20 min.
4.10 van 10 stemmen

Vegan bao buns met pulled jackfruit

Bao buns, Aziatisch gestoomde broodjes, bekend door hun vulling met vlees zoals buikspek, maar wist je dat je ze ook fan-tas-tisch lekker vegan kunt maken? Ik maakte namelijk vegan bao buns met pulled jackfruit en dat is me toch een partij lekker!

Mocht je jackfruit nog niet kennen: jackfruit is afkomstig uit Thailand en is een vrucht waarvan het vruchtvlees een vlezige structuur heeft. De smaak zelf is heel neutraal en zeker niet zoet of zuur zoals wij hier gewend zijn van het meeste fruit. Het vruchtvlees kun je makkelijk uit elkaar trekken waardoor je er een soort pulled chicken- of pulled pork-vleesvervanger van kunt maken. Daarnaast neemt jackfruit smaken ontzettend goed op waardoor je een heerlijk gemarineerd ‘draadjesvlees‘-achtig eindresultaat krijgt.

Vegan bao buns met pulled jackfruit

Voor dit recept marineerde ik de jackfruit natuurlijk lekker Aziatisch met 5-spice, hoisinsauce en sojasaus. Een heerlijke smaakcombinatie met een beetje sesamolie en gember erbij. De luchtige, zachte bao buns combineren ontzettend goed met de heerlijk gemarineerde jackfruit. Druppel er naar smaak nog een beetje extra hoisinsaus en/of sriracha overheen en je eet nog net niet je vingers erbij op 😉 .

Vegan bao buns met pulled jackfruit

Vegan bao buns

Vegan bao buns met pulled jackfruit

Luchtige bao buns met gemarineerde pulled jackfruit, makkelijk recept.
4.10 van 10 stemmen
Voorbereiding5 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd20 minuten

Ingrediënten

6 bao buns
  • 1 blik jackfruit (550 gram)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel 5-spicepoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 1 eetlepel azijn
  • ½ eetlepel sesamolie
  • 6 bao buns (steamed buns) (verkrijgbaar bij de toko )
  • olie
  • sesamzaadjes, extra hoisinsaus, sriracha

Ook handig:

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Laat de jackfruit uitlekken en trek het vruchtvlees alvast een beetje uit elkaar met je vingers.
  • Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook even aan.
  • Als de ui glazig begint te worden voeg je de 5-spice poeder en de gemberpoeder toe, bak dit even kort mee.
  • Voeg dan de jackfruit toe samen met de sojasaus, hoisinsaus, azijn en sesamolie.
  • Breng dit alles aan de kook zodat het jackfruit de smaken goed kan opnemen.
  • Stoom de bao buns zoals aangegeven op de verpakking in een stoommandje of in de magnetron.
  • Verdeel de pulled jackfruitvulling over de broodjes en verdeel er naar smaak sesamzaadjes, extra hoisinsaus en/of sriracha over. Eet smakelijk!

Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Vegan bao buns

Vegan bao buns Pinterest Collage

6 gedachten over “Vegan bao buns met pulled jackfruit”

  1. Zou je de jackfruit al een dag eerder kunnen maken? Om het later opnieuw op te warmen en in de bao bun te stoppen. En is verse gember ook een optie? Alvast bedankt!

    Beantwoorden
4.10 van 10 stemmen (10 stemmen zonder reactie)

Plaats een reactie