Thais wokgerecht met kip en Thaise basilicum ( Pad Krapow)_

Thais wokgerecht met kip en Thaise basilicum (Pad Krapow)

Thais wokgerecht met kip en Thaise basilicum, bekend in Thailand onder de namen Pad Krapow, Phat kaphrao of kaprao is een populaire maaltijd uit Thailand bestaande uit rijst, pittige kip, Thaise basilicum en is zo fan-tas-tisch lekker én het staat binnen 20 minuten op tafel.

Eigenlijk doe ik het bijna nooit, recepten delen waarvoor je alle ingrediënten niet kunt vinden in de ‘gewone’ supermarkt, maar voor dit waanzinnig lekkere recept heb ik een uitzondering gemaakt. Ik vertel je zo iets meer over dit speciale ingredient waarvoor je simpelweg wilt omrijden langs de toko want hiermee maak je dit waanzinnig lekkere en snelle Thaise wokgerecht met kip en Thaise basilicum.

Thais wokgerecht met kip en Thaise basilicum ( Pad Krapow)_

Thais wokgerecht Pinterest collage

 

 

7 reacties op “Thais wokgerecht met kip en Thaise basilicum (Pad Krapow)

 • Dag Eef,
  Hier in Thailand is de street-food versie (en lekkerste) extreem heet, gemiddeld met 10 tot 15 fijngesneden Prik Khee Noo pepertjes, de kleinste een heetste. (Prik=peper, Khee=poep,uitwerpselen, Noo=muis, muizenkeuteltjes pepers zeg maar). De fout die (meestal) toeristen maken is denken alles op te moeten eten. Zowel de pepertjes als de Khaprow dient er voor het vlees en de groenten (zie hierna) smaak af te geven. (Zelden eten de Thai en de wat ervarener Thailand-gangers dit helemaal op).
  Over de groenten. Fijngesneden sjalot, kleine stukjes wortel en champignons horen er zeker in.

  • Eef

   10-15 pepers vind ik zelfs te pittig haha 😉
   Ah mijn recept was beperkt tot geen groenten, ik weet niet of je Mark Wiens kent? Aanrader om eens te kijken hoewel het voor jou in Thailand waarschijnlijk een stuk minder interessant is 😀
   Dank voor je aanvullende info, vind ik erg leuk!

   • Eef

    Klopt, je hebt een donkerdere sojasaus en een lichtere sojasaus, dat heeft verder niets te maken met zoet of zout. Je ziet op de verpakking van sojasaus altijd staan: light sojasauce of dark sojasaus. In dit recept heb je beide nodig. Kun je de donkere versie niet vinden, die meer voor de kleur is, dan vervang je deze voor de lichtere versie. Lichte sojasaus is in de supermarkt het beste verkrijgbaar, voor donkere zul je wellicht iets moeten zoeken 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept