fbpx
Zelf perenijsjes maken (waterijs)

Zelf perenijsjes maken (waterijs)

Perenijsjes, wie kent ze niet?! Lekkere, frisse, zachtzoete ijsjes die tijdens een hete zomer een welkome verkoeling zijn. Wist je dat je dit bekende ijsje ook prima zelf kunt maken? Met een stuk minder suiker en verse peren?

Zelf ijsjes maken vind ik altijd een leuk klusje, helemaal sinds ik mijn nieuwe ijsvorm in huis heb. Ik ben echt helemaal in de ban van het zelf ijsjes maken en met elk fruit dat ik in huis heb denk ik, hoe kan ik hier een lekker ijsje mee maken.

IJsjes van peer

Zo had ik 2 grote rijpe Conference peren op de fruitschaal liggen die toch echt opgegeten moesten worden. Op zich geen probleem want peer vind ik erg lekker en hij doet het ook erg goed in een groene smoothie met peer, banaan en gember bijvoorbeeld. Toch wilde ik dit keer eens wat anders proberen en ging ik aan de slag om perenijsjes te maken.

Perenijsjes met weinig ingrediënten

Voor het zelf maken van perenijsjes heb je eigenlijk niet zo heel veel nodig. Peren (nogal logisch 😉 ), water en een beetje suiker. IJs zonder suiker vormt namelijk veel ijskristallen en is daardoor minder lekker van structuur. Met een klein beetje suiker kom je al een heel eind en ik gebruik zelf het liefst altijd basterdsuiker omdat dat lekker makkelijk oplost. Je kunt natuurlijk ook prima kristalsuiker gebruiken mocht je geen basterdsuiker in huis hebben. Verder deed ik er nog een beetje citroensap bij. Lekker voor de frisse smaak maar ook tegen het verkleuren van de peer.

Zelf naar smaak aan te passen

Het lekkere aan deze perenijsjes vind ik dat ze niet zo zoet zijn. “Normale” perenijsjes van bijvoorbeeld Festini bevatten 10 gram suiker per ijsje. Deze zelfgemaakte ijsjes bevatten 5 gram suiker per ijsje, de helft dus. Voor mijn perenijsjes gebruik ik wel ruim water omdat ik vind dat ijsjes lekker verfrissend moeten zijn maar mocht je liever extra veel peer willen proeven kun je ook 3 grote peren gebruiken of 75-100 ml water gebruiken i.p.v. 150 ml. Proef het mengsel eventueel even voor je het in de vormpjes giet.

Zelf perenijsjes maken (waterijs)


Het recept voor zelfgemaakte perenijsjes:

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 5 minuten | Totale tijd: 10 minuten (+ invriezen)
Hoeveelheid: ca. 6 ijsjes (afhankelijk van je ijsvorm)

Wat heb je nodig voor perenijsjes (ingrediënten):

  • 2 grote rijpe Conference peren (of 3 kleintjes)
  • 150 ml water
  • 30 gram witte basterdsuiker
  • ½ eetlepel citroensap

Hoe maak je zelf perenijsjes:

  1. Schil (indien gewenst) de peren en verwijder het klokhuis. Snijd ze in kleine stukjes.
  2. Doe de stukjes peer in een keukenmachine of blender en voeg hier de overige ingrediënten aan toe. Mix dit tot je een mooi gladde vloeistof hebt.
  3. Giet het mengsel in de ijsvorm en zet de ijsvorm in de vriezer tot de ijsjes zijn bevroren (liefst een nacht invriezen). Eet smakelijk!

Zelf perenijsjes maken (waterijs)

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

6 reacties op “Zelf perenijsjes maken (waterijs)”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top