Volg mij:
Hoofdgerechten, Pasta & Italiaanse Gerechten, Vlees

Varkenshaas met pasta pesto

Varkenshaas met pasta pesto

Varkenshaas met pasta pesto. Ik heb net zó lekker gegeten! Zo lekkers zelfs dat ik nu om 10 uur ‘s avonds op een zondag nog even snel dit heerlijke recept voor je aan het uitwerken ben. Dit wil je proeven, zo lekker! Zalige pasta pesto met rucola, pijnboompitjes naast een mals, licht rosé varkenshaasje. Een feestje op je bord!

Helemaal fijn is het dat je deze maaltijd gewoon binnen een half uur op tafel kunt zetten, ideaal! Ik had zin om deze zondag uit te pakken en dat heb ik gedaan. Ik heb een heerlijke maaltijd op tafel gezet zonder daar heel lang voor in de keuken gestaan te hebben. Zo kan het immers ook 😉  Het bord van vriendlief was helemaal leeg en hij bleef zeggen hoe lekker mals het varkenshaasje was – daar word ik natuurlijk heel blij van. Dus deze komt hier zeker vaker op tafel!

Pasta pesto met varkenshaas

Varkenshaas bakken is helemaal niet moeilijk. Zeker niet op deze manier. Ik bak de varkenshaas even om en om bruin in de pan en laat hem verder rustig garen in de oven. Dan heb jij direct je handen vrij om de pasta te koken, champignons te bakken en de borden op te maken, ideaal. Zo zet je in een mum van tijd een verrassend lekkere maaltijd op tafel. Genoeg gekletst voor vandaag, ik ga het snel het recept geven want dit heerlijke recept wil ik je zeker niet onthouden.

Pasta pesto met varkenshaas en rucola


Het recept voor varkenshaas met pasta pesto:

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 15 minuten | Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig voor varkenshaas met pasta pesto (ingrediënten):

  • 2 varkenshaasjes
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 100 gram tagliatelle
  • 50 gram rucola
  • 20 gram pijnboompitten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas vlokken
  • 2 eetlepels roomboter (ongezouten)
  • 1-2 eetlepels groene pesto
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 theelepel oregano
  • olie, peper en zout

Hoe maak je varkenshaas met pasta pesto:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snipper het sjalotje, snij de knoflook fijn en snij de champignons in plakjes.
  3. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  4. Strooi rijkelijk peper en zout over de varkenshaas.
  5. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de varkenshaas in enkele minuten rondom aan.
  6. Haal de pan van het vuur en doe de varkenshaas in een ovenschaal.
  7. Voeg 1 eetlepel roomboter toe aan de koekenpan samen met de oregano. Zodra de boter gesmolten is giet je het over de varkenshaas en dit zet je voor 10 minuten in de oven.
    Haal de varkenshaas daarna uit de oven en dek af met aluminiumfolie.
  8. Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar in een pan met kokend water en een snuf zout. Giet de pasta af.
  9. Maak met een keukenpapiertje de koekenpan schoon en verhit er opnieuw olie en de andere eetlepel roomboter in de pan.
  10. Fruit de fijngesneden sjalot en knoflook even aan en bak dan de champignons hierin op.
  11. Zodra de pasta beetgaar is voeg je dit toe aan de champignons, schep door elkaar.
  12. Voeg 2 eetlepels water toe, 1 eetlepel crème fraîche en 1 tot 2 eetlepels pesto. Breng op smaak met peper en zout.
  13. Nu gaan we de borden opmaken: verdeel de rucola over twee borden, daarna de pasta, snijd de varkenshaas in plakken en verdeel over de borden en garneer naar smaak met Parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitten. (Ik had nog een paar cherrytomaatjes over en die heb ik ook over de pasta verdeeld).

Varkenshaas met pasta pesto

Varkenshaas met pasta pesto Pinterest collage

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

2 Reacties

  • Beantwoorden Carolien

    Omdat het vaderdag is, besloot ik ook uit te pakken en heb deze heerlijke pasta pesto met varkenshaas gemaakt. Ik vind varkenshaas gauw droog en omdat ik een combi-stoomoven heb, besloot ik jouw recept te volgen maar ook een stoominjectie te geven tijdens het garen in de oven. De pesto heb ik ook zelf gemaakt aan de hand van jouw recept. We hebben heerlijk gegeten, varkenshaas was ook heerlijk mals.
    Dank je wel voor het recept.

    16 juni 2019 at 22:07
    • Beantwoorden Eef

      Wat leuk om te lezen! Dank voor je reactie 🙂

      19 juni 2019 at 10:24

    Laat een reactie achter