijk van gegeten,wist niet dat een hollandaisesaus zo simpel is om te maken.bedank voor het recept.

  5. U spreekt over 4 hele eieren + 2 dooiers maar gebruiken jullie dan de eiwitten van de 4 hele eieren ook?

    1. Ja, je kookt de 4 eieren om die later in stukjes te snijden en over de asperges te serveren. De eidooiers gebruik je voor de hollandaisesaus. Je houdt dan dus 2 x eiwit over – hiermee mag je doen wat je zelf wilt 🙂 Hoop dat het zo duidelijk is – zo niet hoor ik het graag.

  6. U spreekt over 4 hele eieren 2 dooiers maar gebruiken jullie dan de eiwitten van de 4 hele eieren ook?

  7. hey
    Eef , wat een leuk recept dit ga ik in het weekend zeker proberen
    sezoen is maar kort he !!
    proficiat met uw blog ,staan zeer lekkere gerechten op
    Julie

  8. hey
    Eef , wat een leuk recept dit ga ik in het weekend zeker proberen
    sezoen is maar kort he !!
    proficiat met uw blog ,staan zeer lekkere gerechten op
    Julie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top