Varkenshaas met pasta pesto. Ik heb net zó lekker gegeten! Zo lekkers zelfs dat ik nu om 10 uur ’s avonds op een zondag nog even snel dit heerlijke recept voor je aan het uitwerken ben. Dit wil je proeven, zo lekker! Zalige pasta pesto met rucola, pijnboompitjes naast een mals, licht rosé varkenshaasje. Een feestje op je bord!
Helemaal fijn is het dat je deze maaltijd gewoon binnen een half uur op tafel kunt zetten, ideaal! Ik had zin om deze zondag uit te pakken en dat heb ik gedaan. Ik heb een heerlijke maaltijd op tafel gezet zonder daar heel lang voor in de keuken gestaan te hebben. Zo kan het immers ook 😉 Het bord van vriendlief was helemaal leeg en hij bleef zeggen hoe lekker mals het varkenshaasje was – daar word ik natuurlijk heel blij van. Dus deze komt hier zeker vaker op tafel!
Pasta pesto met varkenshaas
Varkenshaas bakken is helemaal niet moeilijk. Zeker niet op deze manier. Ik bak de varkenshaas even om en om bruin in de pan en laat hem verder rustig garen in de oven. Dan heb jij direct je handen vrij om de pasta te koken, champignons te bakken en de borden op te maken, ideaal. Zo zet je in een mum van tijd een verrassend lekkere maaltijd op tafel. Genoeg gekletst voor vandaag, ik ga het snel het recept geven want dit heerlijke recept wil ik je zeker niet onthouden.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 2 varkenshaasjes
- 150 gram kastanjechampignons
- 125 gram tagliatelle
- 50 gram rucola
- 20 gram pijnboompitten
- 2 tenen knoflook
- 1 sjalot
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas ((vlokken))
- 2 eetlepels roomboter ((ongezouten))
- 1-2 eetlepels groene pesto
- 1 eetlepel crème fraîche
- 1 theelepel oregano
- olie, peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
- Snipper het sjalotje, snij de knoflook fijn en snij de champignons in plakjes.
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
- Strooi rijkelijk peper en zout over de varkenshaas.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de varkenshaas in enkele minuten rondom aan.
- Haal de pan van het vuur en doe de varkenshaas in een ovenschaal.
- Voeg 1 eetlepel roomboter toe aan de koekenpan samen met de oregano. Zodra de boter gesmolten is giet je het over de varkenshaas en dit zet je voor 10 minuten in de oven.
Haal de varkenshaas daarna uit de oven en dek af met aluminiumfolie. - Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar in een pan met kokend water en een snuf zout. Giet de pasta af.
- Maak met een keukenpapiertje de koekenpan schoon en verhit er opnieuw olie en de andere eetlepel roomboter in de pan.
- Fruit de fijngesneden sjalot en knoflook even aan en bak dan de champignons hierin op.
- Zodra de pasta beetgaar is voeg je dit toe aan de champignons, schep door elkaar.
- Voeg dan 2 eetlepels water toe, 1 eetlepel crème fraîche en 1 tot 2 eetlepels pesto. Breng op smaak met peper en zout.
- Nu gaan we de borden opmaken: verdeel de rucola over twee borden, daarna de pasta, snijd de varkenshaas in plakken en verdeel over de borden en garneer naar smaak met Parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitten.
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Carolien says:
Omdat het vaderdag is, besloot ik ook uit te pakken en heb deze heerlijke pasta pesto met varkenshaas gemaakt. Ik vind varkenshaas gauw droog en omdat ik een combi-stoomoven heb, besloot ik jouw recept te volgen maar ook een stoominjectie te geven tijdens het garen in de oven. De pesto heb ik ook zelf gemaakt aan de hand van jouw recept. We hebben heerlijk gegeten, varkenshaas was ook heerlijk mals.
Dank je wel voor het recept.
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Dank voor je reactie 🙂
Carolien says:
Omdat het vaderdag is, besloot ik ook uit te pakken en heb deze heerlijke pasta pesto met varkenshaas gemaakt. Ik vind varkenshaas gauw droog en omdat ik een combi-stoomoven heb, besloot ik jouw recept te volgen maar ook een stoominjectie te geven tijdens het garen in de oven. De pesto heb ik ook zelf gemaakt aan de hand van jouw recept. We hebben heerlijk gegeten, varkenshaas was ook heerlijk mals.
Dank je wel voor het recept.
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Dank voor je reactie 🙂
Janneke says:
HEERLIJK!! Het hele gezin heeft genoten van dit heerlijke gerecht.
