Risotto met garnalen en spinazie: gewoon een echt lekker gerechtje. Prima voor doordeweeks als je trek hebt in een heerlijke risotto, maar ook in het weekend zet je hiermee een feestje op tafel. Romige risotto met knoflook, garnalen en spinazie. Besprenkeld met een beetje citroenrasp en natuurlijk Parmezaanse kaas, yum!
Risotto is voor mij echt comfortfood. Lekker romig, bomvol smaak en je kunt het combineren met wat je lekker vindt. Soms kan ik er gewoon echt ontzettend trek in hebben. Zo had ik dat laatst twee keer in dezelfde week en nee, ik wil niet twee keer in dezelfde week hetzelfde gerecht eten. Sowieso eet ik vrij weinig van hetzelfde, maar dat terzijde.
Afwisseling
Mijn trek in risotto was groter dan mijn wil om af te wisselen en zo besloot ik weer risotto te maken, maar dan wel eentje met garnalen. Dat stond immers als een behoorlijke tijd op de lijst. Ik kan je zeggen, het was niet de eerste keer dat ik dit recept probeerde te maken. Ik denk dat het voor dit recept perfect was, wel een keer of 3 á 4 heeft gekost eer het gerecht helemaal naar mijn zin was. Gelukkig is het nu echt helemaal naar mijn zin! Zelfs zo lekker dat je nu het recept leest. Als het niet lekker is komt het immers niet op mijn blog.
Het lekkerst
Voor de kippenbouillon in dit recept kun je kiezen voor verse, zelf getrokken bouillon, maar natuurlijk kun je ook kiezen voor een kant en klare versie of simpelweg een bouillonblokje gebruiken met wat water. Natuurlijk is zelfgemaakte bouillon het lekkerst, maar ik snap ook wel dat je die niet altijd op voorraad hebt 😉 .
Net als ik dol op risotto? Probeer dan ook eens een van de andere gerechten met risotto die op mijn blog zijn verschenen! Mocht je een beetje risotto over hebben (ik kan het me haast niet voorstellen 😉 ) dan kun je er trouwens perfect arancini mee maken, ook echt een aanrader!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 2 sjalotten (gesnipperd)
- 4 teentjes knoflook (fijn gesneden)
- 250 gram risottorijst
- 200 ml witte wijn (droog)
- 450 gram garnalen (diepvries )
- 500 ml kippenbouillon
- 100 ml melk
- 200 gram spinazie
- 1 citroen
- zout, witte- en zwarte peper
- olijfolie
- Parmezaanse kaas
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en 2 teentjes knoflook even aan (de andere twee teentjes hou je apart). Voeg dan de risottorijst toe en schep dit door de sjalot tot deze iets doorzichtig begint te worden.
- Voeg de helft van de wijn toe en schep alles goed door. Laat de risotto zachtjes pruttelen op middelhoog vuur. Zodra de wijn bijna helemaal is opgenomen voeg je de rest van de wijn toe. Als deze weer bijna opgenomen is, voeg je beetje bij beetje kippenbouillon en melk toe (om en om). Voor risotto heb je even de tijd nodig en als je rustig steeds een klein beetje van het vocht toevoegt dan komt het helemaal goed.
- Bak ondertussen de spinazie in een grote pan of wok. Je hoeft geen vocht toe te voegen alleen rustig de spinazie even bakken en je zult zien dat deze zo slinkt. Breng op smaak met een beetje witte peper. Haal de spinazie daarna uit de pan en hak deze grof fijn met een mes.
- Als de risotto bijna klaar is, ga je de garnalen bakken. Hiervoor doe je een beetje olijfolie in een koekenpan, fruit de overige knoflook even aan en voeg dan de garnalen toe. Bak tot ze gaar zijn en zet dan het vuur uit.
- Rasp de citroen en halveer deze. Pers het sap van de halve citroen uit over de risotto, voeg de spinazie toe en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. Tot slot voeg je de gebakken garnalen toe. Strooi een beetje citroenrasp over de risotto voor je hem gaat serveren en natuurlijk ook wat Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Sandra says:
Toevallig, net een receptje voor vanavond uitgezocht, risotto met garnalen! Alleen dan met paddenstoelen ipv spinazie, ben heel benieuwd naar die combi! Jouw versie klinkt in ieder geval superlekker 🙂
Eef says:
Zag het toevallig net op Instagram 🙂 en het zag er erg smakelijk uit!
Demi | StudioKOOK says:
Risotto is een van mijn favoriete gerechten. Elke variant is welkom en dit heerlijke receptje moet ook zeker getest worden!
Es says:
Nu wil ik risotto! En heb net shoarma gemaakt. Het leven van een foodblogger is soms zo zwaar…. hahahahaha
X van mij!
Eef says:
Hahaha zo is het 😉 Weet je direct wat je morgen kunt eten toch 😉
Melissa says:
Ziet er heerlijk uit, die gaat op mijn to-eat lijstje 🙂
Eef says:
Laat je het me weten als je ‘m gemaakt hebt?
Rié says:
Jammmmm!!!
Nanda says:
Hij was heerlijk, die gaan we vaker maken. Meer variatie tips met risotto zijn welkom!
Eef says:
Wat leuk om te lezen Nanda, dank je wel 🙂 Hier vind je nog meer lekkere recepten met risotto: https://www.eefkooktzo.nl/tag/risotto/
Nanda says:
Hij was heerlijk, die gaan we vaker maken. Meer variatie tips met risotto zijn welkom!
Maru says:
Hallo Nanda. Ik heb net de risotto met garnalen en spinazie gemaakt, wat een lekker recept! mijn kinderen en mijn man hebben het super lekker gevonden!!! Het recept is om te herhalen. Hartelijk bedankt voor het delen van het recept!!
Eef says:
Dankjewel 🙂