fbpx
Pindarotsjes

Pindarotsjes (Gezouten & Ongezouten)

Pindarotsjes! Bekend en zeker bemind door velen, zo ook door mijn vriend. Pindarotsjes, daar kan ik hem zeker wel blij mee maken. Ik had beloofd ze een keer zelf te maken, dat leek me een leuk (en lekker) klusje.Β Zo gezegd zo gedaan, zie hier het resultaat. Helemaal goedgekeurd en zeker voor herhaling vatbaar. Vandaag geef ik je het recept voor zowel gezouten als ongezouten pindarotsjes. Twee recepten voor de prijs van één πŸ˜‰

Voor de gezouten pinda’sΒ koos ik ervoor om ze te omhullen met melkchocolade. Melkchocolade is zacht en romig van smaak, dit gaat perfect samen met het zoute en hartige van de pinda’s.
Voor de ongezouten pinda’s koos ik er juist voor ze te omhullen met pure chocolade. Pure chocolade heeft een klein bittertje wat weer geweldig combineert met de hartige pinda’s. Beide opties zijn heerlijk!

Deze zelfgemaakte pindarotsjes kun je het beste bewaren afgesloten bewaren in de koelkast. Ze blijven zeker een kleine week goed, mocht je ze zo lang kunnen bewaren maar dat terzijde πŸ˜‰ De hoogste tijd om aan de slag te gaan met deze heerlijke zoete snack!

Pindarotsjes

Het recept voorΒ Pindarotsjes (Gezouten & Ongezouten)

Hoeveelheid:Β 10 tot 15 pindarotsjes (afhankelijk van de grote)

IngrediΓ«nten

 • 200 gram melkchocolade of pure chocolade
 • 150 gram gezouten of ongezouten pinda’s

Bereidingswijze:

 1. Smelt de chocolade au bain marie.
 2. Zodra de chocolade gesmolten is schep je hier de pinda’s door zodat alle pinda’s een laagje chocolade hebben.
 3. Leg een vel bakpapier klaar en schep hierop een lepeltje pinda’s met chocolade zodat je rotsjes of clusters vormt. De grote kun je hierin zelf bepalen; wil je kleine dan gebruik je theelepels en wil je grote pindarotsjes dan kun je het beste een eetlepel gebruiken.
 4. Laat vervolgens de chocolade uitharden en dan zijn je pindarotsjes klaar. Het beste kun je ze bewaren in de koelkast als je aan bewaren toekomt πŸ˜‰

Pindarotsjes

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

8 reacties op “Pindarotsjes (Gezouten & Ongezouten)”

 1. Wat grappig dat jouw bf deze ook zo lekker vindt. Hoef Niels niets zoets voor te schotelen maar pindarotsjes, daar mag ik hem voor wakker maken! Leuk receptje πŸ™‚

 2. Ik ben gek op pure pindarotsjes. Ik heb ze ooit een keer zelf gemaakt maar ik had ze zo snel opgegeten dat ik er niet zo lang van kon genieten ;). Snel nog maar eens maken. Zo lekker!

 3. Morgen gauw uit proberen.
  Nog nooit zelf pindarotsjes gemaakt.
  Maar lijkt me erg lekker.
  Dus morgen snel aandeslag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, Γ©cht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & Γ©cht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag!Β 

Scroll naar top