fbpx
Salade met Abrikoos, Kip & Prosciutto

Salade met Abrikoos, Kip & Prosciutto

De zomer op een bordje; dat omschrijft deze salade perfect. Zoete rijpe abrikoos, een mix van knapperige bladsla & frisse veldsla, zoutige prosciutto crudo, hartige pesto, malse kip en wat geroosterde pijnboompitjes. Een ideale salade voor de lunch en zelfs om mee te nemen naar het werk maar ook lekker als diner met wat kip uit de oven erbij bijvoorbeeld. Verse abrikozen zijn verkrijgbaar in de maanden juni tot en met september. Het voordeel van abrikozen is dat je ze eigenlijk niet hoeft te schillen; even afspoelen en de pit verwijderen. Wil jij ook zomer op je bordje? Maak dan deze heerlijke Salade met Abrikoos, Kip & Prosciutto!

Vraag trouwens niet in een Italië trouwens niet om prosciutto als je gedroogde ham wil. Hoewel wij met prosciutto gedroogde Italiaanse ham bedoelen bedenkt prosciutto gewoon ham in het Italiaans. Wil je dus echt gedroogde ham ga dan voor Prosciutto Crudo of Prosciutto di Parma bijvoorbeeld. Zelf vind ik Prosciutto Crudo erg lekker. Deze ham is zoutig maar lekker zacht van textuur en vol smaak. Overigens zijn er zó ontzettend veel soorten gedroogde ham te verkrijgen dat je hier natuurlijk volop mee kunt variëren en experimenteren. Prosciutto Crudo kun je in vrijwel alle supermarkten verkrijgen maar ook een lekkere Serrano ham uit Spanje past prima in dit recept. Eigenlijk ben ik best nieuwsgierig; wat is jou favoriete gedroogde ham?

Wat heb je nodig voor Salade met Abrikoos, Kip & Prosciutto:

Bereidingstijd: 15 minuten (+ afkoelen kip) | Aantal personen: 2

  • 80 gram jonge bladsla melange (of veldsla)
  • 30 gr pijnboompitten
  • 175-200 gr kipfilet (1 stuk)
  • 4 plakken prosciutto
  • 2 abrikozen
  • 2 el pesto
  • olijfolie
  • peper & zout

Hoe je Salade met Abrikoos, Kip & Prosciutto maakt:

1. Kruid de kipfilet met peper & zout en bak deze om en om in een (grill)pan met een beetje olijfolie gaar en goudbruin. Leg de kipfilet na het bakken even op een stukje keukenpapier zodat het overtollige olijfolie wordt geabsorbeerd en laat de kipfilet afkoelen. Eventueel kun je dit ook de avond van te voren alvast doen en de kipfilet in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast. Als de kip afgekoeld is snij je er plakjes van met een dikte van ca. ½ centimeter.

2. Rooster de pijnboompitten even kort in een droge pan tot ze licht van kleur veranderen en laat ze even afkoelen op een bordje.

3. Spoel eventueel de abrikozen even af en snij doormidden. Door zachtjes de draaien kun je dan de twee helften van elkaar halen. Verwijder de pit en snij de abrikoos in dunne reepjes.

4. Verdeel nu de salade over twee borden. Per bord verdeel je verder 2 abrikozen in dunne plakjes, de helft van de kip en de pijnboompitten, 2 plakjes prosciutto in stukjes gescheurd en druppel er 1 eetlepel pesto over.

Salade met Abrikoos, Kip & ProsciuttoEet smakelijk! 

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

6 reacties op “Salade met Abrikoos, Kip & Prosciutto”

  1. Pingback: Tips voor de werklunch | Eef Kookt Zo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top