Tomatensoep met Ballen

Tomatensoep met Ballen

Tomatensoep met ballen. Het klinkt zo lekker rebels, maar het klinkt niet alleen lekker, dat is het ook! Deze tomatensoep met ballen zet je met een minuut of 45 al op tafel. Goed, eerlijk is eerlijk zoals het een goede soep betaamd is ‘ie de volgende dag nou eenmaal nog lekkerder.

Maar mocht je nu gelijk in de startblokken staan om naar de supermarkt te rennen om dit fijne soepje te maken, laat je dan vooral niet tegen houden. De dag zelf is deze Tomatensoep met Ballen ook meer dan lekker! Trouwens je kunt natuurlijk ook gewoon het recept verdubbelen zodat je voor de volgende dag nog een lekkere kom soep hebt voor bij de lunch bijvoorbeeld.

Makkelijke tomatensoep met ballen

Als basis voor deze soep heb ik gekozen voor Roma tomaten. Je kunt natuurlijk van vrijwel elk soort tomaat een tomatensoep maken, maar Roma tomaten vind ik de perfecte basis voor soep vanwege hun volle smaak. Zorg er trouwens wel voor dat ze echt goed rijp zijn als je ze gaat gebruiken voor de soep, want dit komt de smaak alleen maar ten goede.

Tomatensoep met Ballen

Tomatensoep met ballen

Tomatensoep met Ballen. Deze zelfgemaakte tomatensoep met ballen zet je binnen 45 minuten op tafel. Lekker, snel en ontzettend smaakvol.
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 750 gram Roma tomaten
  • 2 sjalotten (middel)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel suiker
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 500 ml water
  • 1 theelepel oregano
  • 1 blokje kippenbouillon
  • paprikapoeder (zoet)
  • uienpoeder
  • witte peper
  • 175 gram rundergehakt
  • peper & zout (optioneel sojasaus)
  • olijfolie

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Begin met het ontvellen van de Roma tomaten (hoe je tomaten ontveld kun je trouwens hier lezen). Snij de ontvelde tomaten in grove blokjes. Snij ook de sjalot en de knoflook fijn.
  • Doe wat olijfolie in een ruime soeppan en fruit hierin de knoflook en sjalot even aan. Voeg de theelepel suiker toe en meng dit goed door elkaar.
  • Voeg de tomaten en tomatenpuree toe en bak dit geheel voor een minuutje of 2 even aan.
  • Doe het bouillonblokje, 500 ml water, 1 theelepel oregano, 1 theelepel paprika poeder en een snufje witte peper erbij. Laat dit voor ca. 15 minuten rustig pruttelen.
  • Maak ondertussen de gehaktballetjes. Meng het gehakt met 1 theelepel uienpoeder, 1/2 theelepel paprikapoeder en een beetje peper en zout naar smaak. Draai hier soepballetjes van.
  • Als de soep 15 minuten heeft opgestaan, pureer je het geheel met een staafmixer tot een mooie egale soep.
  • Voeg de soepballetjes aan de gepureerde soep toe en breng eventueel nog op smaak met een beetje peper, zout of eventueel een klein scheutje sojasaus (vind ik zelf een erg lekkere smaakmaker).
  • Laat de soep nog een minuut of 15 lekker pruttelen met de balletjes. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 206kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwitten: 23g | Vetten: 5g | Verzadigd vet: 2g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.
Tomatensoep met Ballen

14 reacties op “Tomatensoep met Ballen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept