Raspberry rolls

Raspberry rolls

Cinnamon rolls, move over! Dit keer gaan we voor raspberry rolls! Oftewel zoete, luchtige ontbijtbroodjes met een vulling van framboos en natuurlijk een heerlijke, zoete glazuur eroverheen. Hier kom je je bed wel voor uit!

Het deeg van de raspberry rolls maken we helemaal zelf. Dat is niet moeilijk. Zeker in dit geval is het een makkelijk deeg omdat je het maar heel kort hoeft te kneden, ideaal! Het is een super zacht, luchtig en lekker deeg: de ideale basis voor deze heerlijke broodjes met framboos.

Zoete broodjes voor het ontbijt

Je kunt, als je wilt, dit soort deeg ook de avond van te voren maken en dan de eerste rijs in de koelkast doen. Dat scheelt je wat tijd als je ze wilt serveren voor het ontbijt. Laat het deeg dan altijd wel even op kamertemperatuur komen, maar dan heb je niet al te veel werk en tijd (meer) nodig om deze broodjes te maken. Sowieso heb je niet megaveel tijd nodig qua werk wat je eraan hebt. Het is meer de tijd die je nodig hebt voor het rijzen van de broodjes, waardoor je er wat lang(er) mee bezig bent dan met het smeren van een broodje pindakaas. Maar ja, dan heb je ook wat 😉 .

Raspberry rolls ingredienten

Zelf raspberry rolls maken

Het leuke aan dit recept is dat je maar een paar ingrediënten nodig hebt. Waarschijnlijk heb je zelfs de meeste standaard wel in huis zoals bloem, gedroogde gist, poedersuiker en melk. Misschien heb je zelfs wel verse frambozen uit eigen tuin? Dan ben ik wel een beetje jaloers op je hoor, die zijn natuurlijk het lekkerste 😉 . Misschien moet ik ook maar eens zo’n struik planten…

Raspberry rolls ontbijtbroodjes

Vullen, oprollen en snijden

Het enige wat ik een heel klein beetje lastig vind aan dit recept. En dan ook echt een heel klein beetje, want een kind kan de was doen. Of de raspberry rolls maken, net wat je wilt 😉 . Is het oprollen van de rolls nadat je de vulling erin hebt gedaan. Je wilt de rolletjes een beetje stevig en strak oprollen en het is zeker niet erg als er een paar frambozen stuk gaan tijdens het proces. Maar je wilt ook dat er een paar heel blijven en de vulling er goed in zit. Geloof mij, met een beetje beleid komt dat zeker goed.

Raspberry rolls met verse frambozen en frosting

Glazuur voor op de rolls

Iets waarvan ik eigenlijk vind dat het niet mag ontbreken: glazuur voor op de raspberry rolls. Het is de kers op de taart! Het ziet er niet alleen lekker uit, het geeft ook net even een beetje een extra zoetje aan het geheel wat ontzettend lekker is bij de friszure frambozen. Met een beetje poedersuiker en één of twee eetlepeltjes melk maak je in een handomdraai zelf je glazuur. Natuurlijk kun je het ook kant en klaar kopen, maar dit is eigenlijk net zo makkelijk als een zakje in heet water hangen 😉 .

Raspberry rolls met verse frambozen

Raspberry rolls

Raspberry rolls

Makkelijke, zoete ontbijtbroodjes met framboos.
5 van 1 stem
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoeveelheid: 10 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor het deeg:
  • 250 ml melk
  • 50 gram roomboter (+ extra)
  • 7 gram gist
  • 1 eetlepel suiker
  • 400 gram bloem
  • ¼ theelepel zout
  • zonnebloemolie
Voor de vulling:
  • 225 gram frambozen (vers)
  • 100 gram suiker
  • 2 theelepels maizena
Voor de glazuur:
  • 100 gram poedersuiker
  • 1-2 eetlepels melk

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de melk samen met de boter in een steelpannetje tot de boter is gesmolten.
  • Giet de melk met de boter in een kom van een keukenmachine met deeghaak en laat het vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Voeg dan de gist en suiker toe en roer even door.
  • Wacht even tot er een schuimlaag ontstaat en voeg dan al knedend beetje bij beetje de bloem toe. Als laatste voeg je het zout toe en kneed je het deeg heel kort door. Zodra het deeg een bal begint te vormen stop je al met kneden.
  • Haal het deeg uit de kom, maak de kom schoon en vet hem in met een beetje zonnebloemolie.
  • Leeg de bal deeg er weer in, draai om zodat er rondom een dun laagje olie om het deeg heen zit. Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg ongeveer 1 uur, of tot het in hoeveelheid verdubbeld is, rijzen.
  • Ondertussen schep je de ingrediënten voor de vulling door elkaar in een kommetje.
  • Haal het deeg na het rijzen uit de kom en verdeel een beetje bloem over het aanrecht en het deeg.
  • Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap met een dikte van 1 tot 2 centimeter.
  • Verdeel de frambozen vulling over het deeg en rol het deeg voorzichtig, maar wel een beetje strak op.
  • Snij het deeg met een scherp mes in plakken van 5 centimeter dik. Je moet ongeveer 10 broodjes uit het deeg kunnen snijden.
  • Leg de broodjes in een ruime, ingevette bakvorm of ovenschaal met hoge rand.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte, terwijl je de broodjes nog een laatste rijs geeft van 15 minuten.
  • Smelt een klontje boter en bestrijk hiermee de raspberry rolls vlak voor ze de oven ingaan.
  • Bak ze goudbruin in ongeveer 25-30 minuten.
  • Laat de ‘rolls’ afkoelen en maak ondertussen glazuur door de poedersuiker te mengen met de melk.
  • Verdeel de glazuur over de broodjes en serveer direct.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 285kcal | Koolhydraten: 55g | Eiwitten: 5g | Vetten: 5g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Raspberry rolls

Raspberry rolls Pinterest Collage

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept