Plaattaart met ei, pancetta en asperges

Plaattaart met ei en Boursin

Weleens een ontbijt plaattaart met ei gegeten? Zo ontzettend lekker, makkelijk om te maken en echt een feest op tafel. Zeker voor de paasdagen die voor de deur staan steel jij de show tijdens het paasontbijt of de paasbrunch met deze heerlijke plaattaart met ei, asperges, rucola, pancetta én Boursin.

Ontbijt plaattaart

Jezelf even ultiem verwennen? Je vrienden of familie omver blazen tijdens de (paas)brunch? Met deze ontbijt plaattaart gaat dat gegarandeerd lukken. De plaattaart bestaat uit heerlijk knapperig bladerdeeg, een lekkere laag Boursin, krokant gebakken pancetta, eieren, verse rucola. Dat klinkt toch hemels? Genoeg redenen om deze plaattaart met ei en Boursin snel eens te proberen!

Plaattaart paasbrunch

Boursin als basis

Wat deze plaattaart met ei en Boursin nou zo ontzettend lekker maakt is dus die roomkaas van Boursin als basis. Deze zit al bomvol smaak en dankzij de rest van de smaakvolle ingrediënten heb je dus maar heel weinig nodig om dit feestje van een gerecht op tafel te zetten.

Ik ben überhaupt gek op het gemak van een plaattaart, je hebt weinig ingrediënten en tijd nodig en het is altijd zó lekker. Probeer bijvoorbeeld ook eens deze plaattaart met zalm en Boursin of plaattaart met witlof en brie!

Ingredienten plaattaart met ei

Plaattaart met ei en Boursin maken

Volgens mij hoef ik niet veel meer te vertellen over hoe ongelooflijk lekker dit recept is… je moet hem gewoon gaan maken 😉 ! Gelukkig staat ‘ie binnen een mum van tijd op tafel en zal je niet snel erna weer honger hebben, want deze plaattaart met ei en Boursin is lekker vullend.

De heerlijke combinatie van ei, pancetta, asperges én Boursin maken dit een geniale toevoeging aan mijn collectie van Boursin-recepten.

Ingredienten plaattaart met ei en Boursin
Plaattaart met ei, pancetta en asperges

Plaattaart met ei en Boursin

Deze plaattaart met ei en Boursin is heerlijk knapperig en goedgevuld met krokant gebakken pancetta en verse rucola. Perfect voor Pasen!
4.15 van 7 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 rol bladerdeeg (koelvers – rond of rechthoekig van vorm)
  • 1 eidooier + scheutje melk (geklutst)
  • 150 gram Boursin Knoflook & Fijne kruiden (kamertemperatuur)
  • 5 plakjes pancetta
  • 75 gram groene asperges tips
  • 3 eieren (middelgroot)
  • handje rucola
  • peper en zout
  • Optioneel: sesamzaadjes

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Rol het bladerdeeg uit, rol de randjes terug en besmeer de randjes met een beetje van het geklutst eigeel en de melk.
  • Verdeel hierover eventueel wat sesamzaadjes voor een mooie decoratieve rand (optioneel).
  • Prik de rest van het bladerdeeg in met een vork en bak de plaattaart nu 10 minuten voor in de voorverwarmde oven.
  • Besmeer de plaattaart daarna met Boursin Knoflook en Fijne kruiden.
  • Verdeel hierover de plakjes pancetta, groene asperge tips, eieren en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de plaattaart nu nog 10-15 minuten in de oven tot de eieren gestold zijn. Verdeel er vlak voor serveren wat rucola overheen en geniet ervan. Fijne paasdagen!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 484kcal | Koolhydraten: 26g | Eiwitten: 12g | Vetten: 35g | Verzadigd vet: 20g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Plaattaart met ei, pancetta en asperges

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met het Boursin. We bepalen zelf met welke merken/bedrijven wij samenwerken. Hierdoor kiezen we er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar wij volledig achter staan. Lees voor meer informatie onze disclaimer.

10 thoughts on “Plaattaart met ei en Boursin

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept