Sticky chicken met groene groenten en rijst. Dit gerecht tikt alle boxjes aan. Het is snel want binnen 30 (!) minuten staat het al op tafel, makkelijk om te maken, met lekker veel groenten en je eet er nog net niet je vinger bij op. Maken dus!
Nu weet ik dat jullie, net als ik, dol zijn op snelle, makkelijke en gezonde gerechten. Dit is er weer zo eentje. Schrijf de ingrediënten maar alvast op je boodschappenlijstje want deze is top. De berg rijst die je op de foto ziet was wel iets teveel van het goede voor een persoon. Althans voor mij, iets met ‘het oog was groter dan de maag’ zullen we maar zeggen 😉 .
Sticky chicken met groene groenten en rijst
Ik speel alleen een heel klein beetje vals met de bereidingstijd. Je moet namelijk de kip voor het beste resultaat echt even laten marineren. Dan is hij het lekkerst. Doe dit dan ook bij voorkeur een nachtje van te voren zodat de smaken goed kunnen intrekken (helemaal lekker!). Het hoeft natuurlijk niet en ook dan zet je dit gerecht eigenlijk nog steeds binnen een halfuurtje op tafel maar het maakt qua smaak wel echt een wereld van verschil. Dus helemaal vals spelen is het eigenlijk niet maar doe het maar, marineer de kip een nachtje van te voren. Je zult na het proeven van deze heerlijke, malse en smaakvolle sticky chicken precies begrijpen waarom.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 350 gram kipdijfilet
- 200 gram rijst
- 1 broccoli (middelgroot)
- 1 courgette
- 2 tenen knoflook
- 3 eetlepels hoisinsaus
- 1 eetlepel ketchup
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel gember (vers - geraspt)
- 1 theelepel sriracha saus
- 1 theelepel citroenrasp
- olijfolie, peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Snijd de kipdijfilet in blokjes en doe dit in een kom.
- Voeg er dan de hoisinsaus, gember, sriracha, ketchup, sojasaus en twee uitgeperste teentjes knoflook aan toe.
- Meng dit goed door elkaar, dek de kom af en zet dit (bij voorkeur) een nachtje in de koelkast.
- Kook de rijst zoals je gewend bent.
- Zet ook een steelpannetje met water en een snuf zout op het vuur.
- Snijd de broccoli in roosjes en kook deze beetgaar in het steelpannetje.
- Bak de kip in een ruime koekenpan.
- Snijd de courgette in plakjes, doe in een kom en breng op smaak een beetje olijfolie, peper, zout en citroenrasp.
Schep dit goed om zodat de courgette goed bedekt is. - Verhit de (elektrische) grill of grillpan en grill de courgette om en om gaar.
- Verdeel nu de rijst, kip, broccoli en courgette over 2 diepe borden en eet smakelijk!
Maggie says:
Super lekker en hoe makkelijk! Ik heb er zelf kousenband bij gemaakt ff bakken met btje knoflook en maggi blokje
Eef says:
Wat een lekkere toevoeging!
Maggie says:
Super lekker en hoe makkelijk! Ik heb er zelf kousenband bij gemaakt ff bakken met btje knoflook en maggi blokje
Eef says:
Wat een lekkere toevoeging!