Pindarotsjes

Pindarotsjes (Gezouten & Ongezouten)

Pindarotsjes! Bekend en zeker bemind door velen, zo ook door mijn vriend. Pindarotsjes, daar kan ik hem zeker wel blij mee maken. Ik had beloofd ze een keer zelf te maken, dat leek me een leuk (en lekker) klusje. Zo gezegd zo gedaan, zie hier het resultaat. Helemaal goedgekeurd en zeker voor herhaling vatbaar. Vandaag geef ik je het recept voor zowel gezouten als ongezouten pindarotsjes. Twee recepten voor de prijs van één 😉

Voor de gezouten pinda’s koos ik ervoor om ze te omhullen met melkchocolade. Melkchocolade is zacht en romig van smaak, dit gaat perfect samen met het zoute en hartige van de pinda’s. Voor de ongezouten pinda’s koos ik er juist voor ze te omhullen met pure chocolade. Pure chocolade heeft een klein bittertje wat weer geweldig combineert met de hartige pinda’s. Beide opties zijn heerlijk!

Deze zelfgemaakte pindarotsjes kun je het beste afgesloten bewaren in de koelkast. Ze blijven zeker een kleine week goed, mocht je ze zo lang kunnen bewaren maar dat terzijde 😉 De hoogste tijd om aan de slag te gaan met deze heerlijke zoete snack!

Pindarotsjes

Pindarotsjes

Pindarotsjes (Gezouten & Ongezouten)

Pindarotsjes. Gezouten en ongezouten pindarotsjes. Een makkelijk recept met een groots effect. Echt een aanrader om eens zelf te maken!
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 10 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 200 gram melkchocolade of pure chocolade
  • 150 gram gezouten of ongezouten pinda's

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Smelt de chocolade au bain marie.
  • Schep de pinda's door de gesmolten chocolade zodat alle pinda's een laagje chocolade hebben.
  • Leg een vel bakpapier klaar en schep hierop een lepeltje pinda's met chocolade zodat je rotsjes of clusters vormt. De grootte kun je hierin zelf bepalen; wil je kleine dan gebruik je theelepels en wil je grote pindarotsjes dan kun je het beste een eetlepel gebruiken.
  • Laat vervolgens de chocolade uitharden en dan zijn je pindarotsjes klaar. Het beste kun je ze bewaren in de koelkast, als je aan bewaren toekomt 😉

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 187kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwitten: 5g | Vetten: 14g | Verzadigd vet: 5g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Pindarotsjes

8 reacties op “Pindarotsjes (Gezouten & Ongezouten)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *