Poffertjes

Poffertjes recept

Zelf poffertjes maken is ontzettend leuk én heel lekker. Warme poffertjes met een dun laagje poedersuiker en een likje boter. Wat is er nou lekkerder dan dat? Helemaal als het buiten koud is en je binnen lekker van je bordje poffertjes zit te smikkelen.

Moeilijk is het overigens niet om zelf poffertjes te maken. Je moet er eigenlijk een beetje een handigheidje in vinden. Gebruik, als het even kan, een gietijzeren poffertjespan. Loodzwaar, maar voor de echte oud-Hollandse poffertjes het perfecte “gereedschap” om mee aan de slag te gaan.

Zelf poffertjes maken

De gietijzeren poffertjespan moet je namelijk eerst goed heet laten worden. Daarna lekker invetten met (room)boter of olie. Dan zet je het vuur lager zetten en bak je de poffertjes rustig. Draai ze om zodra de bovenkant een beetje begint te stollen. Als je de handigheid te pakken hebt is het, het makkelijkste om een satéprikker te gebruiken om de poffertjes om te draaien.

Deze “prik” je dan in het poffertjes en je wipt het zo om. Je kunt natuurlijk ook prima een klein lepeltje gebruiken om ze om te draaien, net wat jij handig vindt. Zelf vind ik de prikker erg handig, maar je moet het even in je vingers krijgen. Kwestie van oefening baart kunst zullen we maar zeggen 😉 .

Zelf poffertjes maken

Wat heb je nodig om zelf poffertjes te kunnen maken?

Heel weinig! Kijk, dat is nou een fijn antwoord vind je niet 😉 . Er bestaan heel veel verschillende recepten voor het maken van poffertjes. Dit is mijn recept. Een recept zonder gist, iets wat in andere recepten nog regelmatig wordt gebruikt. Hierdoor een stuk toegankelijker én een stuk sneller. Je hoeft namelijk niet te wachten tot het beslag gerezen is.

Poffertjes recept

Poffertjes

Makkelijk recept voor Oud-Hollandse poffertjes zonder gist.
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 350 ml melk
  • 250 gram bloem
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • olie of boter om in te bakken

Extra: roomboter en poedersuiker voor over de poffertjes

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de gietijzeren pan voor op het vuur en vet deze in met (zonnebloem)olie of boter.
    • Maak een glad beslag door alle ingrediënten te mengen in een beslag kom (muv de olie/ boter).
    • Giet het beslag beetje bij beetje in de poffertjespan.
      Let op: zet het vuur niet al te hoog - de poffertjes gaan dan te hard en kunnen snel aanbranden.
    • Draai de poffertjes om zodra de bovenkant begint te stollen.
    • Bak de poffertjes aan beide kanten goudbruin en herhaal dit tot het beslag op is.
    • Serveer de poffertjes met poedersuiker en een likje roomboter naar smaak. Eet smakelijk!

    voedingswaarden (per persoon/ portie):

    Calorieën: 313kcal | Koolhydraten: 52g | Eiwitten: 12g | Vetten: 6g | Verzadigd vet: 2g
    WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

    Poffertjes

    Eef

    Eef

    Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Eef - Eef Kookt Zo

    Welkom!

    Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

    Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

    Liefs,
    Eef

    Social Media

    Nieuwsbrief

    Favorieten

    Op de hoogte blijven

    Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

    Scroll naar top