Deze gaat zeker vaker terug komen.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat fijn om te horen! Bedankt voor het delen 🙂
Armanda says:
Net de varkenshaas “hij was super mals”
met pasta pesto gemaakt en het was heerlijk. Zit nog even naar je foto van het gerecht te kijken en zie dat je daar tomaten partjes toegevoegd hebt echter staan ze niet in het recept ☺️
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Dankjewel 🙂 Dan mag je best 5 sterren geven hoor 😉 Klopt, die had ik nog liggen dus die had ik erdoor gedaan. Kun je zelf ook doen, maar zonder is ook heerlijk.
Armanda says:
Nou net weer de pasta met varkenshaas gemaakt en wederom heerlijk gegeten . Zag ook nu pas je reactie ???? het gerecht verdiend inderdaad 5 sterren ⭐️ bij deze ????????
Eef says:
Wauw wat een mooi compliment! Dankjewel 🙂
Rens says:
Inderdaad, dit was heel erg lekker. Dit gerecht gaan we vaker maken! Dank je voor het publiceren.
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Dankjewel Rens
Trudi says:
Voor de eerste keer dit recept gegeten. Een dikke 5 sterren krijg je van ons, Wij zullen dit zeker vaker op tafel zetten.
Eef says:
Wat een mooi compliment! Dankjewel 🙂
Corina says:
Afgelopen zondag dit recept gemaakt. Was heerlijk. Omdat ik twee gezinsleden heb die geen champignons lusten, heb ik de champignons voor hen vervangen door boontjes. Dat was eigenlijk ook heel lekker.
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Mirjam says:
4 okt 2020
Gemaakt voor manlief en 2 pubers…..
Iedereen vond het heerlijk! Champignons zijn niet favoriet bij de kids, ik had wel courgette in huis als alternatief.
Fijn dat ik dit gerecht tegen kwam, ik had de inspiratie nodig!
Eef says:
Wat ontzettend leuk om te lezen, dankjewel voor je berichtje 😀
Anne-Jeth says:
Oooh wat was dit heerlijk! We hebben genoten 🙂
Annemieke says:
Wat een heerlijk recept! Wij hebben net de pasta pesto met varkenshaas gegeten. De varkenshaas was super mals en de pasta pesto heerlijk! Dit wordt zeker vaker gemaakt hier in huis! ????
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Lia says:
Heerlijk gegeten. Ik had niet alles in huis, dus moest ik het doen met wat ik wel had. Van de week bij de Lidl een bak gemengde paddenstoelen meegenomenen en er lag nog een zak tagliatelle met porcini. Die had ik ooit ook bij de Lidl gekocht. Dat paste er mooi bij. De varkenshaas was heerlijk mals. Dat ga ik vaker zo doen!
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Suuz says:
Top recept. Zelfs mijn kids van 5 en 7 zaten ervan te smullen!
Eef says:
Daar word ik blij van om dat te lezen, dankjewel 😀
Ladydi_123 says:
Fantastisch recept! Echt heerlijk ?
Die varkenshaas ga ik ook zeker nog eens op deze manier maken, zonder de pasta. Weer een blijvertje, bedankt!!
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Dankjewel voor je reactie 🙂
Matthea Zevenhoven says:
Was erg lekker
Patty says:
Op hoeveel graden moet de (hetelucht)oven staan…
alvast bedankt
Eef says:
Ik gebruik altijd boven en onder warmte – en bij stap 1 vind je het antwoord op je vraag 😉
Marijke Roeterdink says:
Hi Eef! In dit recept Pasta pesto met varkenshaas, gebruik je 125 gram italiaanse mi, maar is dat in droge vorm? Verder lijkt het mij een overheerlijk recept, ga het graag maken.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Tagliatelle bedoel je denk ik? Dat is inderdaad in gedroogde (of verse) vorm.
Sjuul says:
Voor de eerste keer gemaakt. Vlees een dikke tien. Deze gaat zo vaker klaar gemaakt worden. De pasta op deze manier was niet helemaal ons ding.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat fijn om te horen dat het vlees zo geslaagd was! Jammer van de pasta, maar smaken verschillen natuurlijk en dat is helemaal oke. Bedankt voor het delen 🙂
Rebecca Egbers says:
Hoi Eef,
Dit gerecht is al een tijdje favoriet bij ons thuis.
Nu wil ik het gerecht gaan klaarmaken voor een grote groep( 10 personen)
Ik heb de ingrediënten daar op aangepast, maar vraag mij af of ik de bereidingswijze( en dan met name de oventijd voor de varkenshaas) moet aanpassen naar bv 15 minuten?
Ik hoor graag van je.
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi Rebecca, een grotere hoeveelheid vraagt inderdaad om een iets langere bereiding. Het is vooral een kwestie van goed tussen checken denk ik, maar om te beginnen in 15 minuten een goeie! Ontzettend fijn dat jullie er zo van genieten, kook ze!