Volg mij:
Salade

Salade met peer, blauwe kaas en pecannoten

Salade met peer, blauwe kaas en pecannoten kleinere foto

Salade met peer, blauwe kaas en pecannoten, echt een heerlijke en tegelijkertijd ook verrassende salade. Deze salade is namelijk net even spannender door de ietwat uitgesproken combinatie van smaken, maar geloof mij, zo ontzettend lekker. Probeer hem eens!

Het is niet alleen een heerlijke salade maar ook nog eens een hele mooie salade om te zien. Ideaal als verrassend bijgerecht voor tijdens een etentje met vrienden of familie, maar ook zeker als maaltijdsalade met eventueel een broodje voor erbij.

Salade met peer en gorgonzola

De combinatie van peer met een blauwe kaas zoals gorgonzola is een klassieker. Zelf vind ik het een heerlijke combinatie die in deze salade heel mooi tot zijn recht komt. De salade, knapperige noten en zacht, zoetige vinaigrette maken dit tot een heerlijke salade.

Salade met peer, blauwe kaas en pecannoten close up - druppel vinagrette

Vinaigrette

Een vinaigrette is een dressing met normaliter een verhouding van 3 eetlepels (olijf)olie op 1 eetlepel azijn. Voor deze salade heb ik 2 eetlepels olijfolie gedaan met 1 eetlepel azijn en een ½ eetlepel gembersiroop en honing. Wanneer je dat goed met elkaar mengt krijg je een mooie goudgele vinaigrette welke heerlijk smaakte over de salade. Hij geeft net die “oempf” die deze salade van lekker naar verrassend lekker maakt.

Heel veel woorden ga ik er dit keer verder niet aan vuil maken en ik ga je dit makkelijke recept voor salade met peer, blauwe kaas en pecannoten geven. Eet smakelijk alvast 🙂 .

Salade met peer, blauwe kaas en pecannoten


Het recept voor salade met peer, blauwe kaas en pecannoten:

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 10 minuten | Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 1 flinke salade (voldoende voor 3-4 personen als bijgerecht)

Wat heb je nodig voor salade met peer, blauwe kaas en pecannoten (ingrediënten):

  • 75 gram salade (neem een lekkere melange met o.a. rucola)
  • 50 gram gorgonzola
  • 1 rijpe peer
  • 1 handje pecannoten
  • citroensap
    Voor de vinaigrette:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • ½ eetlepel honing
  • ½ eetlepel gembersiroop

Hoe maak je salade met peer, blauwe kaas en pecannoten :

  1. Was de peer. Snijd in parten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.
  2. Sprenkel een beetje citroensap over de peer om verkleuring tegen te gaan.
  3. Verdeel de salade over een ruim bord en verdeel hierover de peer.
  4. Snijd de gorgonzola in grove stukken en hak de pecannoten ook grof.
  5. Verdeel dit vervolgens ook over de salade.
  6. Maak de vinaigrette en verdeel dit naar smaak over de salade. Eet smakelijk!

Salade met peer, blauwe kaas en pecannoten kleinere foto

Laat het weten via Instagram, Facebook of Twitter  als je dit recept gemaakt hebt met de hashtag #EEFKOOKTZO of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

Geen reacties

Laat een reactie achter