Tips voor de werklunch

Tips voor de werklunch

De werklunch; het is een blijft een dingetje. Die saaie boterham met kaas of altijd maar weer dezelfde salade die je na een paar dagen liever ‘vergeet’ om het einde van de week om dan toch maar een snack te halen op de vrijdag (want ja, op vrijdag ‘mag’ dat) terwijl je, je toch echt voor had genomen dat niet meer te doen. Inspiratie voor je werklunch opdoen is soms gewoonweg lastig. Vaak is het ook nog eens lastig om die leuke, lekkere lunch die je dan bedacht hebt mee te nemen naar je werk (je wilt misschien niet met een extra tas de deur uit of de halve koelkast van de zaak in beslag nemen). Vandaag ga ik je een paar handige tips geven voor extra inspiratie, voorbereiding en om alles handig mee te nemen, kortom; Tips voor de Werklunch.

Ideeën voor de werklunch

Brood wordt verreweg het meeste gegeten als  werklunch maar ook een lunch met brood kun je prima opvrolijken door eens wat plakjes komkommer, tomaat, augurk of simpelweg wat blaadjes sla op je belegde boterham te doen. Varieer er flink op los qua beleg: je hebt immers zó ontzettend veel keuze tegenwoordig. Wat dacht je hummus, geprakte avocado (eventueel met een eitje) of een lekkere Italiaanse ham? Vergeet trouwens ook de smaakmakers niet; een beetje mierikswortel bij rosbief en eventueel wat plakjes rode biet van de vorige avond is een heerlijke combi. Een heel dun laagje mosterd bij wat oude kaas of wat dacht je van sla, brie en een beetje vijgencompote op een donker bruin broodje. Get the picture 😉 ? Brood zelf kun je trouwens ook weer makkelijk vervangen voor bijvoorbeeld rijstwafels, crackers, roggebrood maar ook wraps.Tips voor de werklunchWat ik zelf erg fijn vind als lunch zijn Salades. Op Eef Kookt Zo kun je verschillende lekkere salade ideeën vinden zoals een zomerse salade met perzik, kip & prosciutto of die heerlijke pastasalade met mozzarella, tomaat & avocado en natuurlijk nog veel meer. Overigens zijn salades ook perfect om restjes op te maken; kook het laatste eitje voor je salade, een paar plakjes vleeswaren of wat snippertjes kaas. Het hoeft helemaal niet moeilijk of ‘haute cuisine’ te zijn. Gewoon kiezen wat je lekker lijkt en zo ontdek je misschien ook weer een hele nieuwe salade.

Vul je lunch aan met wat extra groenten, fruit of wat yoghurt. Een handje cherrytomaatjes, wat worteltjes om te snoepen of wat korte stukken selderij vullen goed terwijl je gezond bezig bent en wat extra vitamientjes binnen krijgt.

Kliekjes van de vorige avond maken vaak ook een fijne lunch. Veel dingen zijn de volgende dag nog lekkerder omdat de smaken ingetrokken zijn. Soep is daar een perfect voorbeeld van maar ook nasi, bami of pasta gerechten en wat dacht je van wat stamppot in de winter? De meeste gerechten zorgen voor een prima kliekje wat je de volgende dag kunt meenemen.  Laat alleen wel het gerecht op kamertemperatuur eerst laat afkoelen en daarna pas (afgesloten) in de koelkast zet.

Voorbereiden

Wil je die fijne salade of dat lekkere broodje voor de lunch dan zul je ‘m moeten voorbereiden. Zorg dat je wat ideeën hebt voor als je boodschappen gaat doen, dat je alles in huis hebt en bereid je lunch de avond van te voren voor. ’s Morgens heb je er vaak geen tijd voor of zin in. Eenmaal op je werk ben je vaak trekkerig en wil je snel eten. Voorbereiding is daardoor vaak essentieel voor een lekkere werklunch. Voorbereiden hoeft overigens echt niet veel tijd te kosten; misschien eet je ’s avonds al pasta en kook je wat extra voor lunch of snij alvast je groenten die je wilt meenemen terwijl je avondeten staat te pruttelen. De meeste groenten blijven vaak wel een dagje goed mits goed afgesloten en gekoeld bewaard. Zorg ervoor dat wat je wilt en kunt voorbereiden, dat je dat alvast doet; scheelt een hoop tijd en je kunt je lunch zo (uit de koelkast) pakken de volgende ochtend.Tips voor de werklunch

