fbpx
Salade met peer, blauwe kaas en pecannoten kleinere foto

Salade met peer, blauwe kaas en pecannoten

Salade met peer, blauwe kaas en pecannoten, echt een heerlijke en tegelijkertijd ook verrassende salade. Deze salade is namelijk net even spannender door de ietwat uitgesproken combinatie van smaken, maar geloof mij, zo ontzettend lekker. Probeer hem eens!

Het is niet alleen een heerlijke salade maar ook nog eens een hele mooie salade om te zien. Ideaal als verrassend bijgerecht voor tijdens een etentje met vrienden of familie, maar ook zeker als maaltijdsalade met eventueel een broodje voor erbij.

Salade met peer en gorgonzola

De combinatie van peer met een blauwe kaas zoals gorgonzola is een klassieker. Zelf vind ik het een heerlijke combinatie die in deze salade heel mooi tot zijn recht komt. De salade, knapperige noten en zacht, zoetige vinaigrette maken dit tot een heerlijke salade.

Salade met peer, blauwe kaas en pecannoten close up - druppel vinagrette

Vinaigrette

Een vinaigrette is een dressing met normaliter een verhouding van 3 eetlepels (olijf)olie op 1 eetlepel azijn. Voor deze salade heb ik 2 eetlepels olijfolie gedaan met 1 eetlepel azijn en een ½ eetlepel gembersiroop en honing. Wanneer je dat goed met elkaar mengt krijg je een mooie goudgele vinaigrette welke heerlijk smaakte over de salade. Hij geeft net die “oempf” die deze salade van lekker naar verrassend lekker maakt.

Heel veel woorden ga ik er dit keer verder niet aan vuil maken en ik ga je dit makkelijke recept voor salade met peer, blauwe kaas en pecannoten geven. Eet smakelijk alvast 🙂 .

Salade met peer, blauwe kaas en pecannoten

Salade met peer, blauwe kaas en pecannoten

Een klassieke combinatie in een salade: peer, blauwe kaas en pecannoten.
0 van 0 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 4 personen*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de salade

  • 75 gram sla
  • 50 gram gorgonzola
  • 1 peer
  • 1 handje pecannoten
  • citroensap

Voor de vinaigrette

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • ½ eetlepel honing
  • ½ eetlepel gembersiroop

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Was de peer. Snijd in parten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.
  • Sprenkel een beetje citroensap over de peer om verkleuring tegen te gaan.
  • Verdeel de salade over een ruim bord en verdeel hierover de peer.
  • Snijd de gorgonzola in grove stukken en hak de pecannoten ook grof.
  • Verdeel dit vervolgens ook over de salade.
  • Maak de vinaigrette en verdeel dit naar smaak over de salade. Eet smakelijk!

handig om te weten:

* Voldoende voor 4 personen als bijgerecht

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 204kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwitten: 4g | Vetten: 16g | Verzadigd vet: 4g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Salade met peer, blauwe kaas en pecannoten kleinere foto

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

4 reacties op “Salade met peer, blauwe kaas en pecannoten”

  1. gister de salade met peer en gorgonzola gemaakt! WOW !! Wat een topper!! Zo simpel en zo heerlijk en stal echt de show ! Blij met jouw toffe website!

  2. gister de salade met peer en gorgonzola gemaakt! WOW !! Wat een topper!! Zo simpel en zo heerlijk en stal echt de show ! Blij met jouw toffe website!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top