Pindarotsjes! Bekend en zeker bemind door velen, zo ook door mijn vriend. Pindarotsjes, daar kan ik hem zeker wel blij mee maken. Ik had beloofd ze een keer zelf te maken, dat leek me een leuk (en lekker) klusje. Zo gezegd zo gedaan, zie hier het resultaat. Helemaal goedgekeurd en zeker voor herhaling vatbaar. Vandaag geef ik je het recept voor zowel gezouten als ongezouten pindarotsjes. Twee recepten voor de prijs van één 😉
Voor de gezouten pinda’s koos ik ervoor om ze te omhullen met melkchocolade. Melkchocolade is zacht en romig van smaak, dit gaat perfect samen met het zoute en hartige van de pinda’s. Voor de ongezouten pinda’s koos ik er juist voor ze te omhullen met pure chocolade. Pure chocolade heeft een klein bittertje wat weer geweldig combineert met de hartige pinda’s. Beide opties zijn heerlijk!
Deze zelfgemaakte pindarotsjes kun je het beste afgesloten bewaren in de koelkast. Ze blijven zeker een kleine week goed, mocht je ze zo lang kunnen bewaren maar dat terzijde 😉 De hoogste tijd om aan de slag te gaan met deze heerlijke zoete snack!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 200 gram melkchocolade of pure chocolade
- 150 gram gezouten of ongezouten pinda's
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Schep de pinda's door de gesmolten chocolade zodat alle pinda's een laagje chocolade hebben.
- Leg een vel bakpapier klaar en schep hierop een lepeltje pinda's met chocolade zodat je rotsjes of clusters vormt. De grootte kun je hierin zelf bepalen; wil je kleine dan gebruik je theelepels en wil je grote pindarotsjes dan kun je het beste een eetlepel gebruiken.
- Laat vervolgens de chocolade uitharden en dan zijn je pindarotsjes klaar. Het beste kun je ze bewaren in de koelkast, als je aan bewaren toekomt 😉
Sandra says:
Wat grappig dat jouw bf deze ook zo lekker vindt. Hoef Niels niets zoets voor te schotelen maar pindarotsjes, daar mag ik hem voor wakker maken! Leuk receptje 🙂
Eef says:
Haha dat is toevallig!
Marijke says:
Ik ben gek op pure pindarotsjes. Ik heb ze ooit een keer zelf gemaakt maar ik had ze zo snel opgegeten dat ik er niet zo lang van kon genieten ;). Snel nog maar eens maken. Zo lekker!
Eef says:
Haha dat is dan een perfecte reden om ze zeker nog eens te maken 🙂
Valerie Michelle says:
Lekker man, ik zou het met cashewnoten doen!
Eef says:
Dat lijkt me ook een heerlijke combi!
Diana says:
Morgen gauw uit proberen.
Nog nooit zelf pindarotsjes gemaakt.
Maar lijkt me erg lekker.
Dus morgen snel aandeslag.
Eef says:
Wat leuk! Laat je me weten hoe ze smaakte?