15 min.
4.14 van 22 stemmen

Salade met peer, blauwe kaas en pecannoten

Salade met peer, blauwe kaas en pecannoten, echt een heerlijke en tegelijkertijd ook verrassende salade. Deze salade is namelijk net even spannender door de ietwat uitgesproken combinatie van smaken, maar geloof mij, zo ontzettend lekker. Probeer hem eens!

Het is niet alleen een heerlijke salade maar ook nog eens een hele mooie salade om te zien. Ideaal als verrassend bijgerecht voor tijdens een etentje met vrienden of familie, maar ook zeker als maaltijdsalade met eventueel een broodje voor erbij.

Salade met peer en gorgonzola

De combinatie van peer met een blauwe kaas zoals gorgonzola is een klassieker. Zelf vind ik het een heerlijke combinatie die in deze salade heel mooi tot zijn recht komt. De salade, knapperige noten en zacht, zoetige vinaigrette maken dit tot een heerlijke salade.

Salade met peer, blauwe kaas en pecannoten close up - druppel vinagrette

Vinaigrette

Een vinaigrette is een dressing met normaliter een verhouding van 3 eetlepels (olijf)olie op 1 eetlepel azijn. Voor deze salade heb ik 2 eetlepels olijfolie gedaan met 1 eetlepel azijn en een ½ eetlepel gembersiroop en honing. Wanneer je dat goed met elkaar mengt krijg je een mooie goudgele vinaigrette welke heerlijk smaakte over de salade. Hij geeft net die “oempf” die deze salade van lekker naar verrassend lekker maakt.

Heel veel woorden ga ik er dit keer verder niet aan vuil maken en ik ga je dit makkelijke recept voor salade met peer, blauwe kaas en pecannoten geven. Eet smakelijk alvast 🙂 .

Salade met peer, blauwe kaas en pecannoten

Salade met peer, blauwe kaas en pecannoten kleinere foto

Salade met peer, blauwe kaas en pecannoten

Een klassieke combinatie in een salade: peer, blauwe kaas en pecannoten.
4.14 van 22 stemmen
Voorbereiding5 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd15 minuten

Ingrediënten

4 personen*
Voor de salade
  • 75 gram sla
  • 50 gram gorgonzola
  • 1 peer
  • 1 handje pecannoten
  • citroensap
Voor de vinaigrette
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • ½ eetlepel honing
  • ½ eetlepel gembersiroop

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Was de peer. Snijd in parten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.
  • Sprenkel een beetje citroensap over de peer om verkleuring tegen te gaan.
  • Verdeel de salade over een ruim bord en verdeel hierover de peer.
  • Snijd de gorgonzola in grove stukken en hak de pecannoten ook grof.
  • Verdeel dit vervolgens ook over de salade.
  • Maak de vinaigrette en verdeel dit naar smaak over de salade. Eet smakelijk!
Goed om te weten:
* Voldoende voor 4 personen als bijgerecht
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 204kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwitten: 4g | Vetten: 16g | Verzadigd vet: 4g

Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Salade met peer, blauwe kaas en pecannoten kleinere foto

13 gedachten over “Salade met peer, blauwe kaas en pecannoten”

  1. Wat een heerlijke salade. Heb deze al een aantal keren gemaakt en iedere keer een succes! En zo klaar met maar een beperkt aantal ingrediënten en een heerlijk frisse dressing.

    ,

    Beantwoorden
  2. 5 sterren
    De salade is heerlijk. Vanavond voor de tweede maal deze salade gemaakt. Dat zegt genoeg. Dank je Eef voor het delen van dit recept

    Beantwoorden
4.14 van 22 stemmen (22 stemmen zonder reactie)

Plaats een reactie