De zomer op een bordje; dat omschrijft deze salade perfect. Zoete rijpe abrikoos, een mix van knapperige bladsla en frisse veldsla, zoutige prosciutto crudo, hartige pesto, malse kip en wat geroosterde pijnboompitjes.
Salade als lunch of diner
Een ideale salade voor de lunch en zelfs om mee te nemen naar het werk maar ook lekker als diner met wat kip uit de oven erbij bijvoorbeeld. Verse abrikozen zijn verkrijgbaar in de maanden juni tot en met september. Het voordeel van abrikozen is dat je ze eigenlijk niet hoeft te schillen; even afspoelen en de pit verwijderen. Wil jij ook zomer op je bordje? Maak dan deze heerlijke Salade met Abrikoos, Kip & Prosciutto!
Wat is prosciutto?
Vraag trouwens in een Italië trouwens niet om prosciutto als je gedroogde ham wil. Hoewel wij met prosciutto gedroogde Italiaanse ham bedoelen, betekent prosciutto gewoon ham in het Italiaans. Wil je dus echt gedroogde ham ga dan voor prosciutto crudo of prosciutto di parma bijvoorbeeld.
Favoriete gedroogde ham
Zelf vind ik prosciutto crudo erg lekker. Deze ham is zoutig maar lekker zacht van textuur en vol smaak. Overigens zijn er zó ontzettend veel soorten gedroogde ham te verkrijgen dat je hier natuurlijk volop mee kunt variëren en experimenteren. Prosciutto crudo kun je in vrijwel alle supermarkten verkrijgen, maar ook een lekkere serrano ham uit Spanje past prima in dit recept. Eigenlijk ben ik best nieuwsgierig; wat is jouw favoriete gedroogde ham?

Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 175-200 gram kipfilet (1 stuk)
- 30 gram pijnboompitten
- 2 abrikozen
- 4 plakken prosciutto
- 80 gram jonge bladsla melange (of veldsla)
- 2 eetlepels pesto
- olijfolie
- peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Kruid de kipfilet met peper en zout en bak deze om en om in een (grill)pan met een beetje olijfolie gaar en goudbruin.
- Leg de kipfilet na het bakken even op een stukje keukenpapier zodat de overtollige olijfolie wordt geabsorbeerd en laat de kipfilet afkoelen. Eventueel kun je dit ook de avond van tevoren alvast doen en de kipfilet in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast.
- Als de kip afgekoeld is snij je er plakjes van met een dikte van ca. ½ centimeter.
- Rooster de pijnboompitten even kort in een droge pan tot ze licht van kleur veranderen en laat ze even afkoelen op een bordje.
- Spoel eventueel de abrikozen af en snij doormidden. Door zachtjes te draaien kun je dan de twee helften van elkaar halen. Verwijder de pit en snij de abrikoos in dunne reepjes.
- Verdeel nu de salade over twee borden. Per bord verdeel je de sla, abrikozen, kip, pijnboompitten, prosciutto in stukjes gescheurd en druppel er wat pesto over.
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Withlovefroms says:
Jummie! :O <3
Ellen says:
Oh jum dit klinkt lekker! En helemaal niet veel werk ook!
Eefkooktzo says:
Zeker niet! De kipfilet even bakken kost je het meeste qua tijd verder zet je deze salade in een handomdraai op tafel 🙂
Sandra says:
Hmmm die kunnen we wel een keer maken op het werk 😀
Eefkooktzo says:
Lijkt me een heel goed idee, Sandra 🙂
Tips voor de werklunch | Eef Kookt Zo says:
[…] Op Eef Kookt Zo kun je verschillende lekkere salade ideeën vinden zoals een zomerse salade met perzik, kip & prosciutto of die heerlijke pastasalade met mozzarella, tomaat & avocado en natuurlijk nog veel […]