Vegan spring rolls. Gezond, superlekker en ook nog eens écht makkelijk om te maken. Met een heerlijke vulling en een waanzinnig lekker pinda-dipsausje erbij zijn deze vegan spring rolls op voor je het weet 😉 .
Spring rolls, elke keer dat ik ze maak denk ik, waarom doe ik dat niet vaker? Het is zó makkelijk, je moet even ‘handig’ worden met het rollen en je rijstvel niet té lang in het warme water houden (anders plakt het hele vel aan elkaar), maar meer dan dat is niet. Ja, wat snijwerk, maar ook dat valt eigenlijk altijd wel mee.
Vegan spring rolls met een pinda-dipsaus
Vegan spring rolls kun je eigenlijk op elk moment van de dag eten. Ze zijn heerlijk als lunch, snelle maaltijd of als onderdeel van een Aziatische tafel met allerlei lekkere, Aziatische gerechtjes, maar ook als borrelhapje doen de spring rolls het erg goed. Ze zijn heerlijk ‘s zomers of tijdens het voorjaar in de tuin of op je balkon, wijntje erbij en lekker genieten in goed gezelschap van een lekker, gezond en ook nog eens vegan hapje. Vergeet trouwens echt niet de pinda-dipsaus te maken, die is heerlijk en past perfect bij deze vegan spring rolls.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 100 gram rijstnoedels
- 8 rijstvellen
- 8 blaadjes sla
- 1 winterpeen (julienne gesneden )
- ½ mango (julienne gesneden )
- ½ komkommer (julienne gesneden )
- ¼ rodekool (julienne gesneden )
- 2 eetlepels pindakaas
- 1 eetlepel sojasaus
- ahorn- of agavesiroop naar smaak
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Wel de rijstnoedels in warm water tot ze beetgaar zijn, spoel daarna af onder de koude kraan en laat de noedels uitlekken.
- Meng alle de pindakaas met de sojasaus door elkaar en voeg voldoende water toe om er een lobbige dipsaus van te maken. Naar smaak kun je wat ahorn- of agavesiroop toevoegen.
- Neem een ruime bak met warm water en wel hierin kort één rijstvel.
- Leg de rijstvel op een vochtige snijplank.
- Leg een blaadje sla op het rijstvel en vervolgens een beetje van de julienne gesneden wortel, komkommer, mango, rodekool en tot slot wat noedels.
- Rol het vel strak op als een burrito, dus de onderkant over de vulling, de zijkanten naar binnen en dan naar boven oprollen.
- Herhaal dit met alle rijstvellen. Serveer als hele rol of snij ze in kleine(re) rondjes. Serveer direct.
Karel says:
Het werd een groot kleverig en kliederig gebeuren. De springrolls te fladerig en saus als sneldrogende plamuur. Maar de smaak was TOP. Dank. Ik vraag me alleen af hoe je zo’n mooi rondje hebt gekregen…. is daar misschien een filmpje van ?
Eef says:
Ja die springrolls kunnen een ding zijn he. De truc is om ze heel kort in het vocht te doen, dat ze eigenlijk te hard zijn. Dan vullen en dan worden ze al wat zachter. Direct vouwen en ze zijn perfect.