Meenemen

Je lunch handig mee nemen? Laatst ontdekte ik de nieuwe webshop van Rosti Mepal. Waarschijnlijk ken je ze wel van die o zo handige meeneem bakjes, bekers maar ze hebben ook een uitgebreid assortiment aan kook-/ bakgerei én zelfs zelf water gevende plantenbakjes, handig! Ik probeerde de Lunchbox Ellipse Duo & de Duobeker Take A Break uit. FIJN! Echt perfect om je lunch in mee te nemen.
De Lunchbox Ellipse Duo bestaat uit 4 onderdelen; onder een ruime bak waar je, je salade, brood of een kliekje van de vorige avond in kunt meenemen, bovenop een flexibele bak waar je makkelijk je (plakjes) groenten, broodbeleg maar ook je bestek in kunt doen. Daarboven komt de deksel met een handige elastieke band waardoor je deksel niet openklapt of verschuift tijdens het meenemen. Bij de lunchbox Ellipse Duo zit ook nog een klein bakje welke ideaal is om nootjes, dressing of croutons in te doen. De lunchbox is meer dan groot genoeg voor een eenpersoons lunch en je kunt er door de losse onderdelen alles in kwijt, alles blijft vers en je kunt e.e.a. goed scheiden van elkaar. De Ellipse lunchbox kan trouwens (zonder het flexibele tussenstuk) ook in de magnetron en alles kan in de vaatwasser.
De Duobeker Take A Break is juist weer erg handig door de twee delen waaruit de beker bestaat; deel één is de beker daar kun je melk, yoghurt, smoothies maar ook soep in kwijt kunt en deel twee is een los stuk waar je muesli, havermout, croutons of fruit in kunt doen zodat het lekker knapperig en vers blijft. Ideaal om te gebruiken voor (het aanvullen van) je lunch of als tussendoortje en zelfs voor een ontbijtje on-the-go. Wat mij betreft twee producten die het meenemen van je lunch een heel stuk handiger maken!

Tips voor de werklunch

Dit artikel bevat product(en) dat door een bedrijf zijn opgestuurd, desalniettemin is de gegeven mening natuurlijk -zoals altijd- mijn eigen persoonlijke mening.

Ik hoop je hiermee genoeg inspiratie te hebben gegeven voor een lekkere werklunch én wat tips om het mee te nemen en voor te bereiden. Nu ben ik natuurlijk heel nieuwsgierig; wat eet jij het liefst voor lunch op het werk?

7 reacties op “Tips voor de werklunch

  • Anne-Marie Otter zegt:

    Wat een hoop inspiratie, dit had ik ff nodig! En wat een ontzettend handige broodtrommel. Ook super dat het onderste deel in de magnetron kan, ik neem graag restjes van het avondeten mee naar mijn werk.

    • Graag gedaan 😉 Door het schrijven van dit artikel zelf ook weer een hele hoop nieuwe ideeën opgedaan 😉 De broodtrommel is echt top! Heb ‘m vaak mee naar kantoor en wil echt niet meer zonder!

  • Je tip om kliekjes mee te nemen naar het werk voor de lunch vind ik geniaal! Je hoeft niks meer te bereiden (want het is immers al klaar), je hoeft geen eten weg te gooien en… de volgende dag smaken kliekjes vaak nog lekkerder ook omdat de kruiden er dan lekker zijn ingetrokken.
    Ik heb dat ook weleens gedaan, kliekjes meegenomen naar het werk en daar dan ’s middags opwarmen in de magnetron. De hele bedrijfskeuken ging er heerlijk van ruiken en iedereen – die natuurlijk gewoon saaie boterhammetjes had – was stink jaloers om mijn lekkere, warme lunch! ;-))

    • Hahaha ja klopt dat is bij ons ook zo wanneer iemand iets lekker meeneemt naar kantoor voor de lunch en het gaat opwarmen. Maar juist leuk; van elkaar kun je weer leren toch 😉 De smaken zijn inderdaad vaak veel lekkerder!

  • Leuk stuk! Ik ben nogal van de variatie en ben gek op eten, dus bij mij is de werklunch nooit saai..hahah. Kliekjes, salades, brood..maak er elke dag een feestje van, inclusief handige brooddoos en mooi salade schaaltje van Rice. Deze hebben ook erg leuke en handige meeneem/bewaar schaaltjes. Het is soms even wat voorbereiding inderdaad, maar de volgende dag zo fijn!

    • Zeker! Dat ben ik helemaal met je eens. Klinkt goed er elke dag een feestje van maken en eigenlijk is dat ook de beste manier; lekker genieten én toch een goede & gezonde lunch mee naar het werk hebben. Rice ken ik nog niet maar zit even op de site te spieken en dat ziet er niet verkeerd uit 🙂 Leuke spulletjes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *