Waterijsjes met framboos

Waterijsjes met framboos

Waterijsjes met framboos. Fantastisch lekkere waterijsjes met slechts 3(!) ingrediënten. Supermakkelijk om te maken en heerlijk verfrissend. I like it!

In de zomer maak ik regelmatig zelf waterijsjes. Ze zijn ook zo makkelijk om te maken, een ritje naar de supermarkt voor kant en klare waterijsjes kost bij wijze van spreken zelfs nog meer tijd en moeite 😉 . Voor deze waterijsjes met framboos heb je maar 3 ingrediënten nodig, oke en een beetje water, dus eigenlijk 4. What you see is what you get met deze ijsjes, want deze ijsjes smaken bovenal naar, je raadt het niet, frambozen.

Zelfgemaakte waterijsjes met framboos

Mijn idee was ook om echt framboos waterijsjes te maken. Niet te veel poespas, gewoon echt de pure smaak van die overheerlijke friszure framboos tot zijn recht te laten komen. En dat is goed gelukt! Je kunt voor dit recept ingevroren of verse frambozen gebruiken. En helemaal nu de verse frambozen in het seizoen zijn, geven die toch wel de allerlekkerste smaak.

Frambozen waterijsjes

Frambozen waterijsjes

Om deze frambozen waterijsjes te maken, heb je dus niet zo veel nodig. Een ijsjesvorm en ijsstokjes zijn wel handig. Verder heb je frambozen, citroensap en wat basterdsuiker nodig, en dat was het dan. Een kwestie van de ingrediënten samen pureren, in de ijsjesvorm doen, laten invriezen en klaar zijn de ijsjes. Ik vind het niet nodig om de frambozen te zeven, die pitjes vind ik juist lekker in de ijsjes! Wil je trouwens nog meer frambozenijs proberen? Ik heb ook een lekker recept voor frambozen sorbetijs.

Frambozen waterijsjes recept

Waterijsjes met framboos

Waterijsjes met framboos

Makkelijk recept voor waterijsjes. Je hebt slechts 3(!) ingredienten nodig om zelf de lekkerste frambozen waterijsjes te maken.
4.67 van 3 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Invriezen: 1 dag
Totale tijd: 1 dag 10 minuten
Hoeveelheid: 6 stuks*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 200 gram frambozen
  • 75 ml water
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 1 theelepel citroensap

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe alle ingrediënten in een blender en meng er een gladde puree van.
  • Giet dit in de ijsvorm en laat de ijsjes minimaal 6 uur tot een nacht invriezen. Eet smakelijk!

Video

handig om te weten:

* Uiteraard is de exacte hoeveelheid even afhankelijk van hoe groot je ijsvorm is. Zes ijsjes haal ik uit de vorm welke ik gebruik. Gebruik je een grotere vorm dan kan het zijn dat je er minder ijsjes uithaalt, gebruik je een kleinere vorm dan kan het zijn dat je juist meer ijsjes uit dit recept haalt.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 31kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwitten: 1g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Waterijsjes met framboos

Waterijsjes met framboos Pinterest Collage

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept