20 min.
4.63 van 53 stemmen

Varkenshaas met pasta pesto

Varkenshaas met pasta pesto. Ik heb net zó lekker gegeten! Zo lekkers zelfs dat ik nu om 10 uur ’s avonds op een zondag nog even snel dit heerlijke recept voor je aan het uitwerken ben. Dit wil je proeven, zo lekker! Zalige pasta pesto met rucola, pijnboompitjes naast een mals, licht rosé varkenshaasje. Een feestje op je bord!

Helemaal fijn is het dat je deze maaltijd gewoon binnen een half uur op tafel kunt zetten, ideaal! Ik had zin om deze zondag uit te pakken en dat heb ik gedaan. Ik heb een heerlijke maaltijd op tafel gezet zonder daar heel lang voor in de keuken gestaan te hebben. Zo kan het immers ook 😉  Het bord van vriendlief was helemaal leeg en hij bleef zeggen hoe lekker mals het varkenshaasje was – daar word ik natuurlijk heel blij van. Dus deze komt hier zeker vaker op tafel!

Pasta pesto met varkenshaas

Varkenshaas bakken is helemaal niet moeilijk. Zeker niet op deze manier. Ik bak de varkenshaas even om en om bruin in de pan en laat hem verder rustig garen in de oven. Dan heb jij direct je handen vrij om de pasta te koken, champignons te bakken en de borden op te maken, ideaal. Zo zet je in een mum van tijd een verrassend lekkere maaltijd op tafel. Genoeg gekletst voor vandaag, ik ga het snel het recept geven want dit heerlijke recept wil ik je zeker niet onthouden.

Pasta pesto met varkenshaas en rucola

Varkenshaas met pasta pesto

Varkenshaas met pasta pesto

Pasta pesto recept met varkenshaas, rucola en champignons.
4.63 van 53 stemmen
Voorbereiding10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd20 minuten

Ingrediënten

2 personen
  • 2 varkenshaasjes
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 125 gram tagliatelle
  • 50 gram rucola
  • 20 gram pijnboompitten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas ((vlokken))
  • 2 eetlepels roomboter ((ongezouten))
  • 1-2 eetlepels groene pesto
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 theelepel oregano
  • olie, peper en zout

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Snipper het sjalotje, snij de knoflook fijn en snij de champignons in plakjes.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  • Strooi rijkelijk peper en zout over de varkenshaas.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de varkenshaas in enkele minuten rondom aan.
  • Haal de pan van het vuur en doe de varkenshaas in een ovenschaal.
  • Voeg 1 eetlepel roomboter toe aan de koekenpan samen met de oregano. Zodra de boter gesmolten is giet je het over de varkenshaas en dit zet je voor 10 minuten in de oven.
    Haal de varkenshaas daarna uit de oven en dek af met aluminiumfolie.
  • Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar in een pan met kokend water en een snuf zout. Giet de pasta af.
  • Maak met een keukenpapiertje de koekenpan schoon en verhit er opnieuw olie en de andere eetlepel roomboter in de pan.
  • Fruit de fijngesneden sjalot en knoflook even aan en bak dan de champignons hierin op.
  • Zodra de pasta beetgaar is voeg je dit toe aan de champignons, schep door elkaar.
  • Voeg dan 2 eetlepels water toe, 1 eetlepel crème fraîche en 1 tot 2 eetlepels pesto. Breng op smaak met peper en zout.
  • Nu gaan we de borden opmaken: verdeel de rucola over twee borden, daarna de pasta, snijd de varkenshaas in plakken en verdeel over de borden en garneer naar smaak met Parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitten.
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 557kcal | Koolhydraten: 34g | Eiwitten: 67g | Vetten: 18g | Verzadigd vet: 4g

Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Varkenshaas met pasta pesto

Varkenshaas met pasta pesto Pinterest collage

38 gedachten over “Varkenshaas met pasta pesto”

  1. Wat een super heerlijk recept , her en der eigen smaak toegevoegd . Maar heerlik .
    Dat vind ik zo leuk , mooi aan je recepten . Ik kan er mijn eigen draai aangeven . Maar heb de ideeën niet .
    Dank je wel voor alle mooie recepten .

