Salade met peer, blauwe kaas en pecannoten kleinere foto

Salade met peer, blauwe kaas en pecannoten

Salade met peer, blauwe kaas en pecannoten, echt een heerlijke en tegelijkertijd ook verrassende salade. Deze salade is namelijk net even spannender door de ietwat uitgesproken combinatie van smaken, maar geloof mij, zo ontzettend lekker. Probeer hem eens!

Het is niet alleen een heerlijke salade maar ook nog eens een hele mooie salade om te zien. Ideaal als verrassend bijgerecht voor tijdens een etentje met vrienden of familie, maar ook zeker als maaltijdsalade met eventueel een broodje voor erbij.

Salade met peer en gorgonzola

De combinatie van peer met een blauwe kaas zoals gorgonzola is een klassieker. Zelf vind ik het een heerlijke combinatie die in deze salade heel mooi tot zijn recht komt. De salade, knapperige noten en zacht, zoetige vinaigrette maken dit tot een heerlijke salade.

Salade met peer, blauwe kaas en pecannoten close up - druppel vinagrette

Vinaigrette

Een vinaigrette is een dressing met normaliter een verhouding van 3 eetlepels (olijf)olie op 1 eetlepel azijn. Voor deze salade heb ik 2 eetlepels olijfolie gedaan met 1 eetlepel azijn en een ½ eetlepel gembersiroop en honing. Wanneer je dat goed met elkaar mengt krijg je een mooie goudgele vinaigrette welke heerlijk smaakte over de salade. Hij geeft net die “oempf” die deze salade van lekker naar verrassend lekker maakt.

Heel veel woorden ga ik er dit keer verder niet aan vuil maken en ik ga je dit makkelijke recept voor salade met peer, blauwe kaas en pecannoten geven. Eet smakelijk alvast 🙂 .

Salade met peer, blauwe kaas en pecannoten

Salade met peer, blauwe kaas en pecannoten kleinere foto

Salade met peer, blauwe kaas en pecannoten

Een klassieke combinatie in een salade: peer, blauwe kaas en pecannoten.
4.10 van 21 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 4 personen*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de salade
  • 75 gram sla
  • 50 gram gorgonzola
  • 1 peer
  • 1 handje pecannoten
  • citroensap
Voor de vinaigrette
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • ½ eetlepel honing
  • ½ eetlepel gembersiroop

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Was de peer. Snijd in parten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.
  • Sprenkel een beetje citroensap over de peer om verkleuring tegen te gaan.
  • Verdeel de salade over een ruim bord en verdeel hierover de peer.
  • Snijd de gorgonzola in grove stukken en hak de pecannoten ook grof.
  • Verdeel dit vervolgens ook over de salade.
  • Maak de vinaigrette en verdeel dit naar smaak over de salade. Eet smakelijk!

handig om te weten:

* Voldoende voor 4 personen als bijgerecht

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 204kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwitten: 4g | Vetten: 16g | Verzadigd vet: 4g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Salade met peer, blauwe kaas en pecannoten kleinere foto

7 thoughts on “Salade met peer, blauwe kaas en pecannoten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept