Pasta pesto met kip. De Italiaanse keuken staat erom bekend: eenvoudige recepten met weinig ingrediënten, maar wel van topkwaliteit. Als je een goed voorbeeld van zo’n recept wil, heb ik vandaag iets heerlijks voor je: pasta pesto met kip. Je hebt slechts een handjevol ingrediënten nodig om deze heerlijke, snelle maaltijd op tafel te zetten.
Pasta pesto is een klassieker. Iedereen kent het wel. Beetgaar gekookte pasta in een sausje van pesto. Je kunt pesto zelf maken, maar je kunt pesto ook zelf kopen. Dat laatste is soms meer een uitdaging dan het zelf maken, want ik ben al vaak genoeg teleurgesteld door pesto uit een potje. Tot ik die van mijn favoriete Italiaanse tomatenmerk Mutti probeerde…
Pasta met tomatenpesto
Als je mij al langer volgt weet je dat ik fan ben van Mutti. Regelmatig duiken de blikjes polpa (tomatenpulp) op in mijn foto’s. De blikjes zijn fotogeniek en de inhoud is fan-tas-tisch. Als je Mutti nog niet kent, dan mis je écht iets. Ze hebben de lekkerste tomaten uit blik. Bomvol smaak, en echt zoveel lekkerder dan die blikken met vooral waterige tomaten.
Pesto uit een potje
Nu wil het toeval dat mijn liefde voor Mutti wederzijds is, want onlangs werd ik benaderd voor een samenwerking met dit prachtige Italiaanse merk. Ik kon niet anders dan volmondig ‘ja’ zeggen, want ik werk alleen met merken waar ik 100% achter sta en Mutti is daar een prachtig voorbeeld van. Dit keer ga ik echter niet aan de slag met een van de tomatenproducten, maar met hun nieuwste product: tomatenpesto! Uit een potje ja, en deze keer werd ik niet teleurgesteld. Integendeel 😉
Groene tomatenpesto
Mutti heeft 3 verschillende soorten pesto op de markt gebracht op basis van (hoe kan het ook anders 😉 ) tomaten! Zo vind je een groene pesto van groene tomaten, een rode pesto van rode tomaten en ook een oranje versie. Bomvol smaak zoals we gewend zijn van Mutti, maar de pesto’s bevatten elk ook een stuk minder vet doordat ze op basis van tomaten zijn gemaakt. Ze zijn heerlijk om zo te eten bij een borrelplank, een dun laagje op een broodje of om mee te koken. Ik maakte met de groene tomatenpesto een heerlijke pasta pesto met kip die je binnen 30 minuten op tafel zet.
De lekkerste pasta pesto met kip
Nog geen half uurtje heb je dus nodig om dit heerlijke Italiaanse pasta recept te maken. Je kookt de pasta, fruit een uitje en wat knoflook en bakt de kip gaar. Voeg daar de pesto aan toe en een lekkere scheut room. Giet de pasta af als hij beetgaar is en schep hem door de pestosaus. Breng op smaak met peper en zout en klaar is Kees Eef. Ik serveerde er nog wat cherrytomaten, geroosterde pijnboompitten en burrata bij wat het een compleet feestje op je bord maakt.
Wil je het recept vega maken, dan laat je de kip achterwege (kan prima, er zit meer dan genoeg smaak aan het recept) of je vervangt het door vegetarische kipstukjes bijvoorbeeld.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 250 gram penne (of een andere pastasoort naar keuze)
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 tenen knoflook (uitgeperst)
- 300 gram kipfilet (in blokjes)
- 2 eetlepels zelfgemaakte pesto
- 100 ml kookroom
- olijfolie, peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Kook de pasta volgens de bereidingswijze beetgaar (al dente).
- Neem een ruime koekenpan, doe hierin een beetje olijfolie en fruit en ui en knoflook aan.
- Doe de kip in dezelfde pan, breng op smaak met zout en peper en bak gaar.
- Voeg de zelfgemaakte pesto en room toe, laat ietsjes inkoken.
- Giet de pasta af en voeg toe aan de pestoroomsaus met kip en schep dit goed om zodat alle pasta voorzien is van een laagje pesto saus.
- Serveer de pasta (naar smaak) met geroosterde pijnboompitten, cherrytomaatjes en rucola. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Mutti. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk.
Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.