Volg mij:
Salade

Salade met Abrikoos, Kip & Prosciutto

Salade met Abrikoos, Kip & Prosciutto

De zomer op een bordje; dat omschrijft deze salade perfect. Zoete rijpe abrikoos, een mix van knapperige bladsla & frisse veldsla, zoutige prosciutto crudo, hartige pesto, malse kip en wat geroosterde pijnboompitjes. Een ideale salade voor de lunch en zelfs om mee te nemen naar het werk maar ook lekker als diner met wat kip uit de oven erbij bijvoorbeeld. Verse abrikozen zijn verkrijgbaar in de maanden juni tot en met september. Het voordeel van abrikozen is dat je ze eigenlijk niet hoeft te schillen; even afspoelen en de pit verwijderen. Wil jij ook zomer op je bordje? Maak dan deze heerlijke Salade met Abrikoos, Kip & Prosciutto!

Vraag trouwens niet in een Italië trouwens niet om prosciutto als je gedroogde ham wil. Hoewel wij met prosciutto gedroogde Italiaanse ham bedoelen bedenkt prosciutto gewoon ham in het Italiaans. Wil je dus echt gedroogde ham ga dan voor Prosciutto Crudo of Prosciutto di Parma bijvoorbeeld. Zelf vind ik Prosciutto Crudo erg lekker. Deze ham is zoutig maar lekker zacht van textuur en vol smaak. Overigens zijn er zó ontzettend veel soorten gedroogde ham te verkrijgen dat je hier natuurlijk volop mee kunt variëren en experimenteren. Prosciutto Crudo kun je in vrijwel alle supermarkten verkrijgen maar ook een lekkere Serrano ham uit Spanje past prima in dit recept. Eigenlijk ben ik best nieuwsgierig; wat is jou favoriete gedroogde ham?

Wat heb je nodig voor Salade met Abrikoos, Kip & Prosciutto:

Bereidingstijd: 15 minuten (+ afkoelen kip) | Aantal personen: 2

  • 80 gram jonge bladsla melange (of veldsla)
  • 30 gr pijnboompitten
  • 175-200 gr kipfilet (1 stuk)
  • 4 plakken prosciutto
  • 2 abrikozen
  • 2 el pesto
  • olijfolie
  • peper & zout

Hoe je Salade met Abrikoos, Kip & Prosciutto maakt:

1. Kruid de kipfilet met peper & zout en bak deze om en om in een (grill)pan met een beetje olijfolie gaar en goudbruin. Leg de kipfilet na het bakken even op een stukje keukenpapier zodat het overtollige olijfolie wordt geabsorbeerd en laat de kipfilet afkoelen. Eventueel kun je dit ook de avond van te voren alvast doen en de kipfilet in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast. Als de kip afgekoeld is snij je er plakjes van met een dikte van ca. ½ centimeter.

2. Rooster de pijnboompitten even kort in een droge pan tot ze licht van kleur veranderen en laat ze even afkoelen op een bordje.

3. Spoel eventueel de abrikozen even af en snij doormidden. Door zachtjes de draaien kun je dan de twee helften van elkaar halen. Verwijder de pit en snij de abrikoos in dunne reepjes.

4. Verdeel nu de salade over twee borden. Per bord verdeel je verder 2 abrikozen in dunne plakjes, de helft van de kip en de pijnboompitten, 2 plakjes prosciutto in stukjes gescheurd en druppel er 1 eetlepel pesto over.

Salade met Abrikoos, Kip & ProsciuttoEet smakelijk! 

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

6 Reacties

  • Beantwoorden Withlovefroms

    Jummie! :O <3

    21 augustus 2015 at 09:48
  • Beantwoorden Ellen

    Oh jum dit klinkt lekker! En helemaal niet veel werk ook!

    21 augustus 2015 at 16:09
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Zeker niet! De kipfilet even bakken kost je het meeste qua tijd verder zet je deze salade in een handomdraai op tafel 🙂

      24 augustus 2015 at 13:24
  • Beantwoorden Sandra

    Hmmm die kunnen we wel een keer maken op het werk 😀

    21 augustus 2015 at 20:17
  • Beantwoorden Tips voor de werklunch | Eef Kookt Zo

    […] Op Eef Kookt Zo kun je verschillende lekkere salade ideeën vinden zoals een zomerse salade met perzik, kip & prosciutto of die heerlijke pastasalade met mozzarella, tomaat & avocado en natuurlijk nog veel […]

    24 augustus 2015 at 06:45
  • Laat een reactie achter