sinaasappeltaart

Sinaasappeltaart

Sinaasappeltaart. Én wat voor een. Als je dol bent op sinaasappels, dan moet je deze taart echt maken! Het is een heerlijk luchtige cake met een volle sinaasappelsmaak. De gesuikerde sinaasappels bovenop maken het tot een echt feest. Ik deel heel graag dit lekkere sinaasappeltaart recept met je.

Heb je ook weleens gehad dat je ergens een taartje ging eten in een bepaalde smaak, bijvoorbeeld sinaasappel, en dat de taart daar dan eigenlijk helemaal niet naar smaakte? Of heel ergens in de verte misschien een beetje. Ik wel, en dat vind ik dan altijd zo jammer. Want als ik een sinaasappeltaart ga eten, verwacht ik toch op z’n minst een goed aanwezige sinaasappelsmaak. En dat is dus bij deze taart dus wel het geval. De smaak is vol, fris en lekker ‘sinaasappelig’ en tegelijkertijd niet té.

Heerlijk sinaasappeltaart recept

Je hebt inmiddels wel door dat ik behoorlijk enthousiast ben over deze sinaasappeltaart. En dat terwijl de taart eigenlijk op een hele spontane manier tot stand is gekomen. Ik had namelijk nog flink wat sinaasappels liggen en kwam bij toeval een prachtige sinaasappeltaart tegen op Pinterest en wilde ‘m toen direct maken. Dat was het recept van Little Spice Jar en is de inspiratie geweest voor dit recept met wat kleine aanpassingen.

sinaasappeltaart

6 reacties op “Sinaasappeltaart

 • 4 sterren
  Heb de taart vandaag gemaakt! Hij is echt heerlijk! Ik haal de volgende keer wel de schil om de sinaasappel schijfjes weg. Ik houd zelf niet zo van een bittertje. Verder echt top!.

 • Klinkt heerlijk! Ik ga dit recept binnenkort zeker maken aangezien wij een aantal sinaasappelbomen in de tuin hebben staan en ik vaak niet weet wat te doen met al die appeltjes van oranje! wat ik me wel afvraag….. blijft het cakebeslag echt zo mooi OP de sinaasappelschijfjes liggen?

  • Eef

   Wat leuk om te lezen! Jazeker, als ik het kan, kan jij het ook 😉 Je doet de schijfjes onderop en daarop het beslag dus als je netjes werkt en een mooie bodem maakt dan komt ze er zo uit. Behalve wat nabewerking m.b.t. belichting e.d. is de foto niet gephotoshopt ofzo

  • Dominique
   Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:

   Ja hoor dat kan prima (wel altijd even goed afdekken als je de taart gaat bewaren tegen het uitdrogen) 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept