Salade met peer, blauwe kaas en pecannoten, echt een heerlijke en tegelijkertijd ook verrassende salade. Deze salade is namelijk net even spannender door de ietwat uitgesproken combinatie van smaken, maar geloof mij, zo ontzettend lekker. Probeer hem eens!
Het is niet alleen een heerlijke salade maar ook nog eens een hele mooie salade om te zien. Ideaal als verrassend bijgerecht voor tijdens een etentje met vrienden of familie, maar ook zeker als maaltijdsalade met eventueel een broodje voor erbij.
Salade met peer en gorgonzola
De combinatie van peer met een blauwe kaas zoals gorgonzola is een klassieker. Zelf vind ik het een heerlijke combinatie die in deze salade heel mooi tot zijn recht komt. De salade, knapperige noten en zacht, zoetige vinaigrette maken dit tot een heerlijke salade.
Vinaigrette
Een vinaigrette is een dressing met normaliter een verhouding van 3 eetlepels (olijf)olie op 1 eetlepel azijn. Voor deze salade heb ik 2 eetlepels olijfolie gedaan met 1 eetlepel azijn en eenΒ Β½ eetlepel gembersiroop en honing. Wanneer je dat goed met elkaar mengt krijg je een mooie goudgele vinaigrette welke heerlijk smaakte over de salade. Hij geeft net die “oempf” die deze salade van lekker naar verrassend lekker maakt.
Heel veel woorden ga ik er dit keer verder niet aan vuil maken en ik ga je dit makkelijke recept voor salade met peer, blauwe kaas en pecannoten geven. Eet smakelijk alvast π .

Wat heb je nodig (ingrediΓ«nten):
- 75 gram sla
- 50 gram gorgonzola
- 1 peer
- 1 handje pecannoten
- citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel azijn
- Β½ eetlepel honing
- Β½ eetlepel gembersiroop
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Was de peer. Snijd in parten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.
- Sprenkel een beetje citroensap over de peer om verkleuring tegen te gaan.
- Verdeel de salade over een ruim bord en verdeel hierover de peer.
- Snijd de gorgonzola in grove stukken en hak de pecannoten ook grof.
- Verdeel dit vervolgens ook over de salade.
- Maak de vinaigrette en verdeel dit naar smaak over de salade. Eet smakelijk!
handig om te weten:
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
patty says:
gister de salade met peer en gorgonzola gemaakt! WOW !! Wat een topper!! Zo simpel en zo heerlijk en stal echt de show ! Blij met jouw toffe website!
Eef says:
Wat super leuk om te lezen, dankjewel π
patty says:
gister de salade met peer en gorgonzola gemaakt! WOW !! Wat een topper!! Zo simpel en zo heerlijk en stal echt de show ! Blij met jouw toffe website!
Eef says:
Wat super leuk om te lezen, dankjewel π
Claudia says:
De salade is heerlijk. Vanavond voor de tweede maal deze salade gemaakt. Dat zegt genoeg. Dank je Eef voor het delen van dit recept
Sebastiaan says:
Eef, wat drink ik hierbij? Ik ga hem ook maken namelijk vanavond! ??
Eef says:
Wat je lekker vindt π Bedoel je een wijntje? Bij blauwe kaas is een zoete mousserende doorgaans lekker of een rode port.