    Marianne Pastoor .

    Beantwoorden
  2. 5 sterren
    Hoi Eef,
    Dit gerecht is al een tijdje favoriet bij ons thuis.
    Nu wil ik het gerecht gaan klaarmaken voor een grote groep( 10 personen)
    Ik heb de ingrediënten daar op aangepast, maar vraag mij af of ik de bereidingswijze( en dan met name de oventijd voor de varkenshaas) moet aanpassen naar bv 15 minuten?
    Ik hoor graag van je.

    Beantwoorden
    • Hi Rebecca, een grotere hoeveelheid vraagt inderdaad om een iets langere bereiding. Het is vooral een kwestie van goed tussen checken denk ik, maar om te beginnen in 15 minuten een goeie! Ontzettend fijn dat jullie er zo van genieten, kook ze!

      Beantwoorden
    • Wat fijn om te horen dat het vlees zo geslaagd was! Jammer van de pasta, maar smaken verschillen natuurlijk en dat is helemaal oke. Bedankt voor het delen 🙂

      Beantwoorden
  3. Hi Eef! In dit recept Pasta pesto met varkenshaas, gebruik je 125 gram italiaanse mi, maar is dat in droge vorm? Verder lijkt het mij een overheerlijk recept, ga het graag maken.

    Beantwoorden
  4. 5 sterren
    Fantastisch recept! Echt heerlijk ?
    Die varkenshaas ga ik ook zeker nog eens op deze manier maken, zonder de pasta. Weer een blijvertje, bedankt!!

    Beantwoorden
  5. 5 sterren
    Heerlijk gegeten. Ik had niet alles in huis, dus moest ik het doen met wat ik wel had. Van de week bij de Lidl een bak gemengde paddenstoelen meegenomenen en er lag nog een zak tagliatelle met porcini. Die had ik ooit ook bij de Lidl gekocht. Dat paste er mooi bij. De varkenshaas was heerlijk mals. Dat ga ik vaker zo doen!

    Beantwoorden
  6. 5 sterren
    Wat een heerlijk recept! Wij hebben net de pasta pesto met varkenshaas gegeten. De varkenshaas was super mals en de pasta pesto heerlijk! Dit wordt zeker vaker gemaakt hier in huis! ????

    Beantwoorden
  7. 5 sterren
    4 okt 2020
    Gemaakt voor manlief en 2 pubers…..
    Iedereen vond het heerlijk! Champignons zijn niet favoriet bij de kids, ik had wel courgette in huis als alternatief.
    Fijn dat ik dit gerecht tegen kwam, ik had de inspiratie nodig!

    Beantwoorden
  8. 3 sterren
    Net de varkenshaas “hij was super mals”
    met pasta pesto gemaakt en het was heerlijk. Zit nog even naar je foto van het gerecht te kijken en zie dat je daar tomaten partjes toegevoegd hebt echter staan ze niet in het recept ☺️

    Beantwoorden
  9. Omdat het vaderdag is, besloot ik ook uit te pakken en heb deze heerlijke pasta pesto met varkenshaas gemaakt. Ik vind varkenshaas gauw droog en omdat ik een combi-stoomoven heb, besloot ik jouw recept te volgen maar ook een stoominjectie te geven tijdens het garen in de oven. De pesto heb ik ook zelf gemaakt aan de hand van jouw recept. We hebben heerlijk gegeten, varkenshaas was ook heerlijk mals.
    Dank je wel voor het recept.

    Beantwoorden
  10. Omdat het vaderdag is, besloot ik ook uit te pakken en heb deze heerlijke pasta pesto met varkenshaas gemaakt. Ik vind varkenshaas gauw droog en omdat ik een combi-stoomoven heb, besloot ik jouw recept te volgen maar ook een stoominjectie te geven tijdens het garen in de oven. De pesto heb ik ook zelf gemaakt aan de hand van jouw recept. We hebben heerlijk gegeten, varkenshaas was ook heerlijk mals.
    Dank je wel voor het recept.

    Beantwoorden
4.63 van 53 stemmen (53 stemmen zonder reactie)

Plaats een reactie