Weleens een ontbijt plaattaart met ei gegeten? Zo ontzettend lekker, makkelijk om te maken en echt een feest op tafel. Zeker voor de paasdagen die voor de deur staan steel jij de show tijdens het paasontbijt of de paasbrunch met deze heerlijke plaattaart met ei, asperges, rucola, pancetta én Boursin.
Ontbijt plaattaart
Jezelf even ultiem verwennen? Je vrienden of familie omver blazen tijdens de (paas)brunch? Met deze ontbijt plaattaart gaat dat gegarandeerd lukken. De plaattaart bestaat uit heerlijk knapperig bladerdeeg, een lekkere laag Boursin, krokant gebakken pancetta, eieren, verse rucola. Dat klinkt toch hemels? Genoeg redenen om deze plaattaart met ei en Boursin snel eens te proberen!
Boursin als basis
Wat deze plaattaart met ei en Boursin nou zo ontzettend lekker maakt is dus die roomkaas van Boursin als basis. Deze zit al bomvol smaak en dankzij de rest van de smaakvolle ingrediënten heb je dus maar heel weinig nodig om dit feestje van een gerecht op tafel te zetten.
Ik ben überhaupt gek op het gemak van een plaattaart, je hebt weinig ingrediënten en tijd nodig en het is altijd zó lekker. Probeer bijvoorbeeld ook eens deze plaattaart met zalm en Boursin of plaattaart met witlof en brie!
Plaattaart met ei en Boursin maken
Volgens mij hoef ik niet veel meer te vertellen over hoe ongelooflijk lekker dit recept is… je moet hem gewoon gaan maken 😉 ! Gelukkig staat ‘ie binnen een mum van tijd op tafel en zal je niet snel erna weer honger hebben, want deze plaattaart met ei en Boursin is lekker vullend.
De heerlijke combinatie van ei, pancetta, asperges én Boursin maken dit een geniale toevoeging aan mijn collectie van Boursin-recepten.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 1 rol bladerdeeg (koelvers – rond of rechthoekig van vorm)
- 1 eidooier + scheutje melk (geklutst)
- 150 gram Boursin Knoflook & Fijne kruiden (kamertemperatuur)
- 5 plakjes pancetta
- 75 gram groene asperges tips
- 3 eieren (middelgroot)
- handje rucola
- peper en zout
- Optioneel: sesamzaadjes
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
- Rol het bladerdeeg uit, rol de randjes terug en besmeer de randjes met een beetje van het geklutst eigeel en de melk.
- Verdeel hierover eventueel wat sesamzaadjes voor een mooie decoratieve rand (optioneel).
- Prik de rest van het bladerdeeg in met een vork en bak de plaattaart nu 10 minuten voor in de voorverwarmde oven.
- Besmeer de plaattaart daarna met Boursin Knoflook en Fijne kruiden.
- Verdeel hierover de plakjes pancetta, groene asperge tips, eieren en breng op smaak met peper en zout.
- Bak de plaattaart nu nog 10-15 minuten in de oven tot de eieren gestold zijn. Verdeel er vlak voor serveren wat rucola overheen en geniet ervan. Fijne paasdagen!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met het Boursin. We bepalen zelf met welke merken/bedrijven wij samenwerken. Hierdoor kiezen we er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar wij volledig achter staan. Lees voor meer informatie onze disclaimer.
Martine says:
Hallo
Ik eet graag koolhydraatarm. Kun je het bladerdeeg vervangen voor iets met minder koolhydraten?
Eef says:
Laat dit de uitvinder van bladerdeeg maar niet horen 😉 Iets wat er op lijkt niet echt, dan kom je uit bij filo qua laagjes maar dan zit je volgens mij nog niet KHA. Ik zag wel dat er KHA alternatieven zijn als je googled. Nog nooit geprobeerd maar misschien is het wat?
Anne Wikkerink says:
Gisteren dit recept gemaakt. De pancetta vervangen voor gerookte zalm, ook heel erg lekker!
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Dat klinkt ook lekker, bedankt voor het delen!
Co says:
Heel erg lekker deze taart!
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat leuk om te horen 🙂
Tessy says:
Deze staat maandag zeker op de planning! Vroeg me af of je deze plaattaart van te voren kan maken en savonds opwarmen? Of alleen de bodem bakken van te voren en savonds de rest erop doen?
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat leuk! Ik zou dan inderdaad adviseren de bodem afbakken, na het afkoelen goed verpakken en dan kun je het in de avond afmaken. Bladerdeeg blijft alleen wel altijd het lekkerste (meest knapperig) als je het vers eet.
Hendrika Potma says:
misschien een domme vraag, maar moety de asperge eerste niet voorgekookt worden?
Eef says:
Nee hoor, deze kleine asperges zijn zo gaar in de oven