Volg mij:
IJs, Toetjes

Zure citroenijsjes

Zure citroenijsjes

Zure citroenijsjes, een verfrissend lekker recept voor waterijsjes. Perfect tijdens de warme zomerdagen voor een welkom ” afkoelmomentje”. Net als ik dol op citroen? Lees dan snel verder want dan ga ik je precies vertellen hoe je deze lekkere ijsjes zelf thuis kunt maken.

Ik ben echt dol op citroen, het kan mij bijna niet zuur genoeg en het is nog net niet zo dat ik citroen gewoon “zo” opeet. Dat gaat me dan toch net weer even een stapje te ver zeg maar 😉 . Deze citroenijs zijn echt lekker zuur, goed zuur. Niet té zuur want “te” is nooit goed maar gewoon echt lekker zurig, verfrissend en bomvol smaak. Ze zijn makkelijk om te maken en mocht je wat van het citroenmengsel over hebben waarvan we de ijsjes maken pak dan een lekker groot glas, wat ijsblokjes erin en geniet van je zelfgemaakte lemonade!

Leuk voor de foto

Soms denk je dat iets leuk voor de foto is maar in werkelijkheid is het toch minder handig dan je in eerste instantie dacht. Ik dacht namelijk: leuk, ik doe die schijfjes citroen in de vorm want dat staat leuk op de foto. Jammer genoeg zie je er a) heel weinig van en b) is het verdomd lastig eten. Ik raad het je dan ook niet aan om dit thuis na te doen. De ijsjes verder wel natuurlijk want die zijn waanzinnig lekker. Precies wat je verwacht van heerlijke zure citroenijsjes!

Zure citroenijsjes


Het recept voor zure citroenijsjes:

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 5 minuten | Totale tijd: 15 minuten (+invriezen)
Hoeveelheid: ca. 6 zure citroenijsjes (hoeveelheid is uiteraard afhankelijk van de grote van de ijsvormpjes)

Wat heb je nodig voor zure citroenijsjes (ingrediënten):

  • 300 ml water
  • 80 ml citroensap
  • 50 ml suiker
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker

Hoe maak je zure citroenijsjes :

  1. Doe 50 ml water en 50 ml* suiker in een steelpannetje (*let op: dit is aangegeven in ml i.p.v. gram omdat je gelijke delen suiker en water moet hebben). Zet het vuur middelhoog en zorg ervoor dat de suiker volledig opgelost is in het water. Laat iets inkoken, zet het vuur uit en laat het suikerwater mengsel goed afkoelen.
  2. Neem een ruime kan en doe hier 250 ml water samen met 80 ml citroensap en 2 eetlepels witte basterdsuiker. Roer even goed door elkaar tot de witte basterdsuiker opgelost is en giet dan het suikerwater erbij. Weer even mengen en het dan verdelen over de ijsvormpjes.
  3. Zet de ijsjes in de vriezer en laat ze volledig bevriezen (bij voorkeur een nacht). Fijne zomer!

Zure citroenijsjes

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

8 Reacties

  • Beantwoorden Sandra

    Jammer dat de schijfjes geen succes waren, het ziet er wel leuk uit! En hmmmm niets lekkerders dan zo’n zuur ijsje op een warme dag!

    19 juni 2017 at 07:43
    • Beantwoorden Eef

      Hahhaha nee dat was geen succes 🙂 Gelukkig de ijsjes zelf wel!

      25 juni 2017 at 10:48
  • Beantwoorden Loes

    Dit klinkt echt super lekker! Ik ben dol op citroen. Heb je misschien tips voor fijne ijsvormpjes? Want die moet ik snel maar eens op de kop tikken!

    19 juni 2017 at 11:36
    • Beantwoorden Eef

      Hi Loes, ik heb deze besteld uit Duitsland. Je hebt deze helaas (nog) niet in Nederland. Groetjes,

      25 juni 2017 at 10:49
  • Beantwoorden R&R

    Klinkt heerlijk verfrissend, mooie foto’s ook!

    22 juni 2017 at 13:35
  • Beantwoorden MamsElle's blog

    Super leuk idee! Misschien een domme vraag maar wat is “bastard suiker” liefs Ellen

    17 juli 2017 at 21:59
    • Beantwoorden Eef

      Domme vragen bestaan niet 😉 basterdsuiker verkopen ze voornamelijk in Nederland en is een soort suiker. Mocht je geen basterdsuiker kunnen vinden dan kun je ook gewone suiker gebruiken maar zorg er wel voor dat het goed is opgelost (basterdsuiker lost vaak iets sneller op).

      18 juli 2017 at 08:03

    Laat een reactie achter