Volg mij:
(Zoete) Baksels

Pindarotsjes (Gezouten & Ongezouten)

Pindarotsjes

Pindarotsjes! Bekend en zeker bemind door velen, zo ook door mijn vriend. Pindarotsjes, daar kan ik hem zeker wel blij mee maken. Ik had beloofd ze een keer zelf te maken, dat leek me een leuk (en lekker) klusje. Zo gezegd zo gedaan, zie hier het resultaat. Helemaal goedgekeurd en zeker voor herhaling vatbaar. Vandaag geef ik je het recept voor zowel gezouten als ongezouten pindarotsjes. Twee recepten voor de prijs van één 😉

Voor de gezouten pinda’s koos ik ervoor om ze te omhullen met melkchocolade. Melkchocolade is zacht en romig van smaak, dit gaat perfect samen met het zoute en hartige van de pinda’s.
Voor de ongezouten pinda’s koos ik er juist voor ze te omhullen met pure chocolade. Pure chocolade heeft een klein bittertje wat weer geweldig combineert met de hartige pinda’s. Beide opties zijn heerlijk!

Deze zelfgemaakte pindarotsjes kun je het beste bewaren afgesloten bewaren in de koelkast. Ze blijven zeker een kleine week goed, mocht je ze zo lang kunnen bewaren maar dat terzijde 😉 De hoogste tijd om aan de slag te gaan met deze heerlijke zoete snack!

Pindarotsjes

Het recept voor Pindarotsjes (Gezouten & Ongezouten)

Bereidingstijd: 5 minuten

Kooktijd 10 minuten

Hoeveelheid: 10 tot 15 pindarotsjes (afhankelijk van de grote)

Pindarotsjes

Ingrediënten

 • 200 gram melkchocolade of pure chocolade
 • 150 gram gezouten of ongezouten pinda's

Instructies

 1. Smelt de chocolade au bain marie.
 2. Zodra de chocolade gesmolten is schep je hier de pinda's door zodat alle pinda's een laagje chocolade hebben.
 3. Leg een vel bakpapier klaar en schep hierop een lepeltje pinda's met chocolade zodat je rotsjes of clusters vormt. De grote kun je hierin zelf bepalen; wil je kleine dan gebruik je theelepels en wil je grote pindarotsjes dan kun je het beste een eetlepel gebruiken.
 4. Laat vervolgens de chocolade uitharden en dan zijn je pindarotsjes klaar. Het beste kun je ze bewaren in de koelkast als je aan bewaren toekomt 😉
https://www.eefkooktzo.nl/pindarotsjes-gezouten-ongezouten/

Pindarotsjes

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

8 Reacties

 • Beantwoorden Sandra

  Wat grappig dat jouw bf deze ook zo lekker vindt. Hoef Niels niets zoets voor te schotelen maar pindarotsjes, daar mag ik hem voor wakker maken! Leuk receptje 🙂

  1 april 2016 at 07:40
 • Beantwoorden Marijke

  Ik ben gek op pure pindarotsjes. Ik heb ze ooit een keer zelf gemaakt maar ik had ze zo snel opgegeten dat ik er niet zo lang van kon genieten ;). Snel nog maar eens maken. Zo lekker!

  1 april 2016 at 08:13
  • Beantwoorden Eef

   Haha dat is dan een perfecte reden om ze zeker nog eens te maken 🙂

   3 april 2016 at 21:17
 • Beantwoorden Valerie Michelle

  Lekker man, ik zou het met cashewnoten doen!

  2 april 2016 at 09:27
  • Beantwoorden Eef

   Dat lijkt me ook een heerlijke combi!

   3 april 2016 at 21:17
 • Beantwoorden Diana

  Morgen gauw uit proberen.
  Nog nooit zelf pindarotsjes gemaakt.
  Maar lijkt me erg lekker.
  Dus morgen snel aandeslag.

  20 april 2016 at 23:48
  • Beantwoorden Eef

   Wat leuk! Laat je me weten hoe ze smaakte?

   22 april 2016 at 14:25

  Laat een reactie achter