Red velvet chocolate chip cookies. Prachtige rode koekjes, iets ‘chewy’ van binnen zoals de Amerikanen dat altijd zo mooi verwoorden en bomvol witte chocolade. Super lekker én super makkelijk om te maken.
Het is namelijk niet alleen het recept wat ik met je ga delen vandaag, ik ga je het ook laten zien!
Red velvet chocolate chip cookies met kookvideo
Tijd voor de tweede Eef Kookt Zo-kookvideo 😀 Ik ben er deze keer iets enthousiaster over dan mijn eerste kookvideo met de uienbroodjes . Hij is namelijk netjes liggend gefilmd, met geluid, uitleg en de juiste camera. Ik hoop dat jullie hem leuk vinden! En de koekjes natuurlijk ook, maar dat spreekt voor zich, toch 😉 ?!
Mocht je de video niet kunnen zien klik hem dan hier.
Romantische koekjes
Wist je trouwens dat je voor red velvet altijd cacaopoeder nodig hebt? Een échte red velvet en of dat nou cake, taart of deze romantische koekjes zijn, wordt altijd gemaakt in combinatie met cacao en kleurstof. Gebruik een goede kleurstof om de koekjes hun kleur te geven. Ik gebruik vaak de vloeibare versie van de toko, maar ook kleurstof in gelvorm schijnt ontzettend goed te werken en die kun je vaak vinden in de supermarkt of bij bakwinkels.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram witte chocolade (in stukjes)
- 125 gram roomboter (ongezouten - op kamertemperatuur)
- 125 gram suiker
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker
- 20 gram cacaopoeder (ongezoet)
- 1 ei (middel)
- 1 zakje vanillesuiker
- ½ theelepel baking soda
- rode kleurstof*
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
- In een ruime kom doe je alle ingrediënten behalve de witte chocolade en de kleurstof.
- Meng dit door elkaar tot een mooie bol deeg en voeg beetje bij beetje de kleurstof toe tot de gewenste kleur.
- Kneed vervolgens ongeveer de helft van de witte chocolade door het deeg.
- Bedek een bakplaat met bakpapier en draai balletjes van het deeg ter grote van een grote walnoot.
- Druk iets aan op de bakplaat en zorg dat er voldoende ruimte tussen de koekjes zit.
- Bak de koekjes voor 10-12 minuten in de oven.
Indien nodig bak je de koekjes in 2 delen af. - Zodra ze uit de oven komen druk je de overige stukjes witte chocolade in de koekjes.
- Laat de koekjes daarna even afkoelen en… eet smakelijk!
Anne-Marie says:
Super leuke video Eef!!
Eef says:
Dankjewel 😀
Anne-Marie says:
Super leuke video Eef!!
Lianne says:
Leuk gedaan! Video is goed gelukt!
Eef says:
Dankjewel, leuk om te lezen 😀
Lianne says:
Leuk gedaan! Video is goed gelukt!
Eef says:
Dankjewel 😀
Eline says:
Erg lekker!
Karlijn says:
Hi Eef, leuk gedaan. Kleine tip: misschien handig als je in de beschrijving de temperatuur en baktijd aangeeft. Gaat nl heel snel in de video om het goed te kunnen zien. ????
Eef says:
Klopt daarom heb ik het recept eronder uitgewerkt, dan kun je alles rustig nalezen 🙂
Sarah says:
Leuk recept! Het wordt bij mij alleen niet zo roze, hoe zorg ik ervoor dat het wel roze wordt? Ik doe er voor mijn gevoel meer dan genoeg kleurstof in. Maar de smaak is erg lekker!
Eef says:
Dat kan heel erg verschillen per kleurstof. Sowieso ‘moet’ hij rood worden als je mijn recept aanhoudt niet roze 😉 Probeer eens een kleurpasta die werken doorgaans erg goed