Warme dagen en weinig zin om (lang) in de keuken te staan? Maak dan eens deze snelle vegan noedels. Een lekkere, makkelijke, gezonde én vegan maaltijd die je binnen 15 minuten op tafel zet. Niets meer, niets minder.
Soms heb je geen tijd of zin om uren in de keuken te staan. Zeker niet tijdens warme zomerdagen of gedurende een regelrechte hittegolf. Dan wil je een snelle maaltijd die lekker is, makkelijk is om te maken en die natuurlijk ook nog een beetje gezond is voor je. Deze snelle noedels zet je binnen 15 minuten op tafel. Door de groenten kort te wokken, worden ze lekker knapperig en de simpele woksaus maakt er een superlekkere maaltijd van!
Snelle vegan noedels
Om de maaltijd nog sneller te maken, gebruik ik een zak voorgesneden wokgroenten. Ideaal! Zo heb je direct een diversiteit aan groenten in je maaltijd zonder zelf al te veel snijwerk te hoeven verrichten. Als het snel moet, dan gaan we ook voor snel 😉 . Natuurlijk kun je ook altijd nog een rondje koelkast doen om te kijken wat voor restjes groenten je nog eventueel hebt liggen en deze kun je dan prima toevoegen. Niet mokken, lekker wokken! (Sorry, kon het niet laten…)
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 150 gram noedels
- 3 eetlepels sojasaus
- 1½ eetlepel water
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel maizena
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel gember (vers - geraspt)
- 400 gram wokgroenten (naar keuze - bijv. Japanse mix)
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Kook de noedels beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak de woksaus door de sojasaus, het water, de sesamolie en maizena te mengen.
- Verhit een beetje olie in een wok.
- Pers het teentje knoflook uit en fruit dit samen met de gember even aan.
- Voeg dan de wokgroenten toe en wok deze in enkele minuten gaar en knapperig.
- Doe de noedels samen met de woksaus erbij en wok alles nog even kort door elkaar tot alles warm is. Serveer direct.
Ilse Hansen says:
Mmm zo makkelijk zo gezond zoo lekker!
Eef says:
Wat ontzettend leuk om te lezen, dankjewel ????