Waterijsjes met framboos. Fantastisch lekkere waterijsjes met slechts 3(!) ingrediënten. Supermakkelijk om te maken en heerlijk verfrissend. I like it!
In de zomer maak ik regelmatig zelf waterijsjes. Ze zijn ook zo makkelijk om te maken, een ritje naar de supermarkt voor kant en klare waterijsjes kost bij wijze van spreken zelfs nog meer tijd en moeite 😉 . Voor deze waterijsjes met framboos heb je maar 3 ingrediënten nodig, oke en een beetje water, dus eigenlijk 4. What you see is what you get met deze ijsjes, want deze ijsjes smaken bovenal naar, je raadt het niet, frambozen.
Zelfgemaakte waterijsjes met framboos
Mijn idee was ook om echt framboos waterijsjes te maken. Niet te veel poespas, gewoon echt de pure smaak van die overheerlijke friszure framboos tot zijn recht te laten komen. En dat is goed gelukt! Je kunt voor dit recept ingevroren of verse frambozen gebruiken. En helemaal nu de verse frambozen in het seizoen zijn, geven die toch wel de allerlekkerste smaak.

Frambozen waterijsjes
Om deze frambozen waterijsjes te maken, heb je dus niet zo veel nodig. Een ijsjesvorm en ijsstokjes zijn wel handig. Verder heb je frambozen, citroensap en wat basterdsuiker nodig, en dat was het dan. Een kwestie van de ingrediënten samen pureren, in de ijsjesvorm doen, laten invriezen en klaar zijn de ijsjes. Ik vind het niet nodig om de frambozen te zeven, die pitjes vind ik juist lekker in de ijsjes! Wil je trouwens nog meer frambozenijs proberen? Ik heb ook een lekker recept voor frambozen sorbetijs.


Ingrediënten
- 200 gram frambozen
- 75 ml water
- 2 eetlepels basterdsuiker
- 1 theelepel citroensap
Ook handig:
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Doe alle ingrediënten in een blender en meng er een gladde puree van.
- Giet dit in de ijsvorm en laat de ijsjes minimaal 6 uur tot een nacht invriezen. Eet smakelijk!
Video

Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.




Hallo Eefje!
Ik heb nu erg veel frambozen waar ik o.a. ijsjes wil maken, maar…geen witte basterdsuiker (en waarschijnlijk niet tot midden volgende week. Kan ik christalsuiker gebruiken?
Groetjes en ga zo verder: helemaal top!
Ja hoor dat kan. Laat het alleen even langer staan: de reden dat ik basterdsuiker gebruik in dit recept is omdat het lekker snel oplost en kristalsuiker doet er iets langer over dat is alles
Dank je wel! Ga het proberen! Gisteren een kilo frambozen uit mijn tuin schoon gemaakt. Yummie!
Oehhh lekker!! Geniet ervan ☺️