Quiche met Broccoli Brie

Quiche met broccoli en brie

Quiche met broccoli en brie. Quiches vind ik altijd zo fijn om te maken. Je kunt er alle kanten mee op en het maakt ook nog eens een prima lunch voor de volgende dag. Als er trouwens genoeg over is want “helaas” lukt dat niet altijd. In deze quiche combineer ik een van mijn favoriete groentes, broccoli en een heel fijn Frans kaasje, brie. Een gouden combi en samen met wat spekjes en lekkere smaakmakers maakt het een overheerlijke quiche.

Dit recept ben ik ooit eens tegengekomen bij de Albert Heijn, volgens mij in een van die recepten kaartjes. Ik had het recept al een tijd bewaard en toen ik laatst weer eens zin had in een lekkere quiche besloot ik dit recept eens uit te proberen.

Origineel recept quiche broccoli en brie

Het recept is van origine met cashewnoten en is vegetarisch. Zelf heb ik het één en ander veranderd aan het recept (ik kon het weer eens niet laten 😉 ). Zo deed ik er spekjes in, heb ik de cashewnoten vervangen voor pijnboompitten en wat extra smaakmakers zoals knoflook, ui en kruiden erbij gedaan.

Voor dit recept kun je een lage quichevorm met een diameter van Ø 24cm gebruiken (zoals in het recept van Albert Heijn) of een mini taartvorm met een diameter van Ø 17 cm en een hoogte van 6 cm (zoals ik heb gedaan). Bij beide versies is het recept gelijk alleen heb je bij de lage quichevorm 1 extra blaadje hartige taartdeeg nodig en iets meer brie. De exacte hoeveelheden kun je uiteraard terugvinden in onderstaand recept.

De bodem

Ik had, voor ik deze quiche met broccoli en brie ging maken, nog nooit een quiche gemaakt met een bodem van klant-en-klare hartige taartdeeg. Meestal maak ik zelf de taartbodem of ik gebruik bladerdeeg. Toch viel me de smaak en textuur van de hartige taartdeeg zeker niet tegen. Het is een fijn en snel alternatief als je geen zin of tijd hebt om zelf de bodem te maken. In het recept quiche met broccoli, kaas en spekreepjes kun je trouwens het recept voor een zelfgemaakte bodem vinden. De hoeveelheid is voor een quiche met een diameter van Ø 28 cm maar kun je prima aanhouden voor dit recept. Je kunt dus zowel voor zelfgemaakt als voor snel en makkelijk gaan met kant-en-klare deeg.

Quiche met Broccoli Brie


Het recept voor quiche met broccoli en brie:

Voorbereidingstijd: 15 minuten | Bereidingstijd: 45 minuten | Totale bereidingstijd: 60 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig voor quiche met broccoli en brie (ingrediënten):

 • 500 gram broccoli
 • 200 ml room
 • 150 gram brie (200 gran bij een quichevorm van Ø 24 cm)
 • 125 gram spekreepjes
 • 40 gram pijnboompitjes
 • 4 plakjes hartige taartdeeg (5 plakjes bij een quichevorm van Ø 24 cm)
 • 3 eieren
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 ui
 • 1 theelepel uienpoeder
 • zwarte peper & zout
 • boter of olijfolie

Hoe maak je quiche met broccoli en brie :

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de hartige taart plakjes ontdooien.
 2. Breng een pannetje met water en een snuf zout aan de kook. Snijd de broccoli in kleine roosjes, snipper de ui en snijd de knoflookteentjes fijn. Zodra het water kookt voeg je de broccoli toe en kook je deze ca. 5 minuten tot ze beetgaar zijn. Giet daarna af. Laat de broccoli even goed uitlekken (anders kan de quiche straks erg vochtig worden).
 3. Vet ondertussen de quichevorm in en verdeel hierover de plakjes hartige taartdeeg.
 4. Doe een klein beetje boter of olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook kort aan. Bak de spekjes uit en als deze uit gebakken zijn voeg je de broccoli toe. Schep het geheel om voor ca. 1 á 2 minuten. Doe de dan broccoli, spekjes, ui & knoflook in de quichevorm.
 5. Meng in een kom de room, ei, peper, zout, uienpoeder en giet dit over de broccoli. Verdeel hierover de brie in plakjes.
 6. Zet de quiche in de oven en bak deze in ongeveer 45 minuten gaar. Rooster vlak voor je de quiche met broccoli en brie uit de oven haalt nog even de pijnboompitten en verdeel deze over de quiche als je hem uit de oven hebt gehaald. Eet smakelijk!

Quiche met broccoli en brie. Een heerlijke combinatie van groeten & brie in een quiche verwerkt. Een aanrader deze quiche met broccoli & brie

Bekijk ook mijn andere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

8 reacties op “Quiche met broccoli en brie”

 1. Een quiche is altijd lekker! Ik maak deze al bijna 25 jaar, vanaf toen ik met Peter samen was. We kregen ‘m toen op de reünie van de vakantie waar we elkaar hebben leren kennen. In die variant zaten idd cashewnoten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top