Wraps met garnalen en avocado. Wraps gevuld met heerlijke krokante, gekruide garnalen, sla, tomaatjes, avocado en een verrukkelijk lekker sausje voor erbij. Dit wil je!
Ik ga er voor de verandering vandaag eens niet zoveel woorden aan vuil maken. Ik weet het, ik ben doorgaans misschien ietwat lang van stof, maar eigenlijk heb ik hier niet zoveel over te zeggen. Behalve… HET WAS HEERLIJK! Ik hou van die combinatie van zachte wraps, knapperige groenten, romige avocado en dan bam… super krokante garnalen. Dit is gewoon top en daar hoef je niet heel veel woorden aan vuil te maken.
Snelle wraps met garnalen en avocado
Nog wel een kleine tip: het maken van het krokante laagje kost wat tijd. Eerst haal je de garnalen door de bloem, dan door een geklutst eitje en tot slot door de panko. Dit kun je ook een paar uur van de voren doen. Dan hoef je, als je een drukke avondplanning hebt, alleen de garnalen nog even de bakken en de wraps te vullen. Tipje van mij 🙂 .
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 450 gram garnalen ((gepelde uit de diepvries - ontdooid)(gepeld uit de diepvries - ontdooid))
- 75 gram bloem
- 75 gram panko ((Japans broodkruim))
- 2 eieren
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel chilivlokken
- zout, peper, olie
- 8 wraps ((klein))
- 125 gram cherrytomaten ((gehalveerd))
- 75 gram gemengde sla
- 1 avocado ((in blokjes gesneden))
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel honing
- sriracha (naar smaak)
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Spoel de garnalen om en dep ze droog met een keukenpapiertje.
- Doe in een kom de bloem samen met de paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, chilivlokken en naar smaak peper en zout.
- In een andere kom kluts je de eieren en in een andere kom doe je de panko. (In totaal heb je dus 3 kommen).
- Haal de garnalen een voor een door de bloem, vervolgens door het eimengsel en tot slot door de panko en leg ze op een bordje.
- Verwarm een ruime hoeveelheid olie in een koekenpan zodat er een laag van ca. 3/4 centimeter ontstaat en de garnalen net onder de olie komen als ze in de pan liggen.
- Bak de garnalen in delen in de hete olie en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
Probeer de temperatuur van de olie constant te houden rond de 175 graden (=middelhoog vuur). - Verwarm ondertussen de wraps en maak de saus door alle ingrediënten voor de saus in een kommetje te mengen.
- Als alle garnalen gebakken zijn is het tijd om de wraps te vullen. Verdeel een beetje van de saus over de wraps, vul ze met de sla, blokjes avocado, tomaat en de garnalen. Verdeel er naar smaak eventueel nog extra saus overheen. Eet smakelijk!
handig om te weten:
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Petra van den Berkt says:
Vraagje, wat voor garnalen heb je gebruikt ?
Eef says:
Ik heb het recept met twee soorten uitgeprobeerd: zelf gepelde grote tijgergarnalen en ‘gewone’ gepelde garnalen uit de diepvries. Beide werkt prima alleen de tijgergarnalen zijn wat groter dus die moet je even langer bakken en omdat je ze zelf moet pellen is het iets meer werk 🙂
Sophie D says:
Super lekker, heerlijk, fris en krokant, sausje was iets te zoet, heb dan wat groene citroen toegevoegd.
Ik heb tijgergarnalen gebruikt, en heb die in de friteuse gelegd een paar minuten (de garnalen waren ontdooid en van de darmkanaal ontdaan).
Het is wel wat een gedoe, met de bloem – ei – panko, maar dat vergeet je zo gauw je het opeet. Is de moeite waard.
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel ????
Annet says:
Geweldig! Staat op ons favorietenlijstje.
Ook heerlijk als je de garnalen kort bakt in olie met wat knoflook. Nog sneller!
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Pernell van Surksum says:
Mmmm, dit was helemaal geslaagd. Zelf mijn zoon die geen garnalen lust, vindt deze ontzettend lekker. Ook een blijvertje roept het hele gezin.
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Dankjewel voor je reactie 🙂
Brigitta says:
Top recept!
Iedereen is dol op dit recept! Ook lekker erbij is stukjes mango en met wat er over is van de bloem ei en panko maak ik nog wat avocado in n crispy jasje! Thanx voor het recept!
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel 🙂 De mango lijkt me een heerlijke aanvulling!
Mathilde says:
Echt super lekker! Ik had verwacht dat het moeilijker zou zijn, maar het was eigenlijk heel makkelijk. Ik ga het zeker vaker maken. ???
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