Volg mij:
Lunch

Tosti met zuurkool (wintertosti)

Tosti met zuurkool

Tosti met zuurkool, een echte wintertosti voor als je stevige trek hebt. Het is misschien geen alledaagse tosti maar zeker eentje die verrassend lekker is en ook nog makkelijk is om te maken. Probeer ‘m eens en je zult verrast zijn van hoe lekker deze tosti is!

Zoals je waarschijnlijk wel weet, als je me al een tijdje volgt, ben ik druk aan het verbouwen thuis. Nu hebben we daar zo af en toe goede helpers blij en die moet je natuurlijk wel een beetje te vriend houden. Dus het minste wat je kunt doen is ze voorzien van een natje en een droogje.

Wat nieuws

Elk weekend hetzelfde is ook saai dus af en toe probeer ik wat nieuws uit zoals deze tosti met zuurkool. Deze tosti viel goed in de smaak en er werd snel om meer gevraagd dus ik dacht het recept voor deze heerlijke tosti mag ik je zeker niet onthouden. Eigenlijk is het een heel erg makkelijk recept maar dat hoeven we er niet bij te zeggen toch 😉 .

Restjes opmaken

Waar je dit recept ook goed voor kunt gebruiken is voor het opmaken van restjes. Als je nou een keer een beetje zuurkool over hebt maakt deze tosti een waanzinnig lekkere lunch. Voor één tosti heb je maar twee eetlepels nodig dus je komt snel al een heel eind. Zorg er wel voor dat je de zuurkool gekookt hebt. Natuurlijk kun je zuurkool ook rauw eten (schijnt gezond te zijn) maar gekookt is de zuurkool iets zachter wat lekkerder is voor in de tosti.

Hoeveelheden

Het recept voor de tosti met zuurkool heb ik expres voor 1 tosti gemaakt. Zo kun je het recept makkelijk aanpassen naar de hoeveelheden die je nodig hebt. Reken ongeveer 2 tosti’s per persoon. Lekker is het ook om wat meer van de honing mosterdsaus te maken zodat je de tosti lekker kunt dippen in de saus. De verhouding van de saus is 1:1 dus gelijke delen honing en gelijke delen mosterd. Zelf vind ik milde grove mosterd een erg lekkere combinatie in deze tosti maar je kunt ook gaan voor de scherpere Dijon mosterd bijvoorbeeld.

Tosti met zuurkool


Het recept voor tosti met zuurkool:

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 5 minuten | Totale bereidingstijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 1 tosti

Wat heb je nodig voor tosti met zuurkool (ingrediënten):

  • 2 sneetjes brood
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 1 plak kaas (jong/ jong belegen)
  • 2 eetlepels zuurkool (gekookt)
  • 1 flinke theelepel honing
  • 1 flinke theelepel grove mosterd

Hoe maak je tosti met zuurkool:

  1. Verwarm het tosti ijzer of de grillpan.
  2. Bak de katenspek uit in de grillpan of een klein pannetje en meng de honing met de grove mosterd in een kommetje goed door elkaar.
  3. Verdeel het honing mosterd mengsel aan een zijde van het sneetje brood. Leg op dit sneetje brood de uitgebakken katenspek, vervolgens een plakje kaas, de zuurkool en daarboven het andere sneetje brood. Druk goed aan en bak de tosti gaar in het tosti ijzer of in de grillpan (om en om). Eet smakelijk.

Tosti met zuurkool

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

6 Reacties

  • Beantwoorden Sandra

    Ben dol op zuurkool dus dit lijkt me echt heerlijk! Ook handig om een restje op te maken inderdaad. No waste, houden we van 🙂

    8 februari 2017 at 07:34
    • Beantwoorden Eef

      Ja toch! Ik probeer altijd zo min mogelijk weg te gooien en op deze manier een restje zuurkool opmaken is alles behalve vervelend 😉

      12 februari 2017 at 13:20
  • Beantwoorden Demi | StudioKOOK

    Wat een heerlijke, originele ingrediënten voor een tosti. Meteen trek in!

    8 februari 2017 at 09:13
  • Beantwoorden Anne-Marie Otter

    Wat een heerlijke combi! Goede tip.

    8 februari 2017 at 15:36
  • Beantwoorden Daniëlle

    Hmm dit is zo’n lekkere combinatie!

    9 februari 2017 at 11:38
  • Laat een reactie achter