Volg mij:
Hoofdgerechten, Vis & Schaal-/Schelpdieren

Wraps met garnalen en avocado

Wraps met garnalen en avocado

Wraps met garnalen en avocado. Wraps gevuld met heerlijke krokante, gekruide garnalen, sla, tomaatjes, avocado en een verrukkelijk lekker sausje voor erbij. Dit wil je!

Ik ga er voor de verandering vandaag eens niet zoveel woorden aan vuil maken. Ik weet het, ik ben doorgaans misschien ietwat lang van stof, maar eigenlijk heb ik hier niet zoveel over te zeggen. Behalve… HET WAS HEERLIJK! Ik hou van die combinatie van zachte wraps, knapperige groenten, romige avocado en dan bam… super krokante garnalen. Dit is gewoon top en daar hoef je niet heel veel woorden aan vuil te maken.

Snelle wraps met garnalen en avocado

Nog wel een kleine tip: het maken van het krokante laagje kost wat tijd. Eerst haal je de garnalen door de bloem, dan door een geklutst eitje en tot slot door de panko. Dit kun je ook een paar uur van de voren doen. Dan hoef je, als je een drukke avondplanning hebt, alleen de garnalen nog even de bakken en de wraps te vullen. Tipje van mij 🙂 .

Wraps met krokante garnalen


Het recept voor wraps met garnalen en avocado:

Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 15 minuten | Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig voor wraps met garnalen en avocado (ingrediënten):

Voor de garnalen:

  • 450 gram garnalenx“
  • 75 gram bloem
  • 75 gram panko
  • 2 eieren
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilivlokken
  • zout, peper en olie

Voor de wraps:

  • 8 kleine wraps
  • 125 gram tomaten (gehalveerd)
  • 75 gram gemengde salade
  • 1 avocado (in blokjes gesneden)

Voor de saus:

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel honing
  • sriracha naar smaak

Hoe maak je wraps met garnalen en avocado:

  1. Spoel de garnalen om en dep ze droog met een keukenpapiertje.
  2. Doe in een kom de bloem samen met de paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, chilivlokken en naar smaak peper en zout.
  3. In een andere kom kluts je de eieren en in een andere kom doe je de panko. (In totaal heb je dus 3 kommen).
  4. Haal de garnalen een voor een door de bloem, vervolgens door het eimengsel en tot slot door de panko en leg ze op een bordje.
  5. Verwarm een ruime hoeveelheid olie in een koekenpan  zodat er een laag van ca. 3/4 centimeter ontstaat en de garnalen net onder de olie komen als ze in de pan liggen.
  6. Bak de garnalen in delen in de hete olie en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
    Probeer de temperatuur van de olie constant te houden rond de 175 graden (=middelhoog vuur).
  7. Verwarm ondertussen de wraps en maak de saus door alle ingrediënten voor de saus in een kommetje te mengen.
  8. Als alle garnalen gebakken zijn is het tijd om de wraps te vullen. Verdeel een beetje van de saus over de wraps, vul ze met de sla, blokjes avocado, tomaat en de garnalen. Verdeel er naar smaak eventueel nog extra saus overheen. Eet smakelijk!

Extra: ter garnering kun je nog wat koriander en ingelegde rode ui op de wraps doen. Ook lekker met wat partjes limoen om uit te knijpen over de wraps.


Wraps met garnalen en avocado

Wraps met garnalen en avocado Pinterest Collage

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

Geen reacties

Laat een reactie achter