Witte Sangria

Witte Sangria met Aardbei, Munt & Limoen

Ein-de-lijk! Het is zomer in Nederland. Grote kans dat je de BBQ vandaag of morgen weer gaat aansteken en daar hoort natuurlijk een heerlijk zomers drankje bij! Wat dacht je van Sangria? Witte Sangria met aardbeien, muntblaadjes en limoen? Dat klinkt goed toch?! Vandaag vertel ik je precies hoe je zelf deze heerlijke cocktail kunt maken! Zeg nou zelf, dat is toch wel een heel fijn begin van deze zonnige zomer?

De zomer is er om gevierd te worden! Lekker buiten in de tuin zitten of in het park met vrienden. Varen met een bootje over grachten en meren. Aan het strand liggen bakken of tot ’s avonds laat een terrasje pakken. De zomer betekent voor mij gezelligheid. Gezelligheid met vrienden en familie. Ik vind het dan ook altijd super gezellig als ze langskomen voor een hapje en een drankje.

Zomers drankje

Ik vond het tijd om eens wat extra aandacht aan het drankje te besteden. De afgelopen tijd heb ik je al flink wat inspiratie voor zomerse recepten gegeven. Gerechten voor op de BBQ, snelle zomerse maaltijden, ijsjes en verfrissende drankjes, maar nog niet een lekkere alcoholische cocktail. Dat kon natuurlijk niet uitblijven en daarom vandaag deze heerlijke cocktail van witte sangria met aardbeien, munt en limoen.

Deze cocktail is geïnspireerd op één van mijn favoriete zomerse cocktails namelijk een strawberry mojito. In plaats van rum heb ik gekozen voor een heerlijke, zacht zoete, witte sangria van Freixenet. Extra zomers én extra lekker.

Witte Sangria

Witte Sangria

Witte Sangria met Aardbeien, Munt & Limoen

Een heerlijke zomerse cocktail van witte sangria, aardbei, munt en limoen. Een zomerse traktatie die je zeker eens gemaakt MOET hebben!
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 1 glas

Wat heb je nodig (ingrediënten):

 • 3 ijsblokjes
 • 1 takje munt
 • 3 aardbeien
 • 2 schijfjes limoen
 • 1 glas witte sangria (Mia Sangria)
 • scheutje Licor 43 (optioneel)
Ter decoratie: kleurrijke rietjes van papier & leuke satéprikkers

  ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe de ijsblokjes in een leuk glas. Pak een satéprikker en prik hierop 1 blaadje munt met een hele aardbei.
  • Snijd de overige 2 aardbeien in partjes, de schijfjes limoen ook en ris de blaadjes munt van het takje. Doe dit alles in het glas en voeg eventueel een scheutje Licor 43 toe (optioneel).
  • Giet hierover de sangria. Doe de satéprikker met het blaadje munt en de aardbei in het glas. Snijd eventueel het aardbeitje iets in zodat de satéprikker op de rand van het glas kan blijven hangen. Voeg 2 leuke, kleurrijke rietjes toe. Even doorroeren en proost! Op een top zomer!

  voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

  Calorieën: 186kcal | Koolhydraten: 25g | Eiwitten: 1g | Vetten: 1g

  *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

  RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

  Witte Sangria

  Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Freixenet, Mia Sangria. De winactie welke verbonden was aan dit artikel is inmiddels afgelopen en de winnaars zijn persoonlijk geïnformeerd. Voor meer informatie kun je ook mijn disclaimer lezen.

  22 thoughts on “Witte Sangria met Aardbei, Munt & Limoen

  Leave a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Beoordeel dit recept