fbpx
Vegan bao buns

Vegan bao buns met pulled jackfruit

Bao buns, Aziatisch gestoomde broodjes, bekend door hun vulling met vlees zoals buikspek, maar wist je dat je ze ook fan-tas-tisch lekker vegan kunt maken? Ik maakte namelijk vegan bao buns met pulled jackfruit en dat is me toch een partij lekker!

Mocht je jackfruit nog niet kennen: jackfruit is afkomstig uit Thailand en is een vrucht waarvan het vruchtvlees een vlezige structuur heeft. De smaak zelf is heel neutraal en zeker niet zoet of zuur zoals wij hier gewend zijn van het meeste fruit. Het vruchtvlees kun je makkelijk uit elkaar trekken waardoor je er een soort pulled chicken- of pulled pork-vleesvervanger van kunt maken. Daarnaast neemt jackfruit smaken ontzettend goed op waardoor je een heerlijk gemarineerd ‘draadjesvlees‘-achtig eindresultaat krijgt.

Vegan bao buns met pulled jackfruit

Voor dit recept marineerde ik de jackfruit natuurlijk lekker Aziatisch met 5-spice, hoisinsauce en sojasaus. Een heerlijke smaakcombinatie met een beetje sesamolie en gember erbij. De luchtige, zachte bao buns combineren ontzettend goed met de heerlijk gemarineerde jackfruit. Druppel er naar smaak nog een beetje extra hoisinsaus en/of sriracha overheen en je eet nog net niet je vingers erbij op πŸ˜‰ .

Vegan bao buns met pulled jackfruit

Vegan bao buns met pulled jackfruit

Luchtige bao buns met gemarineerde pulled jackfruit, makkelijk recept.
5 van 1 stem
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 6 bao buns

Wat heb je nodig (ingrediΓ«nten):

  • 1 blik jackfruit (550 gram)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel 5-spicepoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 1 eetlepel azijn
  • Β½ eetlepel sesamolie
  • 6 bao buns (steamed buns) (verkrijgbaar bij de toko)
  • olie
  • sesamzaadjes, extra hoisinsaus, sriracha

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Laat de jackfruit uitlekken en trek het vruchtvlees alvast een beetje uit elkaar met je vingers.
  • Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook even aan.
  • Als de ui glazig begint te worden voeg je de 5-spice poeder en de gemberpoeder toe, bak dit even kort mee.
  • Voeg dan de jackfruit toe samen met de sojasaus, hoisinsaus, azijn en sesamolie.
  • Breng dit alles aan de kook zodat het jackfruit de smaken goed kan opnemen.
  • Stoom de bao buns zoals aangegeven op de verpakking in een stoommandje of in de magnetron.
  • Verdeel de pulled jackfruitvulling over de broodjes en verdeel er naar smaak sesamzaadjes, extra hoisinsaus en/of sriracha over. Eet smakelijk!
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel Γ©n gratis een eigen account aan.

Vegan bao buns

Vegan bao buns Pinterest Collage

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, Γ©cht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & Γ©cht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag!Β 

Scroll naar top