Tomaten Pellen

Basis Kooktechnieken #5: Tomaten Pellen

Het is weer eens de hoogste tijd voor een nieuwe Basis Kooktechnieken! In de artikelen genaamd Basis Kooktechnieken vertel ik je over basis kooktechnieken maar ook alles wat je wilt weten over voedsel. Artikelen zoals; hoe je het beste producten kunt bewaren in de koelkast en welke er juist niet in thuis horen of bij helemaal niet met elkaar kunnen. Hoe je kunt controleren of je eitjes nog vers zijn en veel meer. Vandaag eentje die ik zelf al heel wat jaartjes ken maar o zo handig is voor het maken van de lekkerste pastasauzen, soepjes of juist een lekkere salade namelijk Basis Kooktechnieken #5: Tomaten Pellen.

Tomaten pellen is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk als je maar weet hoe. Om te beginnen zet je een steelpannetje op het vuur en breng je het water aan de kook. Water koken gaat overigens het snelste als je de deksel op de pan zet zodat de warmte niet constant weg kan uit de pan.