Quiche met Broccoli Brie

Quiche met broccoli en brie

Quiche met broccoli en brie. Quiches vind ik altijd zo fijn om te maken. Je kunt er alle kanten mee op en het maakt ook nog eens een prima lunch voor de volgende dag. Als er trouwens genoeg over is want ‘helaas’ lukt dat niet altijd. In deze quiche combineer ik één van mijn favoriete groentes, broccoli en een heel fijn Frans kaasje, brie. Een gouden combi en samen met wat spekjes en lekkere smaakmakers maakt het een overheerlijke quiche.

Dit recept ben ik ooit eens tegengekomen bij de Albert Heijn, volgens mij in een van die recepten kaartjes. Ik had het recept al een tijd bewaard en toen ik laatst weer eens zin had in een lekkere quiche besloot ik dit recept eens uit te proberen.

Origineel recept quiche broccoli en brie

Het recept is van origine met cashewnoten en is vegetarisch. Zelf heb ik het één en ander veranderd aan het recept (ik kon het weer eens niet laten 😉 ). Zo deed ik er spekjes in, heb ik de cashewnoten vervangen voor pijnboompitten en wat extra smaakmakers zoals knoflook, ui en kruiden erbij gedaan.

Voor dit recept kun je een lage quichevorm met een diameter van Ø 24cm gebruiken (zoals in het recept van Albert Heijn) of een mini taartvorm met een diameter van Ø 17 cm en een hoogte van 6 cm (zoals ik heb gedaan). Bij beide versies is het recept gelijk alleen heb je bij de lage quichevorm 1 extra blaadje hartige taartdeeg nodig en iets meer brie. De exacte hoeveelheden kun je uiteraard terugvinden in onderstaand recept.

De bodem

Ik had, voor ik deze quiche met broccoli en brie ging maken, nog nooit een quiche gemaakt met een bodem van klant-en-klare hartige taartdeeg. Meestal maak ik zelf de taartbodem of ik gebruik bladerdeeg. Toch viel me de smaak en textuur van het hartige taartdeeg zeker niet tegen. Het is een fijn en snel alternatief als je geen zin of tijd hebt om zelf de bodem te maken.

In het recept quiche met broccoli, kaas en spekreepjes kun je trouwens het recept voor een zelfgemaakte bodem vinden. De hoeveelheid is voor een quiche met een diameter van Ø 28 cm, maar kun je prima aanhouden voor dit recept. Je kunt dus zowel voor zelfgemaakt als voor snel en makkelijk gaan met kant-en-klaar deeg.

Quiche met Broccoli Brie
Quiche met Broccoli Brie

Quiche met broccoli en brie

Quiche met broccoli en brie. Een heerlijke combinatie van groenten & brie in een quiche verwerkt. Aanrader deze quiche met broccoli & brie!
Nog geen stemmen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram broccoli
  • 200 ml room
  • 150 gram brie (200 gram bij een quichevorm van Ø 24 cm)
  • 125 gram spekreepjes
  • 40 gram pijnboompitten (geroosterd)
  • 4 plakjes hartige taartdeeg (5 plakjes bij een quichevorm van Ø 24 cm)
  • 3 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 theelepel uienpoeder
  • zwarte peper & zout
  • boter of olijfolie

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte en laat de hartige taart plakjes ontdooien.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes, snipper de ui en snijd de knoflookteentjes fijn. Kook de broccoli ca. 5 minuten in water met een snuf zout. Giet af en laat goed uitlekken
  • Vet ondertussen de quichevorm in en verdeel hierover de plakjes hartige taartdeeg.
  • Fruit de ui en knoflook kort aan. Bak de spekjes uit en voeg daarna de broccoli toe. Schep het geheel om voor ca. 1-2 minuten. Doe het dan in de quichevorm.
  • Meng in een kom de room, ei, peper, zout, uienpoeder en giet dit over de broccoli. Verdeel hierover de brie in plakjes.
  • Zet de quiche in de oven en bak deze in ongeveer 45 minuten gaar. Garneer met pijnboompitten. Eet smakelijk!

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.
Quiche met broccoli en brie. Een heerlijke combinatie van groeten & brie in een quiche verwerkt. Een aanrader deze quiche met broccoli & brie

10 reacties op “Quiche met broccoli en brie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept