fbpx
Risotto met garnalen en spinazie

Risotto met garnalen en spinazie

Risotto met garnalen en spinazie: gewoon een echt lekker gerechtje. Prima voor doordeweeks als je trek hebt in een heerlijke risotto maar ook in het weekend zet je hiermee een feestje op tafel. Romige risotto met knoflook, garnalen en spinazie. Besprenkeld met een beetje citroenrasp en natuurlijk Parmezaanse kaas, yum!

Risotto is voor mij echt comfortfood. Lekker romig, bomvol smaak en je kunt het combineren met wat je lekker vindt. Soms kan ik er gewoon echt ontzettend trek in hebben. Zo had ik dat laatst twee keer in dezelfde week en nee, ik wil niet twee keer in dezelfde week hetzelfde gerecht eten. Sowieso eet ik vrij weinig van hetzelfde maar dat terzijde.

Afwisseling

Mijn trek in risotto was groter dan mijn wil om af te wisselen en zo besloot ik weer risotto te maken maar dan wel eentje met garnalen. Dat stond immers als een behoorlijke tijd op de lijst. Ik kan je zeggen, het was niet de eerste keer dat ik dit recept probeerde te maken. Ik denk dat het voor dit recept perfect was wel een keer of 3 á 4 heeft gekost eer het gerecht helemaal naar mijn zin was. Gelukkig is het nu echt helemaal naar mijn zin! Zelfs zo lekker dat je nu het recept leest. Als het niet lekker is komt het immers niet op mijn blog.

Het lekkerst

Voor de kippenbouillon in dit recept kun je kiezen voor verse, zelf getrokken bouillon maar natuurlijk kun je ook kiezen voor een kant en klare versie of simpelweg een bouillonblokje gebruiken met wat water. Natuurlijk is zelfgemaakte bouillon het lekkerst maar ik snap ook wel dat je die niet altijd op voorraad hebt 😉 .

Net als ik dol op risotto? Probeer dan ook eens een van de andere gerechten met risotto die op mijn blog zijn verschenen! Mocht je een beetje risotto over hebben (ik kan het me haast niet voorstellen 😉 ) dan kun je er trouwens perfect arancini mee maken, ook echt een aanrader!

Risotto met garnalen en spinazie


Het recept voor risotto met garnalen en spinazie:

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 40 minuten | Totale bereidingstijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig voor risotto met garnalen en spinazie (ingrediënten):

 • 450 gram diepvries garnalen
 • 250 gram risottorijst
 • 200 gram spinazie
 • 500 ml kippenbouillon
 • 200 ml witte wijn (droog)
 • 100 ml melk
 • 4 teentjes knoflook
 • 2 sjalot
 • Zout, witte en zwarte peper
 • Olijfolie

Hoe je risotto met garnalen en spinazie  maakt:

 1. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.
 2. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en 2 teentjes knoflook even aan (de andere twee teentjes houd je apart). Voeg dan de risottorijst toe en schep dit door de sjalot in de pan tot deze iets doorzichtig begint te worden.
 3. Zodra de risotto rijst doorzichtig begint te worden voeg je de helft van de wijn toe en schep je alles even goed door. Zet het vuur middelhoog en laat de risotto zachtjes pruttelen. Zodra de wijn bijna helemaal is opgenomen voeg je nieuwe wijn toe. Als deze weer bijna opgenomen is voeg je beetje bij beetje kippenbouillon en melk toe (om en om). Voor risotto heb je even de tijd nodig en als je rustig steeds een klein beetje van het vocht toevoegt dan komt het helemaal goed.
 4. Bak ondertussen de spinazie in een grote pan of wok. Je hoeft geen vocht toe te voegen alleen rustig de spinazie even bakken en je zult zien dat deze zo slinkt. Breng op smaak met een beetje witte peper. Haal de spinazie daarna uit de pan en hak deze grof fijn met een mes.
 5. Als de risotto bijna klaar is ga je de garnalen bakken. Hiervoor doe je een beetje olijfolie in een koekenpan, fruit de knoflook even aan en voeg dan de garnalen toe. Bak deze tot ze gaar zijn en zet dan het vuur uit.
 6. Rasp de citroen en halveer deze. Pers het sap van de halve citroen uit over de risotto, voeg de spinazie toe en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. Tot slot voeg je de gebakken garnalen toe en deze schep je ook door de risotto. Strooi een beetje citroenrasp over de risotto voor je hem gaat serveren en natuurlijk ook wat Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Risotto met garnalen en spinazie

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

14 reacties op “Risotto met garnalen en spinazie”

 1. Toevallig, net een receptje voor vanavond uitgezocht, risotto met garnalen! Alleen dan met paddenstoelen ipv spinazie, ben heel benieuwd naar die combi! Jouw versie klinkt in ieder geval superlekker 🙂

  1. Hallo Nanda. Ik heb net de risotto met garnalen en spinazie gemaakt, wat een lekker recept! mijn kinderen en mijn man hebben het super lekker gevonden!!! Het recept is om te herhalen. Hartelijk bedankt voor het delen van het recept!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top