Volg mij:
Hoofdgerechten, Vlees

Asperges met snelle hollandaisesaus, ham en ei

Asperges met hollandaisesaus, ham en ei

Asperges met snelle hollandaisesaus, ham en ei. Een simpel maar waanzinnig lekker gerecht met de seizoensgroente van dit moment: witte asperges. Zodra het aspergeseizoen begint ren ik naar de winkel om dit witte goud te halen, heerlijk! Dit recept is een klassieker maar wel met een lekkere en snelle twist zodat je de asperges binnen no time op tafel zet.

Als je mij ergens blij mee kunt maken is dat wel een mooi servies. Natuurlijk omdat foto’s van gerechten simpelweg mooier zijn op een lekker kleurrijk servies maar ook omdat eten van een mooi servies gewoon net even lekkerder smaakt.

Verliefd

Onlangs kreeg ik dit prachtige servies van Cosy & Trendy opgestuurd en ik kan niet anders zeggen dan dat ik een beetje verliefd ben. Ik ben duidelijk niet de enige want toen ik een foto plaatste op Instagram van dit mooie servies waren de reacties niets dan enthousiast. Hoe kan het ook anders met die vrolijke, mooie kleuren en goed gevormde (diepe) borden. Ik ben er zo ontzettend blij mee en de bordjes zul je vanaf nu dan ook vaker voorbij zien komen.

Cosy & Trendy Streetfood

Het oog wil ook wat

Een mooi bord laat immers een gerecht beter uitkomen en als we het hebben over eten gaat de stelling “het oog wil ook wat” zeker op. Neem nu dit gerecht voor asperges wat van zichzelf niet een ontzettend kleurrijk geheel is. Op een simpel wit bordje zou het gerecht niet echt tot zijn recht komen, toch?! Op dit mooie diep groene bord uit de Streetfood lijn van Cosy & Trendy ziet het er toch allemaal net even smakelijker uit.

Vrolijk gedekte tafel

Ook als je mensen te eten krijgt dek je de tafel een heel stuk mooier en vrolijker met deze bordjes. Zo had ik tijdens Pasen salades, eieren en kleine broodjes geserveerd in de diepe borden. Samen met de platte borden stond dit super leuk en gezellig aan tafel. Wat overigens erg fijn is dat je deze borden per sets van 10 kunt bestellen. Elke set bestaat uit 10 verschillende kleuren, je kunt dus eindeloos combineren.

Enthousiast

Je begrijpt: ik ben enthousiast en kan nog wel uren doorgaan over hoe tof deze borden zijn maar even terug naar de asperges. Ook wel het witte goud genoemd vanwege de prijs en ondanks die toch echt wel een de hoge kant is heb ik het ervoor over want, man, man wat zijn die dingen lekker!

Dit gerecht is voor twee personen en hierbij kun je nog brood of gekookte krieltjes serveren. Ik heb zelf liever extra veel asperges op mijn bord dus ik laat dit meestal achterwege. Even over die hollandaisesaus hé?! Ik weet dat veel mensen denken dat hollandaisesaus moeilijk is om te maken maar ik beloof je: deze snelle hollandaisesaus kan simpelweg niet mislukken.

Asperges met hollandaisesaus, ham en ei


Het recept voor asperges met snelle hollandaisesaus, ham en ei:

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 15 minuten | Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 2-4 personen (afhankelijk of je er brood of krieltjes bij serveert)

Wat heb je nodig voor asperges met snelle hollandaisesaus, ham en ei (ingrediënten):

  • 1 kilo witte asperges
  • 200 gram (flinterdunne) beenham (gesneden)
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 4 hele eieren + 2 eidooiers
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • citroensap
  • peper & zout

Extra: staafmixer

Hoe maak je asperges met snelle hollandaisesaus, ham en ei :

  1. Schil de asperges en snijd het kontje eraf (ongeveer 2 cm). Breng water met een snuf zout in een ruime pan (de asperges moeten er immers in passen) aan de kook. Zodra het water kookt doe je de asperges erin en kook je ze 5 minuten. Zet het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten nagaren in het kookvocht. Haal ze daarna uit de pan en laat ze even uitlekken op een theedoek of keukenpapier.
  2. Terwijl de asperges koken, kook je de eieren zoals jij ze lekker vindt. Doe de eieren in kokend water met een snuf zout en kook ze 3 minuten voor een zacht ei, 5 minuten voor half zacht en 7 minuten voor hardgekookt.
  3. Tegelijkertijd maak je ook de hollandaisesaus. Smelt hiervoor de roomboter in een steelpannetje of in de magnetron. Doe de gesmolten roomboter in een klein kannetje of bekertje met een schenktuit. De eidooiers doe je in een hoge beker met 1 eetlepel water en een paar druppels citroensap naar smaak. Doe de staafmixer in de hoge beker en zet hem aan. Giet in een langzame, dunne straal de gesmolten boter erdoor terwijl je de staafmixer op een constante snelheid laat draaien. Op een gegeven moment merk je dat de saus dikker begint te worden en dan is de hollandaisesaus klaar, zo simpel is het. Breng de saus vervolgens op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de asperges en de ham over twee borden. Giet de hollandaisesaus over de asperges. Snijd de helft van de eieren in kleine blokjes en de andere helft in partjes. De partjes verdeel je over de borden en kleine blokjes ei weer over de asperges. Sprenkel er tot slot nog wat fijngesneden peterselie over en eet smakelijk!

Asperges met hollandaisesaus, ham en ei

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Cosy & Trendy. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

4 Reacties

  • Beantwoorden Sandra

    Hmmm zo lekker! Ga ze ook snel op tafel zetten want het seizoen is maar zo kort 🙁 Dat servies is echt supergaaf!

    3 mei 2017 at 07:34
    • Beantwoorden Eef

      Ja dat is echt het nadeel maar ja, zo blijven ze wel extra speciaal toch 😉

      6 mei 2017 at 21:15
  • Beantwoorden Geralde

    Bedankt voor dit lekkere recept!
    Gisteren gemaakt en er heerlijk van gesmuld!

    15 mei 2017 at 22:02
    • Beantwoorden Eef

      Wat leuk! Blij om dat te lezen Geralde 🙂 Dank voor je reactie.

      18 mei 2017 at 22:19

    Laat een reactie achter