Tomatensoep met Ballen

Tomatensoep met Ballen

Soepie?! Tomatensoep met Ballen. Het klinkt zo lekker rebels maar het klinkt het niet alleen lekker dat is het ook! Zelf soep maken is een fijne bezigheid en meestal ben je er wel een paar uurtjes mee zoet. Deze tomatensoep met ballen zet je echter met een minuut of 45 al op tafel. Goed, eerlijk is eerlijk zoals het een goede soep betaamd is ‘ie de volgende dag nou eenmaal nog lekkerder maar als je in de startblokken staat om nu naar de supermarkt te rennen om dit fijne soepje te maken laat je dan vooral niet tegen houden. De dag zelf is deze Tomatensoep met Ballen ook meer dan lekker! Trouwens je kunt natuurlijk ook gewoon het recept verdubbelen zodat je voor de volgende dag nog een lekkere kom soep hebt voor bij de lunch bijvoorbeeld.Als basis voor deze soep heb ik gekozen voor Roma tomaten. Je kunt natuurlijk van vrijwel elk soort tomaat een tomaten soep maken maar Roma tomaten vind ik de perfecte basis voor soep vanwege hun volle smaak. Zorg er trouwens wel voor dat ze echt goed rijp zijn als je ze gaat gebruiken voor de soep want dit komt de smaak alleen maar ter goede.

Wat heb je nodig voor 2 personen:

Bereidingstijd: 45 minuten

  • 750 gr Roma tomaten
  • 175 gr rundergehakt
  • 2 sjalot (middelmaat)
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml water
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 tl oregano
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 tl suiker
  • zoete paprika poeder
  • uienpoeder
  • witte peper
  • peper & zout (optioneel soja saus)
  • olijfolie

Hoe je Tomatensoep met Ballen maakt:

1. Begin met het ontvellen van de Roma tomaten (hoe je tomaten ontveld kun je trouwens HIER lezen). Snij de ontvelde tomaten in grove blokjes. Snij ook de sjalot en de knoflook fijn.

2. Doe wat olijfolie in een ruime soeppan en fruit hierin de knoflook en sjalot even aan. Voeg de theelepel suiker toe en meng dit goed door elkaar.

3. Voeg de tomaten, tomatenpuree toe en bak dit geheel voor een minuutje of 2 even aan.

4. Doe het bouillonblokje erbij, de 500 ml water samen, 1 tl oregano, 1 tl zoete paprika poeder en een snufje witte peper. Laat dit voor ongeveer een minuut of 15 lekker even rustig pruttelen.

5. Terwijl de soep staat te pruttelen gaan we de gehaktballetjes klaar maken. Meng 175 gr gehakt met 1 tl uienpoeder, 1/2 tl paprika poeder en een beetje peper & zout en draai hier soep balletjes van.

6. Als de soep 15 minuten heeft opgestaan kun je met een staafmixer door de soep gaan zodat je een mooi egaal soepje krijgt.

7. Voeg de soep balletjes aan de gepureerde soep toe en breng eventueel nog op smaak met een beetje peper, zout of eventueel een klein scheutje sojasaus (vind ik zelf een erg lekkere smaakmaker).

8. Laat de soep nog een minuut of 15 lekker pruttelen met de balletjes.

9. Garneer de soep eventueel met een beetje room of wat ringetjes bosui.

Tomatensoep met BallenEet smakelijk! 

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

12 gedachtes op “Tomatensoep met Ballen”

  1. Ik hou van soep en tomatensoep staat echt in mijn top 10. Alleen wel liever in de herfst en winter. Gek eigenlijk.

    1. Grappig, iedereen heeft zo z’n eet gewoontes in de seizoenen. Soep eet ik eigenlijk altijd wel behalve natuurlijk erwtensoep dat vind ik echt wintersoep, hoewel een bakje erwtensoep hmm… 😉

  2. Hmmm is vast heel lekker,ga komend weekend maken.
    Misschien een tip,was de tomaten en met schil en al in de blender,tot moes
    Dan is een staafmixer niet nodig,in de warme soep.

  3. Hmmm is vast heel lekker,ga komend weekend maken.
    Misschien een tip,was de tomaten en met schil en al in de blender,tot moes
    Dan is een staafmixer niet nodig,in de warme soep.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top