Tosti met zuurkool

Tosti met zuurkool (wintertosti)

Tosti met zuurkool, een echte wintertosti voor als je stevige trek hebt. Het is misschien geen alledaagse tosti maar zeker eentje die verrassend lekker is en ook nog makkelijk is om te maken. Probeer ‘m eens en je zult verrast zijn van hoe lekker deze tosti is!

Zoals je waarschijnlijk wel weet, als je me al een tijdje volgt, ben ik druk aan het verbouwen thuis. Nu hebben we daar zo af en toe goede helpers blij en die moet je natuurlijk wel een beetje te vriend houden. Dus het minste wat je kunt doen is ze voorzien van een natje en een droogje.

Wat nieuws

Elk weekend hetzelfde is ook saai dus af en toe probeer ik wat nieuws uit zoals deze tosti met zuurkool. Deze tosti viel goed in de smaak en er werd snel om meer gevraagd dus ik dacht het recept voor deze heerlijke tosti mag ik je zeker niet onthouden. Eigenlijk is het een heel erg makkelijk recept maar dat hoeven we er niet bij te zeggen toch 😉 .

Restjes opmaken

Waar je dit recept ook goed voor kunt gebruiken is voor het opmaken van restjes. Als je nou een keer een beetje zuurkool over hebt maakt deze tosti een waanzinnig lekkere lunch. Voor één tosti heb je maar twee eetlepels nodig dus je komt snel al een heel eind. Zorg er wel voor dat je de zuurkool gekookt hebt. Natuurlijk kun je zuurkool ook rauw eten (schijnt gezond te zijn) maar gekookt is de zuurkool iets zachter wat lekkerder is voor in de tosti.

Hoeveelheden

Het recept voor de tosti met zuurkool heb ik expres voor 1 tosti gemaakt. Zo kun je het recept makkelijk aanpassen naar de hoeveelheden die je nodig hebt. Reken ongeveer 2 tosti’s per persoon. Lekker is het ook om wat meer van de honing mosterdsaus te maken zodat je de tosti lekker kunt dippen in de saus. De verhouding van de saus is 1:1 dus gelijke delen honing en gelijke delen mosterd. Zelf vind ik milde grove mosterd een erg lekkere combinatie in deze tosti maar je kunt ook gaan voor de scherpere Dijon mosterd bijvoorbeeld.

Tosti met zuurkool

Tosti met zuurkool

Tosti met zuurkool

Tosti met zuurkool oftewel een heerlijke winterse tosti met een sausje van honing mosterd, kaas en uitgebakken katenspek, lekker!
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 1 tosti

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 sneetjes brood
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 1 plak kaas (jong/ jong belegen)
  • 2 eetlepels zuurkool (gekookt)
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel mosterd (grof)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm het tosti ijzer of de grillpan.
  • Bak de katenspek uit in de grillpan of een klein pannetje en meng de honing met de grove mosterd in een kommetje goed door elkaar.
  • Verdeel het honing mosterd mengsel aan een zijde van het sneetje brood. Leg op dit sneetje brood de uitgebakken katenspek, vervolgens een plakje kaas, de zuurkool en daarboven het andere sneetje brood.
  • Druk goed aan en bak de tosti gaar in het tosti ijzer of in de grillpan (om en om). Eet smakelijk.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 340kcal | Koolhydraten: 32g | Eiwitten: 12g | Vetten: 14g | Verzadigd vet: 6g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Tosti met zuurkool

6 reacties op “Tosti met zuurkool (wintertosti)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *